Primarul Timișoarei a „pun punct pentru totdeauna implicării în fotbal” și la ACS Poli. Nicolae Robu s-a săturat să se zbată singur: „Ruga mi-a ajuns la frontiera cu milogeala”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Jun. 2019, 18:13 Campionat
Primarul Timișoarei a

ACS Poli a retrogradat pentru al doilea an consecutiv, acum în Liga 3, administratorul special Radu Birlică și-a anunțat, cel puțin pentru moment pe Facebook, demisia, iar situația clubului e din ce în ce mai dificilă din punct de vedere financiar, părând tot mai aproape de faliment. O perspectivă interesantă, deoarece, conform procedurilor, palmaresul ar putea fi cumpărat apoi de la lichidatorul societății, actualmente administratorul judiciar. Ceea ce s-a întâmplat, de altfel, cu Rapid.

Marți, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a postat și el pe pagina sa de Facebook că nu o va mai susține pe ACS Poli. Liberalul susține că el a adus mulți bani în club, după ce din 2015, finanțarea din bani publici a fost oprită de Curtea de Conturi. „M-am zbătut aproape de unul singur din 2015 încoace să asigur finanțare acestei echipe, rugându-mă în stânga și-n dreapta. Nu de puține ori, ruga mi-a ajuns la frontiera cu milogeala. Extrem de puțină lume mi-a răspuns, majoritatea prieteni sau în orice caz apropiați, care de fiecare dată au declarat că o fac pentru mine. Le mulțumesc tuturor!”, a precizat primarul Timișoarei.

Robu spune că echipa, ce deține palmaresul, dar și juniori valoroși, poate fi preluată de un afacerist și el se arată deschis să mijlocească negocierile. „Fac, însă, și cu această ocazie, cunoscut faptul că ACS POLI este, urmare a strădaniilor mele și a bunăvoinței d-lor Marian Iancu și Viorel Boiț, în posesia palmaresului istoric „POLI TIMIȘOARA”, de la 1921 până în prezent și a drepturilor asupra numelui „Poli” și a derivatelor și culorilor alb-violet în fotbal. Și că are o zestre de jucători tineri, valoroși, considerabilă. Și nu ascund, desigur, că asociația ACS POLI, având ca membri asociați Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara este în insolvență. Acestea fiind zise, anunț că eu pun punct pentru totdeauna implicării mele în fotbal, rămânând de-acum doar simplu privitor și jucător de plăcere. Dacă există persoane / firme interesate să preia ACS POLI, rog contactarea celor trei membri asociați menționați -CLT, CJT, UPT-. Subsemnatul am disponibilitatea să fiu mijlocitor, dar atât și numai atât! Să fim optimiști! Hai Poli!”, punctează Robu.


Mare fan al ACS Poli, fostă ACS Recaș, primarul Nicolae Robu spune că nu se va mai implica în fotbal

E greu de crezut că cineva s-ar entuziasma să ia clubul cu 10 milioane de euro, în insolvență și cu echipa de seniori retrogradată în Liga a 3-a. Însă, dacă speculăm, un faliment cât mai rapid înseamnă și posibilitatea mai rapidă ca un viitor club să cumpere palmaresul istoric al lui Poli.

Dobra: „Un club care dorea să ajungă în elită nu putea fi condus de maniera în care a fost condus de administrația Robu…”

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, membru PSD, nu a ratat ocazia să ironizeze implicarea primarului PNL, Nicolae Robu, la ACS Poli și a spus de ce el s-a retras de la fosta prim-divizionară retrogradată acum în Liga 3. „Managementul defectuos, fondurile cheltuite fără discernământ și implicarea unor persoane paralele cu fenomenul, golgheteri de ocazie, au scos Timișoara de pe harta fotbalului de performanță. Am pus umărul din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean la nașterea acestui club în anul 2012, dar m-am retras după o perioadă din toate funcțiile tocmai din cauza celor descrise mai sus. Un club care dorea să ajungă în elită nu putea fi condus de maniera în care a fost condus de administrația Robu… și regret că am avut dreptate. Ca iubitor al fenomenului și fost sportiv, nu pot decât să deplâng situația în care a ajuns fotbalul în Timișoara”, a postat președintele CJ Timiș pe contul său de Facebook.

Dobra a propus ca celelalte echipe din Timișoara rămase în Liga 2, ASU Politehnica și Ripensia, să fuzioneze.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Jun. 2019, 18:13 Campionat
Pe aceeași temă