Protest la Brăila înaintea meciului cu Petrolul. Jucătorii lui Florentin Petre au rămas nemișcați pe teren după fluierul de start al arbitrului. Motivul care i-a făcut să recurgă la acest gest

Marius ANGHEL 03 Nov. 2018, 15:09 Campionat
Protest la Brăila înaintea meciului cu Petrolul.** Jucătorii lui Florentin Petre au rămas nemișcați pe teren după fluierul de start al arbitrului. Motivul care i-a făcut să recurgă la acest gest

Cu salariile neplătite și aflați într-o situație disperată, după ce Dacia Unirea Brăila a intrat de curând în insolvență pentru a-și „îngheța” datoriile, jucătorii echipei antrenate de Florentin Petre au început jocul cu Petrolul, pornit sâmbătă, de la ora 12:00, printr-un protest inedit.

Raul Avram și compania au refuzat să joace în primele momente după fluierul arbitrului, rămânând nemișcați în propria jumătate de teren timp de aproape o jumătate de minut. Solidari cu adversarii, jucătorii Petrolului au plimbat mingea în partea lor de teren, așteptând până când brăilenii au dorit să intre în meci.

Protestul a fost aplaudat de puținii fani brăileni aflați în tribune, cât și de cei circa 30 de fani ai galeriei Petrolului.

Meciul de la Brăila a avut o desfășurare halucinantă având în vedere forța celor două echipe și poziționarea lor în clasament. Bertrand Bebey (14′) a deschis scorul în prima repriză, după ce defensiva ploieștenilor a fost făcută șah-mat. A fost 1-0 pentru Dacia Unirea la pauză, însă partida s-a încheiat cu victoria Petrolului, cu 3-2. În partea secundă, celelalte patru goluri au fost marcate în cinci minute. Claudiu Herea (57′) a egalat, însă, în același minut, Gabriel Niță (57′) și-a readus echipa în avantaj pe contraatac. Dar doar pentru moment, fiindcă Alexandru Tudor Șaim (59′) a restabilit din nou egalitatea cu o lovitură de cap din centrul careului. Peste alte trei minute, Sergiu Arnăutu (62′) avea să reușească golul succesului pentru „lupi” după o fază încâlcită la poarta lui Avram, jucător împrumutat de Petrolul la Brăila.

După 15 etape desfășurate în Liga 2, Dacia Unirea Brăila ocupă ultimul loc în clasament, cu doar cinci puncte, și e singura echipă fără victorie în acest sezon. Petrolul se menține pe locul 4, cu 32 de puncte, aproape de liderul Chindia (35 pct.).

Și în campionatul trecut Dacia Unirea Brăila a protestat într-un mod asemănător, într-un joc desfășurat în deplasare la Sibiu, cu FC Hermannstadt.

Captură foto: DigiSport

Marius ANGHEL 03 Nov. 2018, 15:09 Campionat
Pe aceeași temă