Răchită, conștient că salvarea pare tot mai dificilă pentru ACS Poli: „Remizele nu prea ne ajută”. Revedere cu Laszlo Balint la partida cu Metaloglobus și glume despre fanii vârstnici

Marius ANGHEL 09 Apr. 2019, 17:17 Campionat
Răchită, conștient că salvarea pare tot mai dificilă pentru ACS Poli:
  • ACS Poli primește, miercuri, de la ora 15:00, vizita celor de la Metaloglobus București, în rundă intermediară în Liga 2. Practic, e o revedere între fostul director sportiv de la Sportul Snagov, Valeriu Răchită, și fostul antrenor, Laszlo Balint. Cu cuțitul tot mai aproape de os, antrenorul bănățenilor spune că va aborda meciul la victorie, deoarece în situația din clasament a formației sale, egalurile nu mai ajută. Chiar și așa, Răchită a mai avut chef de glume.

 

Răchită de optimist, deși favorita clară este Metaloglobus, echipă neînvinsă în aceste șapte etape desfășurate în 2019. „Așteptăm cele trei puncte, pentru că, deși venim după trei rezultate pozitive, un rezultate de egalitate nu prea ne mai ajută. Trec etapele, un punct în situația noastră este prea puțin. Mâine ne concentrăm să începem cu atitudinea pentru cele trei puncte. Am citit declarația lui Balint că nu suntem resemnați. Vom fi doar atunci când matematic nu vom scăpa, dar și atunci vom juca la maximum. Mă aștept de la ei la o reacție față de prima repriză de la Pandurii, cu care am avut șase ocazii de a marca. Le-am spus că nu vom mai avea asemenea ocazii pentru că întâlnim o echipă cu jucători valoroși, cu multe meciuri în Liga 1 și a 2-a. La fazele fixe sunt extrem de periculoși. Ghenovici și Ovidiu și Claudiu Herea sunt printre cei mai buni executanți de lovituri libere din primele două ligi. Pe recuperare mingii, tranziție pozitivă, sunt foarte periculoși. Mi-aș dori să am o echipă care se apăra perfect, dar, din păcate, multe goluri le-am luat pe greșeli personale de interpretare a fazelor de marcaj”, a precizat Răchită despre adversar.

Răchită, refuzat de trei jucători de la Metaloglobus

Antrenorul bănățenilor a precizat că în iarnă a vrut să aducă la Timișoara trei jucători care acum sunt la Metaloglobus: Florin Plămadă, Andrei Lungu și Claudiu Herea.

Previzibil, dată fiind situația de la Timișoara, cei trei au refuzat. Gurile rele spun că Răchită și Balint nu se prea „iubeau” la Snagov, dar tehnicianul lui Poli spune că nu e nicio rivalitate între ei. „E un antrenor care antrenează demult în Liga a 2-a și a 3-a. Anul trecut a terminat cu Sportul Snagov pe primul loc. Văd și aici are rezultate. Ei și Chindia (n.r. – Chindia a pierdut cu SSC Farul. Se referă la Clinceni) sunt neînvinși primăvara aceasta. Joacă un 4-2-3-1 și 4-4-2. Nu există nicio rivalitate”, a punctat Răchită despre Snagov și Balint.

Se gândește la publicul pensionar

Cele două echipe au căzut de acord ca meciul să se dispute la ora 15:00, pentru ca Metaloglobus să poată lua avionul de întoarcere la timp. La acea oră, într-o zi de miercuri, e greu de crezut că va venit multă lume pe Electrica. În principal, ACS Poli are un public mai vârstnic, iar Valeriu Răchită a glumit că speră să nu le provoace neplăceri fanilor.

„Avem suporteri și așa destul de greu încercați, mulți dintre ei în vârstă. Nu vrem să le provocăm infarcturi. A fost o surpriză plăcută că la Târgu Jiu, când am văzut acea mică galerie. Jucătorii simt când sunt mai mulți suporteri în tribună și se simt fotbaliști. Când vin doar neamurile, ziariștii și zece suporteri, te simți ca la un meci amical”, a spus, cu sinceritate, Răchită.

Dacă ACS Poli e abia pe locul 19, cu 19 puncte, la 12 puncte de prima clasată deasupra locurilor retrogradabile, Metaloglobus n-a scăpat nici ea de emoții Ligii 3. Echipa bucureșteană are 34 de puncte, fiind la patru lungimi de ultima clasată în zona roșie.

În meciul tur, Metaloglobus s-a impus cu 1-0 pe teren propriu, prin golul reușit de Valentin Ghenovici în minutul 71.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 09 Apr. 2019, 17:17 Campionat
Pe aceeași temă