Potopul a învins fotbalul! La polo a fost egal

17 May. 2012, 17:42 Campionat

O adevărată furtună – ploaie torențială, vânt, tunete și fulgere – s-a abătut miercuri seară asupra Bistriței, iar meciul Gloria – FC Maramureș, încheiat 1-1, a fost întrerupt timp de 25 de minute.

Fără griji în privința promovării pe prima scenă, Gloria a început miercuri 19 mai, pe propriul teren, seria meciurilor având ca unică miză menținerea pe primul loc până la finalul campionatului, de care o mai despart doar trei runde.

Adversara din etapa a 27-a, intermediară, a Seriei 2 din liga secundă a fost FC Maramureș Universitar Baia Mare, iar Nicolae Manea a trimis în teren o formulă cu câteva nume noi.

Ploua infernal…

Din păcate, fotbalul a fost în centrul atenției doar în prima parte. Nori negri amenințători s-au adunat deasupra stadionului, iar după 25 de minute de la începerea partidei a început să toarne cu găleata. Cantitățile impresionate de apă căzute din cer, însoțite de descărcări electrice și vânt, au redus vizibilitatea spre zero și au făcut imposibilă continuarea jocului. Astfel că în minutul 30, la un semn al centralului Istvan Kovacs, componenții celor două echipe au zbughit-o spre vestiare, iar spectatorii s-au împrăștiat ca potârnichile. Puțini s-au încumetat să mai rămână în tribune. A continuat să plouă în rafale, însă după 25 de minute de întrerupere arbitrul a hotărât că meciul se poate relua, iar echipele au revenit pe terenul mustind de apă.

Ce a urmat nu se mai poate numi numi fotbal, ci o goană după un balon care fie aluneca precum săpunul, fie se oprea în băltoace. Au existat, e adevărat, și momente spectaculoase, generate însă de apa care sărea ca dintr-o fântână arteziană în urma duelurilor.

A fost 0-0 la pauză, apoi Gloria a făcut o repetiție pentru Liga I, fiindcă repriza a doua s-a disputat în nocturnă. Ploaia deasă n-a contenit, dând senzația celor prezenți că nu se va opri niciodată.

„Vampirii” au dansat în ploaie în minutul 55, când Marius Feher a deschis scorul la o lovitură liberă executată de Vali Năstase. În minutul 66, Gloria a rămas în zece după ce Vali Năstase a fost eliminat pentru un fault dur la marginea careului. Egalitatea numerică s-a restabilit cât ai clipi, în minutul 66. Atunci, Fritea a lovit la centrul terenului și a plecat mai repede la vestiare. S-a terminat 1-1, pentru că băimărenii au profitat de o neatenție în defensiva bistrițeană și au marcat pentru un punct prin Marian Tănasă (minutul 82).

Mai multe POZE de la meci

GLORIA BISTRIȚA – FC MARAMUREȘ 1-1 (0-0)
Feher (56) / M. Tănasă (82)

Antrenor: Nicolae Manea
Bota – Fl. Pop, V. Năstase (cpt.), D. Stan, I. Costache – Feher, Nicoară (’46 Curtuiuș) – Țârcă, Predescu (’71 Fizeșan), Dobrea – Silvășan (’69 Reano)
Eliminat: Năstase (65) – roșu direct

Antrenor: Romulus Buia
Danciu – Duruș, Hodor, D. Toma (cpt.), De Rosa – Urs (’59 V. Pop), Fritea, S. Feraru (’76 Duruș), S. Filip – Al. Roman, M. Deac (’52 Tănasă)
Eliminat: Fritea (69) – roșu direct

Text și foto: Timp Online

17 May. 2012, 17:42 Campionat
Pe aceeași temă