Promovarea, doar un vis frumos pentru Farul. Constănțenii au fost umiliți la Brăila. „Nici prin cap nu-mi trecea. O să cerem explicații”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2016, 15:19 Campionat

Atunci când a întâlnit adversari de valoare apropiată în amicalele din această iarnă, nu echipe de juniori, FC Farul a avut probleme serioase. Înfrângerile cu Metalosport Galați, Delta Dobrogea Tulcea și Dunărea Călărași nu i-au impacientat pe conducătorii clubului de la malul mării, ba chiar își puneau mari speranțe că noile achiziții reușit în această campanie de transferuri vor ridica nivelul echipei. Cu gândul la promovare și cu declarații de revanșă față de primul adversar din campionat din 2016, fariștii s-au întors acasă cu coada între picioare. Au fost umiliți la Brăila, acolo unde Dacia Unirea le-a administrat un sec 4-0 și i-a pus serios pe gânduri în privința valorii reale a lotului cu care se spera că se va face în sfârșit pasul către Liga 1, după șapte ani.

Farul s-a văzut, sâmbătă, la Brăila, condus încă din minutul 5, atunci când Frunză a deschis scorul cu mult noroc. Până la pauză, Dacia Unirea i-a mai dat două goluri prin Iosofache (37 și 42) și declarațiile războinice ale constănțenilor au fost aruncate la coș. Eliminarea lui Doru Bratu din minutul 53 avea să aducă griji și mai mari pentru Constantin Gache și staff-ul său, însă cum Niță (80), de la Dacia Unirea, a restabilit egalitatea pe teren prin trimiterea sa la cabine, Farul se gândea că va scăpa doar cu trei goluri în acest redebut de sezon. Nu a fost însă așa, deoarece Muscă (89) a înscris și el în ultimele minute și „marinarii” au părăsit terenul și mai umiliți.

Entuziasmul fariștilor dinainte de meci s-a topit, iar acum vor trebui să lămurească acest start dezastruos și în fața lui Giani Nedelcu. După meci, patronul Farului a transmis că așteaptă explicații din partea celor responsanbili, va face o analiză și va lua măsuri.

„Nici prin cap nu-mi trecea. O să ne întâlnim luni la o ședință și o să cerem explicații pentru ceea ce s-a întâmplat. Acum nu avem ce să facem, toată lumea e nervoasă. Nu m-am gândit la schimbarea antrenorului, dar o să vedem unde e problema. Chiar aveam pretenții după achizițiile făcute. Pentru mine, importante sunt rezultatele. Nu e treaba mea să stabilesc meciurile de pregătire, nu mă pricep la asta. O să stăm la masă, o să discutăm să vedem care e problema.

Ne limităm la niște salarii mai modeste, dar niște bonusuri mai mari. Dacă ajungem unde trebuie, câștigă și jucătorii. Dacă nu ajungem unde trebuie, nu câștiga nici jucătorii. Avem niște salarii foarte mici, dar niște prime de obiectiv foarte mari. La club au mai venit niște oameni cu bani”, a declarat Giani Nedelcu în emisiunea „Fotbal la matineu” de la Sport Total FM.

În meciul de la Brăila, Gache a mizat în primul unsprezece pe jucătorii: Began – Zugravu (Țăranu 46), D. Bratu, Ad. Ionescu (Băjan 66), V. Munteanu, Pătulea, Murgoci, Milea (Tigoianu 46), Vezan, Fl. Popa, Fl. Pătrașcu (cpt.). Neutilizați au rămas Negrilă, C. Neagu și Pungă.

După această înfrângere, FC Farul a rămas pe locul 5 în Seria I, cu 28 de puncte, însă s-a îndepărtat la 11 puncte de primele două clasate Dunărea Călărași și Rapid București. În etapa următoare, constănțenii vor primi vizita echipei Bucovina Pojorâta.

Marius ANGHEL 28 Feb. 2016, 15:19 Campionat
Pe aceeași temă