Prima victorie în Liga 2 pentru FC Voluntari. Elevii lui Poenaru au câștigat derbyul ilfovean cu ACS Berceni

Mihai Andries 07 Sep. 2014, 14:18 Campionat
Prima victorie în Liga 2 pentru FC Voluntari.** Elevii lui Poenaru au câștigat derbyul ilfovean cu ACS Berceni

Primul derby ilfovean în Liga 2 pentru FC Voluntari a venit într-un moment în care atât echipa antrenată de Ilie Poenaru, cât și gazdele de la ACS Berceni au început sezonul cu stângul, suferind eșecuri în prima rundă a campionatului. Așa că ambele echipe aveau tot interesul să recupereze terenul pierdut și să bifeze primul succes în actualul sezon, ceea ce a dus la un meci încins, cu dueluri tari și multe durități, dovadă și accidentările apărute, cu capete sparte și sânge.

Gol primit după doar 70 de secunde

Chiar dacă a avut avantajul propriului teren, Berceniul nu a pornit cu dreptul meciul de ieri, primind gol după doar 70 de secunde scurse de la primul fluier al arbitrului George Rădulescu. Marius Ene a înscris printr-un șut de la marginea careului de 16 metri, portarul Meilă râmânând fără reacție. Gazdele nu au resimțit prea mult șocul încasării unui gol în minutul doi și au restabilit egalitatea pe tabelă în minutul 20, prin Viorel Dinu, care a trimis în poartă o minge respinsă în față de Botaș, portarul oaspeților.

Trei capete sparte

A doua parte a primei reprize a fost una destul de tensionată. Marin de la gazde și Crăciun de la oaspeți au părăsit terenul, după ce la faza golului marcat de Dinu s-au ciocnit într-un duel aerian în urma căruia ambii au avut nevoie de intervenția medicului și nu au mai putut continua partida. Până la finalul primului mitan, pe fondul unui joc destul de dur, Alexandru Radu, mijlocașul închizător al ACS-ului, s-a ales la rândul său cu o rană urâtă la cap și după pauză nu a mai intrat pe teren fiind schimbat cu Viorel Ștefan.

Meilă, assist pentru Ene

Dacă primele 45 de minute s-au remarcat prin jocul dur, a doua repriză a fost una mai bună din punct de vedere al fotbalului arătat de cele două echipe. ACS Berceni a avut 15 minute bune, în care Nistor și Dinu au ratat două ocazii importante, dar golul a picat tot în poarta lui Meilă. Era minutul 67, când portarul gazdelor a ieșit la o pasă lungă a lui Zaharia spre Ene, a degajat balonul, dar mingea s-a lovit de Ghinea și a ajuns la același Marius Ene, care nu a iertat și i-a readus pe oaspeți în avantaj.

Voluntariul, mai bună în repriza secundă

Pe finalul meciului, în momentele în care Berceniul încerca să restabilească egalitatea, Bogdan Barbu, introdus de Ilie Poenaru în minutul 80 în locul lui Todoran, a pus capăt partidei cu un șut de la 20 de metri care s-a oprit în vinclul poții lui Meilă. FC Voluntari câștigă pe terenul lui ACS Berceni cu 3-1 (1-1) și acumulează primele 3 puncte ale acestui sezon.

ACS BERCENI – FC VOLUNTARI 1-3 (1-1) V. Dinu (20) / M. Ene (2, 67), B. Barbu (87)

Berceni:  Meilă – E. Nicu, C. Sandu, Ghinea , Cioranu – Al. Radu (V. Ștefan ’46) – Al. Pătrașcu, Pădurețu (cpt.), Oct. Ursu – Al. Marin (Nistor ’22), V. Dinu II (Al. Roman ’61)
Rezerve: A. Raț – Cr. Ionescu, R. Iovan, C. Mihai
Antrenor: Marin Dragnea

FC Voluntari:  Botaș – E. Crăciun (B. Vasile ’25, E. Stan ’49), Mitache, Poverlovici, Maxim – S. Rădoi (cpt.), Todoran (B. Barbu ’80) – G. Deac, Al. Zaharia, C. Roșu – M. Ene
Rezerve: Hîntașcu, C. Achim, Ad. Bălan, Voduț
Antrenor: Ilie Poenaru

Cartonașe galbene: Al. Marin ’11, Cioranu ’30, Pădurețu ’82, Pătrașcu ’85 / Todoran ’33, Botaș  ’88

Arbitru: George Rădulescu (București) Asistenți: Vasile Dan Popescu (Buzău) și Damian Antal (Bacău)
Spectatori: 300

Articol scris de Cristian VOICU
Foto: IlfovSport
 

Mihai Andries 07 Sep. 2014, 14:18 Campionat
Pe aceeași temă