Primul examen promovat cu succces! ASU Politehnica a produs surpriza învingând Universitatea Cluj

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Aug. 2018, 15:56 Campionat

ASU Politehnica și „conferențiarul” Cosmin Petruescu au obținut prima victorie a noului sezon al Ligii 2 în etapa a patra, sâmbătă, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, 1-0 cu Universitatea Cluj. Timișorenii au marcat repede, din minutul 5, prin Gelu Velici, după pasă filtrantă lui Bozian.

Cu un George Florescu într-o formă slabă, „Șepcile roșii” au ratat foarte mult, după o primă repriză alertă. În partea a doua a meciului, ritmul a scăzut considerabil, iar gazdele au pus trei puncte importante în tolbă.

Suporterii lui „U” Cluj au început să cânte încă de la primul fluier, în timp ce timișorenii făceau eforturi să se adune toți pentru mesajul „Ne orientăm după Poli”. Totuși, pe teren, a fost invers, deoarece fotbaliștii timișoreni au fost pe fază. Bozian a dat o pasă pe culoar, iar Velici a marcat în minutul 5, cu un șut care a redus „Șepcile roșii” la tăcere. De altfel, debutul de joc a aparținut clar echipei bănățene, chiar dacă Velici a tras și în blocaj. Bozian putea majora diferența, după o fază creată din centrarea lui Velici și reluarea lui Plămadă, dar portarul Dur-Bozoancă, ce a evoluat campionatul trecut la Poli, a intervenit.

Festival de ratări după ce s-a marcat, cu un „plus” pentru U Cluj

Prima ocazie a clujenilor a fost abia în minutul 25, când șutul lui Ene a fost deviat puțin pe lângă bară. Velici nu a mai fost periculos, iar Cristian Ene a mai irosit o mare șansă, când după ce Murariu a scăpat o minge, un apărător i-a respins din față. Dur-Bozoancă a prins un balon reluat cu capul de Velici, iar Florescu a fost și el imprecis. O șansă mare pentru cei de la „U” a fost când George Florescu a trimis cu capul în bară, iar Cristian Gavra a reluat, însă Mera a intervenit salvator. Înainte de pauză, Ene, care a fost și înlocuit ulterior, nu a putut ajunge la un balon trimis cu capul de Dumitrescu.

„Șepcile roșii” au epuizat schimbările în minutul 66

Cele două echipe au ratat și în debutul reprizei secunde. Velici s-a grăbit să tragă spre poartă, fără probleme pentru Dur-Bozoancă. Florescu a ratat incredibil în minutul 47, când a tras peste poartă, deși era nemarcat. În acest context, fanii timișoreni au aprins și torțele. „U” a epuizat schimbările în minutul 66, când în sfârșit a fost scos Florescu. Chiar și așa, ocaziile au fost puține. Giurgiu a prins un șut periculos la o fază la care Murariu era ieșit, dar balonul nu a prins spațiul porții.

Finalul a fost unul cu trageri de timp ale timișorenilor, care au reușit să reziste și să obțină prima victorie

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – UNIVERSITATEA CLUJ 1-0
Gelu Velici 5′

R. Murariu – Bilia, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Vidrășan, A. Ignea – I. Plămadă (Lazea 90′), Bozian (Bănică 80′), Schieb – Velici (Bg. Nicolescu 88′)
Rezerve neutilizate: Borbei – Ghinescu, Coadă, Dr. Cojocaru
Antrenor: Cosmin Petruescu

Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, Andr. Cordoș, Taub – G. Giurgiu (cpt.), R. Twumasi, G. Florescu (M. Coman 67′) – Cr. Ene (Hordouan 46′), Gavra, D. Dumitrescu (Greu 56′)
Rezerve neutilizate: Albuț – Oct. Ursu, Berci, Takacs
Antrenor: Adrian Falub

După acest meci, toate echipele timișorene din Liga 2 au același număr de puncte, 4. ASU Politehnica (locul 13) se va deplasa la Aerostar Bacău. Clujeni rămân cu 6 puncte și joacă săptămâna viitoare acasă cu Luceafărul Oradea.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Aug. 2018, 15:56 Campionat
Pe aceeași temă