„Poate promovarea se va juca în ultima etapă, la Craiova”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 May. 2014, 01:20 Campionat

Neînvins de când a revenit la Vâlcea, fără gol încasat în trei mecirui, antrenorul Erik Lincar i-a anunțat pe suporterii din Zăvoi că nu trebuie să se aștepte la jocuri spectaculoase în finalul sezonului. 

„Jocul a fost echilibrat, știam forța echipei din Craiova, ei au jucat cu o echipă defensivă, noi speram să dăm gol din fază fixă. Craiova a obținut ce și-a dorit: un punct la Vâlcea. Spectatorii trebuie să se obișnuiască cu astfel de jocuri fără spectacol la nivelul Ligii a II-a, terenul e greu, important era rezultatul, iar Craiova e o echipă foarte puternică, cu jucători foarte talentați. Îmi doream trei puncte, chiar nu mă interesa jocul. Sunt mândru de băieții mei, din punct de vedere fizic au făcut sacrificii, chiar s-au dăruit exemplar, e cel mai important lucru. În general încerc să citesc jocul adversarilor, sunt pasionat de acest lucru, să văd punctele forte dar și minusurile adversarilor. I-am blocat bine în zona centrală cu Stoica și Cârstoiu, am folosit doi jucători de forță, păcat că nu am avut mai multe ocazii. În final, am văzut că nu mai puteam pune presiune pe fundași și am sperat în viteza lui Iancu și Popa, care săracul a alergat cred 25 km”, a spus Lincar la finalul meciului.

„Eu i-am strigat să bată lui Codin, dar nu a vrut”

Tehnicianul vâlcenilor i-a cerut să execute penalty-ul din minutul 30 lui Codin, vârful care marcase trei goluri în precedentele două etape, dar a fost refuzat. „Nu mă leg de penalty, se întâmplă la fotbal, nu e niciun fel de problemă. Eu i-am strigat să bată lui Codin, dar nu a vrut, mi-a spus că nu își asumă responsabilitatea. Dacă Geantă a luat mingea și a tras, nu era să îl întorc din drum. Poate era mai indicat Briceag, dar el făcuse penalty-ul și la fotbal există această superstiție, să nu nu bată cel care obține lovitura de pedeapsă”.

Eric Lincar avertizează că locul 2 s-ar putea juca chiar în ultima etapă, în Bănie. „Pentru locurile 2-3, lupta rămâne echilibrată, sunt patru echipe despărțite de patru puncte. Ne lingem rănile, dar s-ar putea ca în ultima etapă, la Craiova, să se joace promovarea acolo, în fața a 30 de mii de spectatori. Oamenii care investesc în fotbal aici o fac din buzunarul lor, dar toată lumea vrea promovarea, lăsați vrăjelile cu ce s-a întâmplat acum mulți ani la Baia Mare, asta aud de când eram la Damila, fotbalul s-a schimbat, e mult mai curat. Poate alte echipe nu au promovat niciodată, Tulcea a încercat mereu și nu a reușit, echipa merita să promoveze, era o echipă bună, dar am avut greșeli de arbitraj de ne-am crucit, trebuia să îi dea afară din arbitraj. Dacă nu reușim anul acesta, rămâne proiectul din vară, dorim să construim o echipă puternică, cu jucători care să își dorescă foarte mult să ducă Vâlcea în Liga I „.

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto: Dan LIXANDRU

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 May. 2014, 01:20 Campionat
Pe aceeași temă