Pragmatismul Damilei a învins UTA în derbyul pentru Liga I

Mihai Andries 13 Apr. 2013, 21:33 Campionat

Derbyul de la Drăgășani, Damila-UTA s-a jucat pe viață și pe moarte, fiind evident că învinsa ieșea din lupta pentru promovare. A rezultat un joc echilibrat, fără multe faze de poartă. Vâlcenii au fost însă mai pragmatici și au concretizat în minutul 23, când Adrian Codin a înscris cu capul după un corner.

După primirea golului, UTA a dominat teritorial, însă rareori a ajuns la poarta lui Matache. Alb-verzii s-au grupat bine în jurul careului și au încercat să dea lovitura pe contre. Atacantul arădean Silvășan a avut singurele ocazii importante ale oaspeților în minutele 53 și 88. În final, Voinea putea da lovitura pe contraatac, când a scăpat singur, dar Amadio a reușit să apere. Finalul de meci l-a prins pe portarul oaspeților în careul advers (vezi galeria foto), dar fără de folos pentru arădeni.

Damila câștigă și în orașul viilor a început fiesta, cei peste 1.000 de fani sărbătorind o victorie care îi apropie tot mai mult de a doua promovare consecutivă. În plus, „oamenii nebuni de la Măciuca” și-au luat revanșa pe teren față de „marțienii de la Arad”, după declarațiile lipsite de bun simț făcute de către patronul UTA, care a ironizat numele echipei, dar și pe soția tehnicianului vâlcenilor.

„La venire, i-am urat și eu lui Marțian bun venit pe Pământ. Cred că nu va uita prea curând de Măciuca” a glumit la final patronul Damilei, Dan Nițu.

DAMILA MĂ‚CIUCA – UTA ARAD 1-0
Marcator: Codin 23

Matache – Samson, I. Stoica (cpt.), Deaconescu, E. Stoica – L. Iordache, Bărbulescu – Ad. Popa, Melcea (Lircă ”65), Codin (B. Geantă ”69) – Negruț (A. Voinea ”53)
Antrenor: Claudiu Niculescu

Amadio – Supic, Gligor (cpt.), Siminic – Feussi, Kovacevic (Dosso ”63), Lazea (Chindriș ”46), G. Neagu (Bârză ”58) – Monac, Silvășan, Laso
Antrenor: Adrian Falub
Arbitru: Marius Avram (București); Asistenți: Gabriel Sabin Stroe (Pitești) și Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe)
 

 

Articol de Adi GEORGESCU
Foto de Florin CEAUȘU

 

Mihai Andries 13 Apr. 2013, 21:33 Campionat
Pe aceeași temă