Poliștii le-au pus gând rău celor de la Daco-Getica, ca răzbunare după precedentul joc din Colentina: „Sperăm să câștigăm noi cu 5-0”

Marius ANGHEL 27 Sep. 2018, 16:12 Campionat
Poliștii le-au pus gând rău celor de la Daco-Getica, ca răzbunare după precedentul joc din Colentina:**

ASU Politehnica abordează cu mare încredere meciul de sâmbătă, când se deplasează la Daco-Getica București. În campionat, alb-violeții au câștigat cu CS Mioveni, iar în Cupă au murit frumos, la penalty-uri, în fața celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Acum, vor un nou succes în Liga 2, de data aceasta la o fost prim-divizionară.

Petruescu e convins că va fi un meci dificil cu Daco-Getica. „O partidă ceva mai accesibilă dacă ne raportăm la poziția actuală ocupată de Daco-Getica în clasament, față de echipele pe care le-am întâlnit în ultima perioadă. Dar ei au avut parte de un program foarte greu, au jucat cu echipe din prima parte a clasamentului. Sunt o echipă care în ultimele cinci meciuri a pierdut unul singur, mă refer în campionat, și acela în minutul 90. Este o echipă care a retrogradat din Liga 1, dar care și-a păstrat nucleul de tineri jucători, în jurul cărora încearcă să promoveze și jucători tineri și talentați. Știm ce ne așteaptă la București, în Colentina. Prioritatea noastră a fost să refacem jucătorii după efort. Sunt optimist și încrezător că putem face un joc bun și putem scoate un rezultat pe măsură”, a declarat tehnicianul lui ASU.

Timișorenii nu au uitat înfrângerea cu 5-0 din urmă cu două sezoane

Politehnica a mai jucat cu echipa din Colentina acum două sezoane, în Liga a 2-a. Atunci, echipa se numea Juventus București și a câștigat pe teren propriu cu 5-0, cea mai drastică înfrângere din scurta istorie a echipei suporterilor. Bucureștenii au și promovat la finalul acelui sezon în prima ligă, dar au retrogradat ulterior. 

Dănuț Bilia nu a jucat în acel meci, dar e nerăbdător pentru o revanșa. „Mergem la București să câștigăm toate cele trei puncte de care avem mare nevoie. Suntem pe un drum bun, am jucat bine. Trebuie să legăm victoria de cea cu Mioveni. Avem mare nevoie să urcăm în clasament, să fim în primele zece, asta e cel mai important. Am pierdut 5-0, a fost cea mai dureroasă înfrângere. Sper să nu se repete, să câștigăm și să conducem noi cu 5-0”, a precizat Bilia.

Situația accidentărilor, îmbucurătoare

Timișorenii stau mai bine și din punct de vedere medical înainte de acest joc. Ioan Mera este în continuare indisponibil, dar au reluate antrenamentele normale Adrian Poparadu și Marvin Schieb. Alin Ignea ieșise accidentat în meciul de Cupă, cu o contractură la adductori, dar acum se simte mai bine.

„E un meci foarte important pentru noi prin prisma rezultatului din Cupă. Daco-Getica e o echipă bună, cu stabilitate financiară, le-au mai rămas jucători de la Liga I, la fel și antrenorul”, a precizat Ignea.

Înaintea etapei a 9-a, Politehnica are 10 puncte și e pe locul 11. Daco-Getica are 9 puncte și e pe locul 12. Meciul din Colentina are loc sâmbătă, de la 11:00.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 27 Sep. 2018, 16:12 Campionat
Pe aceeași temă