Prestație slabă la ultima aparție pe teren propriu în acest sezon. Înfrângere la scor de neprezentare pentru Dacia Unirea în fața liderului Juventus

Marius ANGHEL 29 May. 2017, 15:56 Campionat
Prestație slabă la ultima aparție pe teren propriu în acest sezon.** Înfrângere la scor de neprezentare pentru Dacia Unirea în fața liderului Juventus

Dacia Unirea a pierdut la scor de neprezentare, 3-0, ultimul meci disputat pe teren propriu în acest sezon, cel în compania echipei Juventus București, grupare care de multe etape este deja promovată în prima ligă.

Formația brăileană și-a creat două mari ocazii, în primele 10 minute ale primei reprize. Prima șansă de gol a gazdelor s-a consemnat în minutul 8, când Costel Roșu i-a pasat în dreapta lui Eduard Oprea, juniorul echipei brăilene a centrat în fața porții, însă Niță a șutat prea slab ca să-l învingă pe Stoian. Două minute mai târziu, tot Roșu a inițiat o acțiune de atac, i-a pasat colegului din avanposturi, lui Cosmin Neagu, acesta a centrat în fața porții dar Ciucureanu a trimis mingea, de la doar opt metri, peste transversală. Replica oaspeților a venit în minutul 12, iar Juventus putea trece deja în avantaj numai că Ilin nu s-a descurcat în fața lui Moglan și tabela a rămas intactă.

După o scurtă perioadă în care s-a jucat pe contre, Juventus a deschis scorul. Mădălin Mihăescu (28) a trimis mingea în vinclul porții apărate de Popa, după o centrare foarte bună de pe partea dreaptă a lui Călințaru. Bucureștenii au forțat majorarea scorului și au reușit să-și îndeplinească obiectivul la ultima fază a primei reprize. Atunci, oaspeții au obținut o lovitură de la 11 metri, după un fault al lui Moglan asupra lui Chipirliu. Jucătorul gazdelor a primit și un cartonaș galben la această fază din partea arbitrului de centru. Numai că aceeași fază a avut și un moment hazliu, pentru că arbitrul de centru, Cătălin Buși, din Râmnicu Vâlcea, a pierdut cartonașul galben pe gazon în timp ce urmărea jucătorii și l-a recuperat pentru a i-l arăta lui Moglan abia după ce i-a fost adus de mijlocașul echipei  bucureștene, Bărbulescu. Chipirliu a transformat penalty-ul acordat oaspeților astfel că, după prima repriză, Juventus conducea cu 2-0.

La două minute de la reluare, Paul Ioan și-a încercat șansa de la distanță însă nu a reușit să cadreze mingea pe spațiul porții. Dacia Unirea a avut o perioadă ceva mai bună de joc și ar fi putut reduce din diferență în minutul 56, când Cosmin Neagu a șutat înșelător la colțul scurt, însă portarul Stoian a reușit, in extremis, să evite golul. Zece minute mai târziu, tot Neagu a șutat slab din lovitură liberă însă de data aceasta Stoian nu a avut nicio emoție. În minutul 76, Vasile Buhăescu a reluat mingea, de la marginea careului mic, sub transversală, după o centrare foarte bună a lui Zaharia și partida era deja jucată. Cu zece minute înainte de finalul partidei, Dacia Unirea a avut șansa de a înscrie golul de onoare, Niță a intrat în careul advers, a centrat în fața porții însă Ciucureanu nu a putut relua mingea în plasa porții lui Stoian.

Juventus București s-a impus astfel cu 3-0 în fața unei formații brăilene, Dacia Unirea, a căror jucători au încercat să dea o replică bună adversarei, deși nu au primit niciun salariu în acest an. Bucureștenii au trecut astfel de 80 de puncte acumulate în acest sezon, acum având 81, în timp ce Dacia Unirea a ajuns pe locul 11, cu 46 de puncte.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – JUVENTUS BUCUREȘTI    0-3
Mădălin Mihăescu 28′, Remus Chipirliu 45+1′, Vasile Buhăescu 76′

Alb. Popa – Gab. Niță, Moglan (C. Necoară 50′), Rz. Adăscăliței (cpt.), Stănciulescu – Ed. Oprea (Puia 69′), Ciucureanu, P. Ioan (M. Dima 58′), Roșoagă – C. Roșu, C. Neagu
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru – L. Ivan, Olenic, Iosofache
Antrenor: Alin Pânzaru

R. Stoian – Beța (Bustea 78′), Wallace, I. Neag, Carabela – Bărbulescu (cpt.), Măd. Mihăescu, Călințaru (Al. Zaharia 62′), R. Neacșu – Chipirliu, Ilin (Buhăescu 57′)
Rezerve neutilizate: Fila – Ov. Morariu, Al. Roșca, Mareș
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Marian Truță (Băbeni) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 29 May. 2017, 15:56 Campionat
Pe aceeași temă