Promovarea, doar un vis

30 Aug. 2009, 10:39 Campionat

Petrolul Ploiești și Sportul Studențesc au oferit sâmbătă un spectacol agreabil celor prezenți în tribunele stadionului "Ilie Oană". Derby-ul seriei I s-a terminat la egalitate, 1-1, însă oricare dintre cele două formații putea obține victoria.

 

Tibor Selymes a venit la Ploiești cu doar cinci rezerve, problemele de lot obligându-l pe tehnician să improvizeze un "11" de start în care numai Patrichi a fost fundaș "de meserie". Astfel, pe dreapta a fost reprofilat atacantul Postolache, pe stânga mijlocașul Cazan, care însă a mai evoluat pe acest post, iar în centrul apărării un alt mijlocaș Sebastian Ghinga. În aceste condiții, în prima repriză, au apărut unele desincronizări, așa cum s-a întâmplat în minutul 28, când Cristi Vlad a rămas nemarcat la 18 metri de poartă, veteranul Petrolului șutând fără speranțe pentru Viciu, la vinclu.  Alb-negrii au reușit până la pauză să înscrie, golul fiind anulat de Ionel Ivan, la semnalizarea asistentului, pe motiv de offside. Curelea s-a înălțat peste apărarea gazdelor și a trimis puternic cu capul spre portă, Iorga a respins în față până la Patrichi care a trimis în poarta goală. Pe direcția balonului s-a interpus însă Curelea rămas în afara jocului, atacantul evitând să atingă mingea sărind peste ea.

 

După pauză, Selymes a mutat curajos și a mai trimis doi atacanți în teren, juniorii Truță și Dobre luând locul mijlocașilor Costin Gheorghe și Nicola. Astfel, cu cinci atacanți, Sportul a luat cu asalt poarta lui Iorga, ratând ocazie după ocazie. În aproape toată partea secundă, Petrolul a stat la pândă încercând să dea lovitura pe contraatac. Egalarea a venit în minutul 65, la o fază oarecum identică cu cea din care fusese deschis scorul. Ferfelea a scăpat din marcaj la 18 metri, a șutat puternic și plasat la firul ierbii, iar Iorga, chiar dacă era bine poziționat, nu a putut interveni. Oaspeții și-au continuat sarabanda ratărilor până spre finalul partidei.

 

Ultimele minute au aparținut gazdelor. Susținuți și impulsionați de o inimoasă galerie, găzarii au găsit resurse să asedieze în câteva rânduri poarta adversă. Chiar la ultima fază puteau să își adjudece victoria, dar Viciu, care a făcut din nou un meci foarte bun între buturile studenților, s-a opus cu succes într-un duel "1 la 1".

 

În confruntarea de ieri, Petrolul și Sportul au arătat că suferă din aceeași cauză. Cele două echipe își crează foarte multe ocazii de gol, dar de înscris o fac extrem de rar, finalizarea fiind capitolul la care atât Vivi Răchită, cât și Tibor Selymes mai au mult de lucru până când formațiile lor vor putea emite pretenții la primele locuri din clasament.


PETROLUL PLOIEȘTI – SPORTUL STUDENȚESC 1-1 (0-0)
’28 Cr. Vlad, 1-0 / ’65 Ferfelea, 1-1

 

Petrolul Ploiești: M. Iorga – Cl. Dumitrescu, D. Chiriță, Șomodean, P. Stoica – M. Tudor (39 G. Crăciun) – B. Năstase (76 C. Stoica), Minciună, Cr. Vlad (cpt.), Elek – Țurcan (’54 Puchea)
Antrenor: Vivi Răchită

Sportul Studențesc: Viciu – Postolache, Patriche, Ghinga (’78 Lungu), Cazan – C. Gheorghe (’46 Truță), Cruceru, V. Nicola (’46 L. Dobre), Ferfelea – M. Nae, Curelea (cpt.)
Antrenor: Tibor Selymes
 

 

articol si foto de Florin ALBOIU

30 Aug. 2009, 10:39 Campionat
Pe aceeași temă