Petrolul amenință că ia în calcul să-și dispute meciurile de pe teren propriu pe un alt stadion. „Am aflat cu surprindere de această situație”. Ce s-a întâmplat

Marius ANGHEL 22 Aug. 2018, 15:53 Diverse
Petrolul amenință că ia în calcul să-și dispute meciurile de pe teren propriu pe un alt stadion.**

Clubul Petrolul Ploiești își expune, din nou, prin intermediul paginii de facebook și a site-ului oficial, problemele pe care le întâmpină cu CSM Ploiești, administratorul bazei sportive „Ilie Oană”. Prima dată a făcut-o înaintea startului noului sezon, atunci când făcea un apel de urgență ca arena să fie omologată pentru a putea desfășura acasă meciurile de pe teren propriu din Liga 2. Atunci, situația s-a rezolvat rapid, după ce comunicatul a atras o serie de comentarii împotriva administratorului. Același rezultat se dorești și azi.

Acum, oficialii echipei prahovene, care nu se semnează în acest comunicat, amenință că iau în calcul „relocarea meciurilor de pe Stadionul «Ilie Oană»”. Ceea ce îi deranjează este faptul că administratorul bazei sportive i-a notificat că exploatează ilegal spațiile publicitare de la arenă. În schimb, Petrolul anunță prin oficialul anonim că are un protocol încheiat în luna mai 2018 prin care are dreptul de a dispune de respectivele spații.

Iată comunicatul clubului Petrolul:

„Situația conflictuală în ceea ce privește spațiile de reclamă și publicitate din cadrul stadionului „Ilie Oană” poate duce la relocarea meciurilor din sezonul 2018-2019, susținute de către echipa FC Petrolul Ploiești, pe un alt teren decât locul de suflet al suporterilor lupilor galbeni.

În baza protocolului încheiat, în luna mai a acestui an, între Clubul Petrolul Ploiești și CSM Ploiești, administratorul bazei sportive „Ilie Oană”, echipa fanion a Municipiului Ploiești beneficiază de închirierea imobilului stadion „Ilie Oană”, în integralitatea sa, pentru perioada 2018-2021. Astfel, conform prevederilor acestui protocol, clubul ploieștean are dreptul de a dispune, conform propriilor nevoi, de spațiile publicitare din cadrul stadionului, pe toată durata desfășurarii meciurilor sale pe teren propriu.

Pornind de la acest drept, Clubul Petrolul Ploiești a alocat sponsorilor și susținătorilor financiari ai echipei de fotbal, spații de reclamă și publicitate, în baza contractelor de parteneriat incheiate cu aceștia.

Cu toate acestea, la sfârșitul lunii iulie 2018, CSM Ploiești a închiriat în același timp, în regim de permanență, spațiul destinat amplasării panourilor publicitare din incinta stadionului „Ilie Oană” – Tribuna Oficială, în suprafață de 75mp și 90mp, către o altă persoană juridică.

„Am aflat cu surprindere de această situație, total incorectă din punct de vedere juridic și principial, în baza unei notificări primite recent la Club din partea acestei terțe părti. Aceasta ne-a informat, în mod ferm și categoric, că exploatarea spațiilor publicitare de către noi este ilegală, rezervându-și dreptul de a face demersuri juridice impotriva noastră”, au declarat oficialii FC Petrolul Ploiești.

Clubul Petrolul Ploiești, în calitate de organizator de competiții sportive și de titular al tuturor drepturilor și obligațiilor izvorâte din Protocolul încheiat, precum și din prevederile Noului Cod Civil cu privire la contractul de locațiunie, dispune de intregul imobil Stadion „Ilie Oană”, liber de orice sarcini pe perioada pentru care contractul de închiriere își produce efectele. Pentru toate contractele de publicitate pe care Clubul FC Petrolul Ploiești le are în derulare, acesta plătește taxele de publicitate aferente, conform prevederilor legale în vigoare.

„Ne aflăm într-o situație cel puțin neplacută, punând în pericol atât parteneriatele și contractele de sponsorizare/publicitate pe care le avem cu partenerii noștri, cât și reputația noastră și a acestor parteneri, care ne-au susținut si ne susțin cu bună credință, asociindu-se cu un simbol al Municipiului Ploiești din punct de vedere al sportivității si fair play-ului”, au continuat oficialii Clubului.

Dovedind buna credință și deschidere în rezolvarea pe calea dialogului a acestei situatii conflictuale, Clubul a întreprins o serie de negocieri cu toate părțile implicate. „În toate acțiunile noastre, am păstrat în minte binele Clubului și obiectivele pe care ni le-am asumat față de noi, față de partenerii noștri si față de suporteri, la începutul acestui sezon. Aceasta înseamnă inclusiv oferirea de spectacole sportive pe teren propriu, acasă la prahoveni, pentru prahoveni. Cu toate acestea, în situația imposibilității identificării unui consens, Clubul se va vedea nevoit să ia în considerare găsirea unor terenuri de joc alternative, astfel încât să își poată onora și respecta, în continuare, obligațiile față de partenerii și susținătorii săi”, au declarat oficialii Clubului.

Rămânând fidel principiilor de corectitudine și de respect față de actul sportiv și față de performanțele echipei, spre care trebuie concentrate toate eforturile în perioada următoare, Clubul FC Petrolul Ploiești rămâne deschis și angajat față de orice demers care, în final, va duce la evoluție sportivă, obiective atinse și bucurie în sufletul suporterilor.

După trei etape desfășurate în Liga 2, Petrolul se află pe locul 4, cu 7 puncte. Vineri, de la ora 18:00, joacă pe stadionul Juventus din București cu Metaloglobus, în etapa a 4-a.

Marius ANGHEL 22 Aug. 2018, 15:53 Diverse
Pe aceeași temă