Puțin fotbal, multe înjurături

31 Oct. 2011, 10:21 Campionat
Puțin fotbal,** multe înjurături

Ceea ce se dorea a fi un meci de fotbal s-a transformat într-un „spectacol” dezolant, iar cei aproximativ 300 de suporteri au văzut orice altceva decât fotbal la partida din cadrul etapei a XI-a din eșalonul secund, FC Farul – Delta Tulcea.

Scânteia jocului urât de pe Farul, încheiat 0-0, dar asta contează mai puțin, a fost centralul Iulian Călin din Ștefănești Argeș – un fluieraș depășit de situație, trimis să arbitreze un meci în care se puneau în joc orgolii și puncte importante în clasament. Nu a făcut față și a transformat partida într-o bătălie continuă, nu însă în plan fotbalistic.

Mai întâi, în prima repriză, a fluierat aiurea, de multe ori în favoarea oaspeților, iritând tabăra gazdă și pe spectatori. Apogeul l-a atins în mitanul secund când a dictat o lovitură de la 11 metri pentru Delta, pentru ca apoi să facă un veritabil ping-pong cu decizia, partenerul de masă fiind asistentul său, Cristian Marchidanu.

Acesta din urmă a ridicat fanionul pentru ofsaid înainte de acordarea penalty-ului. Centralul s-a gândit și s-a răzgândit de mai multe ori și, în cele din urmă, lovitura de la 11 metri nu s-a mai acordat, marinarii reluând jocul printr-o lovitură libera din interiorul careului propriu.

„Arbitrii au greșit de ambele părți. Nu cred însă că trebuia întors acel penalty, inițial fusese o decizie corectă”, a declarat Cristi Dulca, tehnicianul oaspeților.

La rândul său, Marian Pană, antrenorul Farului, nu a vrut să comenteze arbitrajul, dar totuși a zis: „Arbitrajul ne-a enervat pe toți. Și pe noi și adversarul și oamenii din tribune”.

Dealtfel, tehnicianul echipei de pe litoral a fost trimis în tribune alături de un alt membru al staff-ului tehnic, ultimele minute de joc conducându-și elevi din apropiere mesei presei. La finalul jocului, Pană a spus că el nu a avut intenția de a intra în conflict cu adversarii, el intrând în teren pentru a-i da câteva indicații lui Sascău. „Nu cred că voi fi suspendat. Am intrat în teren, dar nu am avut intenția de a intra în conflict, am vrut să îi sun ceva lui Sascău, atata tot. Totuși, nu înțeleg de ce doar noi am fost eliminați pentru că și o jumătate de bancă de la Delta făcea același lucru”.

Conflicte cu suporterii la „0”

Scandalul de la penalty a escaladat și tribunele. Mai mulți antrenori de la centru de juniori al Farului i-au auzit pe cei de la Delta înjurând echipa constănțeană. S-a trecut la replici dure, cu pumni dați în plexiglassul băncii de rezerve a oaspeților. Conflictul a fost aplanat însă la timp și nu s-a încheiat doar cu o altercație verbală foarte violentă.

articol scris de Cristian BANCIU

31 Oct. 2011, 10:21 Campionat
Pe aceeași temă