Prelungirile – coșmarul „Bătrânei Doamne”! Arbitrii s-au opus primei victorii a lui Trică la Arad

Marius ANGHEL 15 Sep. 2013, 02:02 Campionat

UTA a fost foarte aproape să spele rușinea de la Timișoara, la doar trei zile după ce alb-roșii au fost umiliți de Ripensia.

Arădenii au primit vizita unei echipe care vrea să promoveze în Liga I, FCM Târgu Mureș, cele două formații fiind protagonistele unui meci foarte slab. De la UTA nu se aștepta nimeni la surprize plăcute, având în vedere că jucătorii s-au adunat la Arad abia acum două-trei săptămâni, însă formația din Târgu Mureș s-a prezentat într-o stare deplorabilă. Era greu de crezut înaintea jocului că oaspeții sunt cei care vor fi primii în acest joc la capitolul bubuieli, pase greșite și chiar lufturi, însă așa a fost.

Arădenii s-au zbătut cât au putut și le-au ținut piept mureșenilor. Mai mult, puteau câștiga primul lor meci din acest sezon, printr-un gol pe care și-l pot împărți doi jucători: fundașul Patriche și utistul Sălăjan. Primul i-a făcut cadou o minge celui de-al doilea la marginea careului, iar arădeanul s-a descurcat admirabil, driblându-l pe portar și înscriind dintr-un unghi foarte mic. Faza aceasta, petrecută în minutul 77, a fost una dintre puținele bucăți de fotbal adevărat pe care le-au putut vedea în această dimineață oamenii care au venit la stadionul „Francisc Neumann”. UTA nu a fost neapărat echipa mai bună, dar a reușit să bage mingea în poartă și, prin urmare, merita victoria. Arbitrul Marian Balaci a acordat însă foarte ușor un penalty pentru oaspeți, în minutul 94. Tot 94 este și numărul de pe spatele celui care a obținut și transformat acest penalty: Claudiu Bumba.

Așadar, pe lângă că nu stau deloc bine din punctul de vedere al pregătirii fizice și nici jocul nu este unul încântător, arădenii mai și pierd puncte în prelungiri. Au luat bătaie la Oradea primind golul de 1-2 în minutul 93, iar azi au scăpat victoria în minutul 94 din cauza unui penalty cel puțin discutabil.

Putea fi prima victorie a lui Trică în calitate de antrenor al UTA-ei. Acesta era foarte dezamăgit după meci și nu s-a ferit să îl critice pe arbitrul Marian Balaci. „Băieții au fost formidabili din nou. S-au dăruit, și-au dorit cele trei puncte. Păcat că a venit acea fază, după care am rămas cu un singur punct. Normal, după cum s-au desfășurat lucrurile, trebuia să fim pe primul loc, cu șase puncte. Ni se anulează gol valabil la Oradea, în minutul 90, luăm gol în ultima secundă, astăzi avem trei puncte în buzunar și le pierdem pe această greșeală a arbitrului. Se întâmplă ceva cu arbitrii. Eu am tras un semnal de alarmă după meciul de la Oradea, dar văd că nu se ia atitudine. Arbitrii vin total nepregătiți pentru partidele care se desfășoară în Liga a II-a. Dacă ei aspiră la un alt nivel, nu au nicio șansă, la felul cum arbitrează. Păcat de băieți, duceți-vă în vestiar să vedeți bălți, plâng copii care și-au dat viața pe teren”, a spus Trică.

Schimbarea la față, în trei zile

UTA nu a arătat ca o echipă în formă bună, dar trebuie remarcat faptul că a existat un progres față de meciul cu Ripensia. Arădenii au fost cel puțin penibili la Timișloatra, în fața unei echipe din liga a cincea, iar astăzi, cu doar patru schimbări în primul unsprezece, au arătat o altă față împotriva unei pretendente la promovarea în Liga I. „La Timișoara a fost un accident. Asta le-am spus și înainte de meci, că trebuie să spele rușinea, să vadă lumea că a fost un accident în Cupă. Dacă avem atitudinea asta la fiecare meci, putem să plecăm ușor cu cele trei puncte. Dacă ne lasă și cei în negru sau în galben sau ce culoare poartă. Urmează să jucăm la Vâlcea. La ce să ne așteptăm? Păcat de băieții mei, că au jucat formidabil”, a declarat antrenorul Eugen Trică.

UTA ARAD
ASA TÂRGU MUREȘ
1-1

Sălăjan ”77 / Bumba ”90+4 – pen.

Horvat – Zanardini, Ardelean, Țabără, G. Neagu (cpt.) – Ov. Popescu, A. Marcu – Monac, Bîrză (Surugiu ”82), Firțulescu (Moreno ”90+3) – Apostu (Sălăjan ”65)
Antrenor: Eugen Trică

Caparco – Homei, Patriche, Heil, Szilagyi (cpt.) – Cioinac (A. Roman ”64), Onicaș (Hanca ”54) – Bumba, Al. Dan, Buhuși – Buhăescu (Salem ”80)
Antrenor: Eduard Iordănescu
Aliminat: Caparco ”90+4 (2 galbene)

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 15 Sep. 2013, 02:02 Campionat
Pe aceeași temă