Politehnica și-ar fi dorit să joace derby-ul cu Ripensia pe „Dan Păltinișanu”: „Fotbalul e făcut pentru spectatori. Uneori trebuie să facem sacrificii pentru spectacolul fotbalistic”

Marius ANGHEL 16 Nov. 2017, 11:53 Campionat
Politehnica și-ar fi dorit să joace derby-ul cu Ripensia pe

Sâmbătă, după 10 ani, Timișoara va avea din nou un derby local în Liga a 2-a, la meciul dintre Ripensia și ASU Politehnica. Va fi al cincilea meci oficial dintre cele două formații, iar alb-violeții au până acum trei victorii și o înfrângere. Antrenorul poliștilor, Bogdan Andone, precizează că nu se teme de un joc cu cinci fundași al ripensiștilor, pe terenul îngust din Ciarda Roșie, dar a punctat, la fel ca și jucătorii, că un astfel de meci ar fi trebuit să aibă loc pe „Dan Păltinișanu”.

La Poli, singurul indisponibil va fi Adrian Poparadu, suspendat pentru acest joc. Bogdan Andone vrea continuitate în rezultate. „Un meci important pentru noi, e important să avem continuitate în evoluții și rezultate. Îmi doresc să facem un meci bun și să câștigăm cele trei puncte puse în joc. Eu ca antrenor și iubitor de fotbal mi-aș fi dorit ca acest meci să fie pe stadionul mare, unde cu siguranță ar fi venit mai multă lume. Fotbalul e făcut pentru spectatori. Poate, uneori, trebuie să facem sacrificii pentru spectacolul fotbalistic. E o echipă bine organizată, cu doi-trei jucători care fac diferența, dar noi avem o filosofia noastră de joc, nu jucăm în funcție de adversar, ci ceea ce știm noi că trebuie să jucăm. Dacă vom face lucruri bine, cu siguranță avem șanse mari să câștigăm meciul”, a precizat tehnicianul Politehnicii.

Carol Taub a prins toate celelalte patru meciuri cu Ripensia

Din actualul lot, Carol Taub a prins toate precedentele partide jucate pe stadionul Electrica, CFR, „Dan Păltinișanu” și Ciarda Roșie. Și el ar fi dorit să joace pe „Marele Oval”. „Este un meci important, trebuie să avem atitudine și să câștigăm cele trei puncte. E benefic pentru fotbalul din Timișoara că sunt două echipe de tradiție. După trei ani e întâlnim din nou în liga secundă. Nu m-am gândit niciodată că ne vom întâlni în Liga a 2-a, aveam parcursul nostru spre eșaloanele superioare, nu ne-am gândit că ne vom duela din nou. Mi-aș fi dorit să jucăm pe „Dan Păltinișanu”, venea mai multă lume la stadion și era o atmosferă mult mai frumoasă decât pe terenul din Ciarda, unde nu va fi așa multă lume ca pe stadionul mare. Mi-a rămas în minte victoria cu 6-2, a fost cel mai plăcut moment”, a punctat Taub.

Predescu: „În astfel de meciuri nu mai e nevoie de nicio motivație”

Ripensia vine după nouă meciuri fără victorie în campionat, dar și după o serie interesantă de patru jocuri terminate cu 1-1. Bucureșteanul Cornel Predescu, mijlocașul Politehnicii, are șansa să simtă și el cum e într-un derby al Timișoarei și spune că nu mai e nevoie de nicio motivație suplimentară.

„Pentru mine e primul derby timișorean, mă bucur că o să am ocazia să fac parte din acest meci. Știu că este un derby de tradiție, va fi o partidă cu o încărcătură aparte. În astfel de meciuri nu mai e nevoie de nicio motivație. Suntem pregătiți să luăm cele trei puncte. Cu siguranță meciul ar fi arătat altfel pe „Dan Păltinișanu”, dar nu ne gândim la acest lucru, ne vedem de jocul nostru”, a precizat Predescu.

Conducătorii Ripensiei nu au anunțat nici până joi la prânz ceva despre biletele puse în vânzare pentru acest meci.

După 17 etapei, ASU Poli e pe locul 7 cu 27 de puncte, iar Ripensia e pe 11, cu 21 de puncte. Meciul va începe sâmbătă, de la ora 11:00, în Ciarda Roșie și nu va fi televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus Iliesi (toți Mediafax foto)

Marius ANGHEL 16 Nov. 2017, 11:53 Campionat
Pe aceeași temă