Poenaru, confuz la conferința de presă. De la „am dominat și nici nu se pune problema de victoria”, la „reprizele au fost împărțite, Bacăul a dominat cu o posesie bună”

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 22:28 Campionat
Poenaru, confuz la conferința de presă.** De la

După remiza surprinzătoare de runda trecută, 1-1 pe teren propriu cu CF Brăila, FC Voluntari și-a tratat mult mai serios adversarul din etapa a doua. Ilfovenii s-au distanțat la două goluri încă prin prima jumătate de oră a meciului de la Bacău, au intrat la cabine liniștiți și în a doua repriză au vrut să conserve rezultatul. Totuși, jucătorii lui Ilie Poenaru s-au trezit cu emoții în ultimele minute după ce Vraciu a redus scorul din penalty, iar portarul Balauru a scăpat de o eliminare la acea fază, situație în care liderului Seriei I ar fi trebuit să trimită un jucător de câmp între buturi, deoarece efectuaseră toate schimbările. S-a încheiat 2-1 și FC Voluntari și-a păstrat avansul de cinci puncte față de Academica Argeș.

La final, la conferința de presă, antrenorul Ilie Poenaru a declarat că jucătorii săi au dominat pe toată durata partidei și că nu s-a pus deloc problema câștigătoarei: „Sunt bucuros că am reușit să câștigăm pe terenul unei echipe foarte bună, foarte organizată, care practică un fotbal bun. Mă bucur că jucătorii mei au înțeles ce înseamnă acest obiectiv și și-au schimbat atitudinea. Eu zic că e un meci pe care l-am dominat și nici nu se pune problema de victoria pe care am realizat-o. Este o victorie importantă pentru noi, pentru ceea ce urmează. Vreau să îi felicit pe băieți pentru atitudine și chiar și pentru jocul prestat”, și-a început discursul Ilie Poenaru la finalul meciului de la Bacău.

După aceste afirmații, Poenaru a fost contrazis de un jurnalist în privința dominării jocului, iar acesta a reformulat: „Poate aveți dreptate și reprizele au fost împărțite, dar sunt momente și momente ale jocului. Eu la pauză le-am spus ceva, am vrut să ne retragem puțin, să ne lăsăm puțin dominați și să încercăm pe contraatac. Dacă ne-a ieșit sau nu, rămâne să analizăm. Într-adevăr, în repriza a doua au fost momente în care Bacăul a dominat cu o posesie bună. Până la urmă rezultatul contează și pe noi asta ne bucură cel mai mult”.

Antrenorul echipei din Voluntari a fost întrebat dacă nu a riscat făcând ultima schimbare în minutul 63, iar acesta a spus: „Normal o schimbare se spune că trebuie ținută până în minutul 70-75, dar eu am riscat. Trebuie să riscăm în situația în care ne aflăm noi, pentru că dacă nu riscăm nu avem cum să rămânem acolo sus. Am vrut altceva, toți au jucat bine și am încercat să fac altceva prin aceste schimbări. Eu trebuie să îi țin pe toți în priză, deoarece eu am nevoie de toată lumea. E posibil ca meciul viitor, cei care au intrat astăzi pe parcurs, să fie titulari. Dacă jocul îmi oferă posibilitatea de a face aceste schimbări, le fac, pentru că mă gândesc și la ceea ce urmează. Echipa din Bacău este mult mai bună decât în noiembrie, mult mai bine organizată, fiind un grup foarte bun cu un antrenor cu mare experiență și vreau să îl felicit pe domnul Popovici pentru ceea ce face aici. Echipe de tradiție precum Bacăul, Buzăul, trebuie să revină în fotbalul românesc în prima ligă”.

Articol scris de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 22:28 Campionat
Pe aceeași temă