„Poate s-a întors roata de la Timișoara. Mingea nu a vrut să intre în poartă”

12 May. 2012, 21:11 Campionat

În ciuda vârstei, Bogdan Mara a alergat foarte mult în confruntarea cu FC Maramureș, ratând și patru ocazii bune de a înscrie la 0-0. Majoritatea spectatorilor arădeni au apreciat efortul căpitanului UTA-ei, care a și rămas mult timp după încheierea meciului de vineri seara pe teren pentru a vorbi cu fanii înfierbântați după marea dezamăgire provocată de formația favorită. La o jumătate de oră de la ultimul fluier al arbitrului Omuț, fostul internațional a încercat să facă o analiză a ceea ce s-a întâmplat vineri seara răspunzând întrebărilor jurnaliștilor….

– Bogdan, ați clacat exact în fața adversarului care nu ar fi trebuit să vă pună niciun fel de probleme….
– Nu pot să-mi dau seama cum s-a ajuns la acest rezultat. Am atacat într-una și am avut ocazii clare, cornere, faze fixe, șuturi din toate pozițiile…Pur și simplu, sunt meciuri în care nu îți intră mingea în poartă, indiferent de cât de bine joci sau câte ocazii îți creezi. Am controlat total partida, iar ei au avut un singur șut pe poartă și au marcat. Mi se pare ceva de domeniul fantasticului, dar ăsta e fotbalul.

– Se poate să fii intrat mai deconectați pe teren, crzând că până la final tot veți marca golul de trei puncte?
– Poate și de asta nu ne-a intrat. Cu Timișoara am fost mobilizați cu toții, deși nici cu Baia Mare nu poate spune cineva că nu ne-am dorit enorm să câștigăm. Dar, se poate spune că a fost și o mică lipsă de concentrare, iar asta s-a văzut cel mia bine la faza la care Hidișan a scos balonul de pe linia porții, la un gol ca și făcut pentru noi…Aici s-a făcut puțin diferența între UTA de azi și cea de la alte meciuri. Așa se întâmplă când nu te concentrezi îndeajuns și tratezi meciul foarte ușor. Pe lângă faptul că nu marchezi, mai și primești gol la singurul lor șut pe poartă.

– Ce urmează acum pentru voi?
– Nu suntem în vacanță și trebuie să demonstrăm asta. Acum vom juca să ne respectăm ca fotbaliști. Mai avem patru meciuri grele, trebuie să le câștigăm și vom stabili cu Giovanni și cu domnul Falub strategia pentru la vară. Trebuie văzut cât mai repede ce se vrea cu adevărat la UTA. Trebuie să știm pe ce drum o apucăm.

– Ai fost în centrul celei mai controversate faze a meciului. Toți ați cerut penalty și, din câte s-a văzut din tribune, ați fost îndreptățiți să faceți asta…
– A fost henț clar, de arbitru nici nu are rost să mai discut. Tot meciul părea de pe altă planetă, mai presus de noi, avea legile lui. Dacă jucăm acasă, nu îți cere nimeni să ne ajuți, dar dă ce e de dat conform regulamentului Și ce-i dacă suntem UTA și nu dăm bani la arbitri și la adversari, trebuie să faci lecții de arbitraj pe noi? Cum, necum, era penalty. Probabil, am fi marcat și terminam meciul, iar acum eram cu toții mulțumiți.

– Sunt și greșelile arbitrilor cele care te-au convins să joci pentru perioadă de timp peste hotare?
– E greu în fotbalul românesc. Într-adevăr, și din cauza arbitrilor am plecat și văd că lucrurile nu s-au schimbat deloc peste ani.

– Crezi că spectatorii arădeni au dreptate să vă fluiere la scenă deschisă, ba chiar să vă injure după un astfel de rezultat?
– Reacția fanilor nu cred că e justificată, nimeni nu e bucuros pentru înfrângere acasă. Nu se poate spune că nu am vrut, am avut multe ocazii, puteam bate la scor, dar nu a intrat mingea în poartă. Pe undeva, s-a întors roata față de meciul de la Timișoara.

– Cum e să fii căpitan la UTA într-un asfel de moment greu?
– E o responsabilitate, mi-o asum, încerc să joc cât mai bine pentru echipă. Încerc să mă implic în tot ceea ce se întâmplă, vom trage linie la vară și vom vedea dacă mi-am făcut datoria și ce se vrea în continuare.

Sursa: Sport Arad
Foto: Sergiu Daniel GIURGIU

12 May. 2012, 21:11 Campionat
Pe aceeași temă