Popa e mulțumit, Roșu e neutru! Cine sunt arbitri care conduc meciul retur al barajului dintre UTA și ACS Poli

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 22:00 Campionat

Arbitrajul craioveanului George Găman din meciul tur al barajului de menținere/promovare în Liga 1, desfășurat luni seară, la Timișoara, între ACS Poli și UTA Bătrâna Doamnă, a atras o mulțime de nemulțumiri în special din partea echipei lui Ionuț Popa și a iscat un adevărat scandal în direct la TV între antrenori și jucători, pe culoarul care ducea către vestiare. Principalele faze care au atras reproșuri au fost golul lui Cânu din offside, golul lui Strătilă după un fault în atac al lui Curtuiuș, un penalty neacordat la Adrian Petre, cartonașul roșu dat lui George Neagu, cât și neacordarea cel puțin a unui roșu pentru jucătorii arădeni.

Tocmai de aceea, ambele cluburi au așteptat cu mare interes să vadă cine va fi brigada de arbitri a partidei retur a barajului, care va avea loc joi, de la ora 17:30, pe stadionul „Otto Greffner”, din Șiria. În tur a fost 2-1 pentru ACS Poli.

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat ca central pe Radu Petrescu (București)(foto mic), iar ca tușieri pe Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Alexandru Cerei (Cluj-Napoca). Arbitru de rezervă este Iulian Călin (Ștefănești – Argeș), în timp ce observatori au fost selectați Adrian Vidan (București) și Octavian Goga (Brașov).

Radu Petrescu, arbitru internațional FIFA, a arbitrat-o ultima dată pe ACS Poli în finala Cupei Ligii, pierdută cu 2-0 în fața lui Dinamo. Pe UTA Bătrâna Doamnă nu a arbitrat-o niciodată.

Reacțiile oficialilor celor două echipe în privința delegării arbitrilor nu au lipsit.

„Jucătorii sunt necăjiți și e normal. Ei s-au revoltat după meci prin căpitanul Cânu. Deși mi-am propus să nu vorbesc despre arbitraj, ceea ce s-a întâmplat la Timișoara este inadmisibil. Eu nu cred că Radu Petrescu se compromite. Din ce știu eu, nu a făcut niciodată un meci praf. Poate să greșească o dată, neintenționat, dar nu a făcut niciodată patru-cinci greșeli, cum s-a întâmplat altădată, cu alți arbitri. Dacă meciul va fi cu greșeli împotriva noastră, atunci e un semnal”, a spus antrenorul lui ACS Poli, Ionuț Popa.

La ora la care a susținut conferința de presă, componența brigăzii de arbitri nu era cunoscută, însă Laurențiu Roșu a avut o abordare neutră a subiectului. Nu aș vrea să intru în amănunte despre arbitraj. Într-adevăr, la unele faze am fost dezavantajați, dat faptul e oricum consumat. Rezultatul a rămas 2-1 și ne gândim doar la ceea ce avem de făcut mâine. Erori din partea arbitrilor apar tot timpul, dar asta nu înseamnă să ne deconectăm la meci. Trebuie să lăsăm la o parte arbitrajul și să ne concentrăm pe jocul nostru”, a declarat antrenorul echipei UTA.

În tur, ACS Poli a câștigat la Timișoara cu 2-1 meciul cu UTA, cu golurile lui Pedro Henrique și Gabriel Cânu, respectiv Sorin Strătilă. Partida retur se joacă joi, de la ora 17:30, pe stadionul „Otto Greffner” din Șiria.

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 22:00 Campionat
Pe aceeași temă