Pojorâta câștigă în ultima secundă derby-ul Bucovinei cu Rapid. Lupta pentru evitarea retrogradării se încinge și mai mult

Marius ANGHEL 12 May. 2016, 12:38 Campionat

Confruntarea de miercuri dintre Bucovina Pojorâta și Rapid Suceava, contând pentru etapa a 5-a a play-out-ului Ligii secunde, și-a respectat titulatura de derby-al Bucovinei. Partida a avut de toate, angajament, răsturnări de situație, goluri multe, suspans cât încape, încheindu-se cu victoria echipei gazdă, cu scorul de 3-2, golul decisiv fiind marcat chiar la ultima fază a jocului.

Aflate în plină luptă pentru evitarea retrogradării, cele două formații au început meciul turate la maximum, astfel că minutul 1 a adus și prima ocazie de gol a întâlnirii, atunci când Golofca a șutat de la 16 metri în bară, cu toată poarta goală în față, în urma unui cadou primit de la portarul gazdelor, Pop. Încurajată frenetic de cei 400 de spectatori din tribune, echipa gazdă a ripostat imediat, însă Pâslaru, aflat în gura porții, nu a reușit să fructifice o pasă bună a lui Căinari.

Deschiderea scorului avea să se producă în minutul 10, când același Căinari a centrat în adâncime de la 40 de metri, iar Coman a reluat în plasă un balon respins greșit de apărarea suceveană. Aflat în bună dispoziție de joc, Căinari a amenințat poarta lui Hânțescu câteva zeci de secunde mai târziu, atunci când șutul său, din lovitură liberă, a mângâiat transversala. Meciul a continuat să se joace pe contre, iar la una dintre acțiunile ofensive ale Rapidului Golofca a ajuns în poziție foarte bună de finalizare, însă execuția sa a lăsat de dorit, oferindu-i ocazia lui Pop să se remarce. Golul de 1-1 a fost marcat de Negru, cu o lovitură precisă de cap din centrarea lui Semeghin, și nu era decât minutul 16. După acest început furibund jocul s-a mai liniștit pe parcurs, ultima ocazie de gol a primei reprize consemnându-se la poarta Rapidului, când, în urma unei grave erori a lui Velescu, Pâslaru nu a reușit să nimerească ținta din 4 metri.

Al doilea mitan a debutat la fel de abrupt ca și primul. Mai întâi, Boiciuc a reluat puțin pe lângă vinclu o centrare din corner a lui Semeghin, după care, Pâslaru, ratangiul de serviciu al gazdelor, a irosit o altă bună oportunitate. După ratările din prima parte a întâlnirii, Golofca și-a spălat o parte din păcate în minutul 55, atunci când a urmărit foarte bine o minge respinsă în față de Pop, după un șut foarte sănătos al lui Apostol, de la 18 metri, reluând balonul imparabil, sub transversală. Acest gol nu a avut darul să aducă liniștea în tabăra rapidistă, ba din contră, precipitarea și erorile defensive au început să iasă și mai mult în evidență. Astfel, în minutul 59 Bucovina a izbutit să înscrie prin fundașul central Moisii în urma unui corner, însă salvarea a venit de la centralul întâlnirii, care a fluierat fault în atac. Nici bine n-au apucat fotbaliștii lui Daniel Bălan să răsufle ușurați, pentru că Hînțăscu a fost nevoit să scoată mingea din plasă la faza imediat următoare, atunci când Jugaru, complet ignorat de apărătorii suceveni, a adus egalarea cu un șut din mijlocul suprafeței de pedeapsă. Și la 2-2 a continuat să se joace cu garda jos, iar în minutul 77 a venit rândul lui I. Plămadă să rateze nepermis, singur singurel, din 8 metri, bine servit de Bălan.

Rămasă cu un om mai puțin pe teren după eliminarea lui Jugaru, pentru două cartonașe galbene, Bucovina trece din nou pe lângă gol în minutul 83, însă șutul lui Căinari, din lovitură liberă de la 22 de metri, a lovit încheietura barelor. Introdus pe teren în repriza a doua, Dănilă putea înclina balanța în favoarea echipei vizitatoare, numai că Pop s-a opus golului cu un reflex foarte bun. Istoria acestei partide deosebit de spectaculoase avea să se scrie în ultimul minut de prelungiri, într-un moment în care rapidiștii, cu un om în plus pe teren, dominau teritorial întâlnirea, încercând să forțeze victoria. Gheorghiciuc a pierdut ușor un balon la mijlocul terenului, iar mingea a ajuns la Coman. Atacantul în vârstă de 19 ani a trecut ca trenul prin gară pe lângă un Dudea lipsit de reacție care avea și varianta faultului, punctând în stil de mare jucător, după o cursă de 40 de metri.

VEZI un MATERIAL VIDEO de la meciul de la Pojorâta

Victorie așadar pentru Bucovina Pojorâta, care revine spectaculos în lupta pentru menținerea în eșalonul secund. De partea cealaltă, Rapidul a pierdut un tempo important în cursa salvării, astfel că meciul revanșă, programat sâmbătă, de la ora 11.00, pe Areni, se anunță la fel de disputat.

Bucovina Pojorâta: Pop – Cristescu, Răuță, Moisii, Jarda (cpt.)(Acostăchioaie 63) – Pîslaru (Juncănaru 68), Jugaru, V. Stănescu, Căinari – Buhăceanu (Nuțescu 84), M. Coman. Antrenori: Dănuț Mândrilă, Bogdan Grosu și Mihăiță Szekely.

Rapid Suceava: Hânțescu – D. Bălan, Dudea, Velescu, Semeghin (cpt.) – I. Plămadă, Sfrijan, G. Apostol, Golofca (Gheorghiciuc 84) – M. Negru, Boiciuc (Dănilă 66). Antrenori: Daniel Bălan, Mihai Guriță și Laurențiu Andrieș.

Rezultate înregistrate în etapa a 5-a:

Bucovina Pojorâta – Rapid Suceava 3-2
ACS Berceni – Gloria Buzău 3-1
Ceahlăul Piatra Neamț – CS Balotești 0-3
(echipa gazdă nu a fost programată din cauza datoriilor)

Clasament:

1. Gloria Buzău  5          3          0          2          15-8     22       
2. ACS Berceni  5          2          1          2          12-7     21       
3. CS Balotești   5          2          3          0          8-3       20
4. Rapid CFR Suceava   5          2          1          2          9-9       18                   
5. Bucovina Pojorâta      5          3          1          1          11-7     17       
6. Ceahlăul Piatra Neamț           5          0          0          5          1-22     5    

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 12 May. 2016, 12:38 Campionat
Pe aceeași temă