Politehnica vrea să închidă cum se cuvine sezonul, cu o victorie contra concitadinei Ripensia: „Meciul e altfel ca celelalte”. Foale, despre problemele clubului

Marius ANGHEL 25 May. 2018, 15:07 Campionat
Politehnica vrea să închidă cum se cuvine sezonul, cu o victorie contra concitadinei Ripensia:

ASU Politehnica vrea să termine al doilea sezon de liga secundă, unul plin cu vise mărețe, cu un succes cu Ripensia Timișoara. Finalul de retur nu a fost, de departe, unul grozav pentru alb-violeți, cu rezultate oscilante, plus episodul urât de la meciul cu UTA. De aceea, toate gândurile merg acum la o victorie cu formația din Ciarda Roșie.

Antonio Foale mizează pe acest aspect al orgoliului. „Meciul e altfel ca celelalte, deoarece e un derby local. Ripensia a scăpat și ea de problemele ei. E o echipă bună, cu jucători care vor dori să joace bine, pentru că se joacă pe „Dan Păltinișanu”. Dar până la urmă noi suntem acasă. Echipa mea s-a pregătit bine săptămâna aceasta, iar jucătorii sunt conectați la meciul ce urmează. Mă bucur că suntem într-un efectiv mai complet, că avem liniște la echipă, i-am simțit încrezători pe băieți. E normal să se motiveze bine ambele echipe. Noi suntem mai motivați, deoarece jucăm cu suporterii în spate”, a precizat tehnicianul poliștilor.

Jucătorii au ceva restanțe, dar sunt montați

Cu un final de sezon costisitor, plus amenda cu UTA, clubul are o serie de întârzieri la salarii și prime, dar jucătorii au înțeles și se gândesc doar la o victorie. „Ultima impresie contează. Este ultimul meci din acest sezon, care a fost cu bune, cu rele. Am acumulat oboseală fizică și psihică, iar la meciul de mâine orice este posibil. Din punctul meu de vedere, noi suntem echipa favorită, deoarece suntem peste ei în clasament. În tur ne-am impus, dar meciurile nu seamănă unul cu celălalt. Suntem motivați, nu cred că ne poate sta nimic în cale. Avem foști colegi la ei, dar acum nu mai suntem colegi.Vom fi adversari”, a spus Ionuț Coadă.

Alb-violeții nu au tot lotul valid

Poliștii nu au însă efectivul complet. Ioan Mera e suspendat, iar Ignea și Predescu sunt tot accidentați. Revine însă Raul Krausz, chiar dacă are probleme cu metatarsienele. „E ultimul meci din acest sezon, un derby al ambițiilor. Cu siguranță îl vom trata la victorie, ultima impresie contează. Noi ne-am pregătit pentru a aduce un plus în joc, vrem să plecăm în vacanță liniștiți, cu o victorie. Sperăm să avem cât mai mulți oameni în tribună, să lase și ei o impresie bună”, a punctat Krausz.

ASU Politehnica va mai lua săptămâna viitoare trei puncte la „masa verde”, cu ASA Târgu Mureș. Acum e pe locul 7, cu 51. Ripensia este pe locul 13, cu 45 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 25 May. 2018, 15:07 Campionat
Pe aceeași temă