„Plecăm un pic de-acasă”. ACS Poli nu-și va mai desfășura meciurile de pe teren propriu pe „Dan Păltinișanu”. Arena din Timișoara omologată provizoriu și care le devine „casă”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Sep. 2018, 15:17 Campionat

După câteva zile de incertitudine, ACS Poli a anunțat, astăzi, că va juca meciul cu Pandurii Târgu Jiu pe stadionul Electrica. Clubul a așteptat omologarea oficială a arenei din cartierul Fabric din Timișoara și pleacă de pe „Dan Păltinișanu” pe un stadion unde nu are de plătit nicio chirie.

Comisia de omologare FRF, condusă de secretarul general AJF Arad, Vasile Rad, a mers miercuri dimineața la Timișoara pentru a omologa arena Electrica. Stadionul a primit un aviz provizoriu pentru a desfășura meciuri din campionatul Ligii 2. Clubul mai trebuie să pună la punct arena în ceea ce privește porțile de acces și zona pentru presă.

Iată anunțul celor de la ACS Poli. „Plecăm un pic de-acasă. Sâmbătă, 29 septembrie, ora 14:00: Poli Timișoara – Pandurii Târgu Jiu (etapa a 9-a din Liga 2) se va juca pe arena Electrica”, se arată pe pagina clubului.

Până ieri, meciul cu Pandurii era programat în același timp cu cel al Ripensiei de pe „Dan Păltinișanu”, apoi a fost mutat de la ora 17:00, pe aceeași arenă. Acum e pus de la ora 14:00, pe Electrica.

Astfel, ACS Poli nu va mai considera acasă stadionul „Dan Păltinișanu”, arenă aflată din aceasta vară în proprietatea Consiliului Județean Timiș și care i-a interzis accesul la vestiare fără plata altor bani decât cei de chirie pe eveniment. Pentru un meci fără nocturna aprinsă, orice echipa din Timișoara plătește 5.000 de lei plus TVA per eveniment pentru acces la cel mai mare stadion din oraș.

Pe „Dan Păltinișanu” rămân să joace în continuare pe teren propriu ASU Politehnica Timișoara și Ripensia Timișoara.

Dilema fanilor, rezolvată

Așadar, microbiștii timișoreni vor avea puțin de „alergat” sâmbătă dacă vor să vadă ambele meciuri de Liga 2 desfășurate în orașul lor. De la ora 11:00, Ripensia va juca cu Metaloglobus București pe „Dan Păltinișanu”. Apoi, de la ora 14:00, la Electrica, ACS Poli are meci cu Pandurii.

Articol scris de Anda DELIU
 

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Sep. 2018, 15:17 Campionat
Pe aceeași temă