Poenaru, înaintea meciului Snagov – Clinceni: „Se întâlnesc două echipe care domină de 27 de etape acest campionat. Sper să demonstrăm că ne merităm locurile”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 Apr. 2019, 17:57 Campionat

Etapa a 28-a a Ligii 2 aduce, duminică, de la ora 12:30, față în față două dintre cele mai bune echipe ale acestui sezon, două surprize plăcute, dar și cele mai invidiate și hulite. Sportul Snagov (14) și Academica Clinceni (4) au fost aproape pe toată durata acestui campionat pe podium, ocupând împreună de numai puțin 18 ori, dintr-un total de 27, prima poziție. Ilfovenele n-au fost luate în serios la început, iar apoi au demonstrat că pot ține ritmul în fața cluburilor cu nume, fiindcă au avut stabilitate și liniște. Înaintea meciului direct, cele două formații ocupă primele două poziții în clasament, care, la final, duc la promovarea directă în Liga 1.

Chiar în weekendul trecut, Clinceniul a depășit Snagovul la puncte și i-a furat poziția de lider, ocupând-o pentru a patra oară în acest sezon, după ce Sportul a staționat pe locul 1 în „doar” 14 etape. Doar Energeticianul (de două ori) și Chindia (de șapte ori) au mai fost lideri pe parcursul acestui campionat.

Antrenorul Clinceniului, Ilie Poenaru, spune că meciul dintre echipa sa și Snagov merită titulatura de derby, fiindcă ambele au dominat campionatul în acest sezon. „Eu spun că în momentul ăsta se întâlnesc două echipe bune ale campionatului, două echipe care domină de 27 de etape acest campionat. Practic, noi ne-am tot schimbat între noi locurile. Sper să fie un meci de calitate, un meci bun, un meci în care să demonstrăm că ne merităm locurile, iar cea mai bună să câștige. Sperăm să fim noi aceia”, a vorbit Poenaru, într-un interviu acordat site-ului oficial al echipei sale.

„O să fie un meci deschis, un meci frumos”

Clinceniul pare ușor favorită înaintea acestui meci, chiar dacă joacă în deplasare, dacă privim rezultatele înregistrate în 2019. Trupa lui Ilie Poenaru are cinci victorii și o remiză (1-1 acasă cu Ripensia), în timp ce Snagovul vine după un egal acasă cu ultima clasată (0-0 cu ACS Poli) și o înfrângere la UTA Arad (3-1), după ce începuse anul cu patru victorii consecutive.

„Un meci închis greu de crezut că va fi, pentru că suntem două echipe care jucăm fotbal, două echipe care avem o posesie bună, cu jucători de calitate, cu jucători cu experiență și cu state vechi în Liga 1, mai puțin la noi, mai mult la ei, dar noi venim, poate, și cu această tinerețe, cu acești jucători tineri de valoare, care s-au omogenizat și nu se mai vede așa o diferență mare între ei și seniori. Eu spun că o să fie un meci deschis, un meci frumos, doar că singurul impediment, să zicem, factor negativ, este această suprafață de joc care dăunează ambelor echipe”, a mai declarat Ilie Poenaru.

Totuși, Ilie Poenaru crede că oricare dintre cele două echipe se poate impune duminică. „Sunt foarte bun prieten atât cu Eugen (n.r. – Eugen Trică, antrenorul Snagovului), cât și cu cei din stafful lui. Este normal că vrea să ne bată, cum, de altfel, și noi vrem să câștigăm acest meci, dar vreau să vorbesc doar de echipa mea. Suntem pe un drum bun, suntem neînvinși până în acest moment (n.r. – în 2019, în șapte etape) și cred eu că va fi un joc deschis oricărui rezultat. M-aș bucura să câștigăm acest meci, dar vom vedea la ora jocului și la final rezultatul”, e de părere Poenaru.

Meciul tur, desfășurat la Clinceni, pe teren 2, a fost câștigat de Sportul Snagov cu 1-0, după autogolul din minutul 77 al căpitanului Răzvan Patriche.

După 27 de etape, Academica Clinceni se află pe locul 1, cu 61 de puncte, iar Sportul Sangov e pe 2, cu 59 de puncte.

Echipele și etapele în care au fost pe locul 1 în Liga 2 în acest sezon:

Energeticianul –       1, 2
Chindia Târgoviște –   3, 14, 15, 16, 17, 18, 20
Sportul Snagov –       4, 5, 8, 9, 10, 11, 13, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Academica Clinceni –    6, 7, 12, 27

Articol scris de Adi Georgescu
Foto și video: Academica Clinceni

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 Apr. 2019, 17:57 Campionat
Pe aceeași temă