Plictiseală prin ploaie. Partida dintre ASU Politehnica și CS Mioveni, „salvată” de golul lui Hergheligiu

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Aug. 2019, 08:30 Campionat
  • Meciurile fără ocazii, cu pase în spate și lateral și un număr redus de șuturi pe poartă nu ne-au părăsit, din păcate, nici în actualul sezon de Liga a 2-a.
  • În acest tipar a fost și partida de sâmbătă seară de la Timișoara, dintre ASU Politehnica și CS Mioveni, adjudecată de oaspeți cu 1-0, un joc cu accente de somnifer, depășit cu mult la capitolul „suspans” de buletinul meteo de pe parcursul celor 90 de minute, și, de asemenea, un joc cu multe faulturi și cartonașe, în a doua jumătate a căruia, Mera și Albăstroiu au și văzut cartonașele roșii.
  • Singurul moment de virtuozitate a fost golul lui Andrei Hergheligiu.


În aceeași zi cu aniversarea Timișoarei, pe „Dan Păltinișanu” au venit sub 1000 de spectatori la primul meci al echipei ASU Politehnica în noul sezon, care nici nu au avut parte de cine știe ce spectacol sportiv. În schimb, dintr-un timp mohorât, vremea s-a stricat și a început o adevărată furtună, pentru ca până la finalul celor 90 de minute să iasă și soarele. Cele două echipe au avut puține ocazii. În prima repriză, nici Axente și nici Ignea nu au nimerit spațiul porții lui Croitoru. Din minutul 27, la accidentarea lui Vasile, timișorenii au și pierdut o schimbare. Oaspeții au avut o ocazie bună la șutul lui Raul Costin, parat însă de Murariu.

Hergheligiu și atât!

Atmosfera blazată din teren, deoarece galeria a cântat pentru gazde și în timpul ploii torențiale, a fost „spartă” cu golul marcat în minutul 59 de Andrei Hergheligiu, cu un șut plasat de la 22 de metri.

Duritățile din timpul meciului au dus până la urma la consecințe pentru câte un om eliminat în ambele tabere: Mera în minutul 64, respectiv Albăstroiu în 69, ambii, după al doilea „galben”. Timișorenii au ratat o ocazie prin Cherecheș și au cerut penalty la un presupus henț care a blocat un șut al lui Axente. Trebuie spus că și Marvin Schieb a ieșit accidentat, astfel că două schimbări ale gazdelor au fost medicale.

Pe final, Poli a mai pus piciorul pe pedala de accelerație. Ignea a trimis însă pe lângă poartă, din lovitură liberă, pentru pe final, tânărul Pițigoi să prindă două șuturi pe poartă, dar prea moi, reținute ușor de Croitoru.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CS MIOVENI   0-1
Andrei Hergheligiu 59′

Murariu – C. Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș – Bg. Vasile (Schieb 27′, S. Lupu 80′), Dros – Alin Manea, Ignea, F. Trip (Pițigoi 60′) – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: M. Contra – Ad. Ungureanu, Coadă, Lazăr
Antrenor: Cosmin Petruescu
Eliminat: Ioan Mera 64′ (cumul de cartonașe galbene)

F. Croitoru – Albăstroiu, Bețea, Celea, Burnea (Anghelina 82′) – R. Boboc, R. Costin – Herghelegiu (Alexe 72′), Ișfan, Măzărache (Coșereanu 55′) – Val. Balint
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Cioargă, C. Năstăsie, Rob. Ghiță
Antrenor: Marius Stoica
Eliminat: Marius Albăstroiu 69′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 1.000; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare); Observatori: Lucian Măiereanu (Brașov) și Viorel Lolea (Reșița).

CS Mioveni se află, momentan, pe locul 5, iar sâptămâna viitoare va primi vizita Reșiței. ASU Politehnica e pe 17 și merge runda viitoare la Târgu Jiu, pentru un meci cu Pandurii.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Aug. 2019, 08:30 Campionat
Pe aceeași temă