Popovici a remarcat și aspecte pozitive la Foresta după remiza cu ASU Poli. „Am arătat că avem forța să întoarcem rezultatul”

Marius ANGHEL 27 Feb. 2017, 13:51 Campionat

Foresta și ASU Politehnica Timișoara s-au aflat, sâmbătă, față în față într-un meci contând pentru etapa a 22-a a Ligii secunde. În ciuda terenului greu, partida disputată pe stadionul Areni a fost deosebit de spectaculoasă și s-a încheiat la egalitate, 2-2, cu toate golurile înscrise în partea a doua a jocului.

Prima repriză a fost una echilibrată, cu ocazii numeroase la cele două porți. Mai întâi Rusu și Lung au pus în pericol poarta adversă, după care a fost rândul lui Niga să intervină salvator în fața lui Birău. Vraciu a avut și el trei șanse foarte bune de a debuta cu gol pe Areni în tricoul Forestei, însă a fost neinspirat la finalizare. Timișorenii au ripostat prin Ghinescu, al cărui șut din colțul careului de 16 metri la întins la maxim pe Niga și prin Stancu, care în ultimul minut al primei reprize a trimis balonul milimetric peste transversală.

Bănățenii au început în forță mitanul secund, fiind urmăriți de ghinion în primele cinci minute de la reluare, când au lovit în trei rânduri barele porții sucevene, prin Motreanu, Teuț și Blănaru. Pe fondul acestui joc bun, oaspeții au deschis scorul prin Birău, în minutul 54, cu un vole de senzație, de la 25 de metri, fără speranțe pentru Niga. Sucevenii au părut treziți la realitate de această reușită și au ripostat prin Dumitriu și Dănilă, ale căror șuturi au greșit de puțin ținta. Egalarea avea să vină însă în minutul 65, când Stănescu, abia introdus în teren, a prins un șut de generic, de la 22 de metri, care s-a oprit în vinclul porții apărate de Gakos. La 1-1 a continuat să se joace pe contre, dovadă fiind golul de 2-1 marcat de Foresta, în minutul 77. Totul a pornit de la o bună acțiune de atac a gazdelor, finalizată cu un șut ratat al lui Cerlincă. Oaspeții au plecat imediat pe contraatac, iar Bădăuță a ajuns în poziție excelentă de finalizare. Timișorenii au bătut însă slab cornerul rezultat, de aici ieșind un contraatac fulger al Forestei inițiat de Rusu și finalizat de Dumitriu, cu un șut plasat, din interiorul suprafeței de pedeapsă.

Sucevenii nu au știut să închidă jocul în minutele de final, iar în minutul 85, după o minge pierdută la mijlocul terenului, Bădăuță nu a mai greșit finalizarea, punctând cu un șut cu latul, la colțul lung, pentru 2-2. Același Bădăuță putea aduce victoria echipei sale în prelungiri, însă a expediat balonul puțin peste poartă din poziție foarte bună.

Popovici: „Regretăm că nu am câștigat acest meci”

La finalul meciului, antrenorul Cristi Popovici a părut dezamăgit de faptul că echipa sa nu a putut să câștige acest meci. „Regretăm că nu am reușit să ne impunem. Ne așteptam la un meci greu în condițiile în care nu am intrat deloc pe Areni în această iarnă, iar suprafața de joc a fost una desfundată, de aici rezultând un joc de luptă. Cred că dacă eram puțin mai atenți la finalizare puteam intra în avantaj la pauză. Din păcate, am început foarte prost repriza a doua, așa că reușita cu care oaspeții au deschis scorul părea anunțată. Am arătat că avem forța să întoarcem rezultatul, Stănescu a intrat foarte bine în meci, însă tot el a greșit la golul primit în minutul 85. Nu am ce să le reproșez jucătorilor mei pentru că au alergat mult și s-au bătut pentru fiecare minge. Am reușit să înscriem și astăzi, însă, din păcate, continuăm să primim foarte ușor gol”, a precizat antrenorul Forestei.

Foresta Suceava cade o poziție, pe 9, după primul meci oficial din 2017, iar etapa viitoare urmează să joace la CS Balotești.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Druckeria)
Video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 27 Feb. 2017, 13:51 Campionat
Pe aceeași temă