Planul lui Florentin Petre să salveze Brăila de la retrogradare și promisiunea pe care o are de la Consiliul Județean: „Dacă nu se îndeplinește, ridic mâna și merg mai departe”

Marius ANGHEL 10 Dec. 2018, 15:12 Campionat
Planul lui Florentin Petre să salveze Brăila de la retrogradare și promisiunea pe care o are de la Consiliul Județean:**

Dacia Unirea Brăila e una dintre Cenușăresele acestui sezon al Ligii 2, a încheiat prima parte a campionatului pe penultimul loc al clasamentului și va avea o misiune foarte grea în 2019 pentru a se salva de la retrogradare.

În ultima etapă din 2018 a învins-o, pe teren propriu, pe ACS Poli Timișoara, cu 2-0, predându-i acesteia, din nou, „lanterna roșie”. După 21 de meciuri Brăila a acumulat în total doar 12 puncte, iar primul loc care îi asigură menținerea în acest eșalon, ocupat acum pe Aerostar Bacău, se află la zece puncte distanță.

Florentin Petre a simțit că jucătorii săi și-au dorit victoria cu ACS Poli și că le-a ieșit tot ceea ce le-a transmis înainte. „A fost primul meci în care am simțit că îl vom câștiga. Băieții s-au comportat exemplar din toate punctele de vedere. Au respectat sarcinile exact așa cum am vorbit toată săptămâna înainte de meci. Pentru mine, sunt niște eroi. Sunt niște copii pe care îi apreciez și sunt foarte încântat să lucrez cu ei”, a spus fostul dinamovist, care anunță că va face schimbări în lot: „Bineînțeles că o parte dintre jucători vor pleca. Cei care vor rămâne, vor rămâne cu mine. Vom mai aduce ceva jucători, dar, sincer să fiu, după meciul de astăzi chiar nici nu știu… Hotărârea pe care o s-o avem față de anumiți jucători va fi una foarte grea”.

„Vor rămâne doar cei care trag și își doresc din toată inima să muncească alături de noi”

Florentin Petre a retrogradat în sezonul trecut cu Foresta Suceava, însă cu Brăila crede că va reuși să evite să pice în Liga 3. „Vor rămâne doar cei care trag și își doresc din toată inima să muncească alături de noi. Nu dăm pe nimeni afară. Eu, sincer să fiu, nu doresc să plece niciun jucător, dar nici nu poți să-i ții cu forța dacă nu ți se antrenează și nu-ți muncesc 100 la sută. Așa am fost eu crescut și educat: fotbalul trebuie respectat. Iar dacă vrei să ai rezultate, trebuie să te antrenezi și să fi 100 la sută pregătit pentru orice moment. Dacă vor pleca o parte dintre jucători, ne vom orienta să aducem alții, pentru că ne trebuie un lot de jucători de cel puțin 23 de fotbaliști. Îmi doresc din toată inima să fie cât mai apropiați ca și calitate, dar vreau să vă spun că mă bazez foarte mult și pe centrul de copii și juniori. Am luat de acolo cel puțin șase copii și foarte mulți dintre cele două grupe, avem și A și B, îi am în vizor și cu siguranță vor veni și la prima echipă. Atâta timp cât voi sta aici, mă voi baza foarte mult și pe juniorii pe care îi avem în curte. O să le dau șansă la fiecare. Am și debutat o parte dintre ei. Sunt copii buni, de calitate, pe care trebuie însă să-i muncim exact așa cum cere manualul fotbalistic”, a mai declarat antrenorul Daciei Unirea.

S-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Brăila: „Mi s-a promis că lucrurile se vor rezolva”

Fostul mijlocaș al naționalei a avut o întâlnire inclusiv cu președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, pentru a vorbi despre soarta clubului Dacia Unirea. Acesta i-a promis că, din 2019, autoritățile locale se vor implica pentru susținerea financiară. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, Florentin Petre spune că va pleca de la echipă.

„Am avut o discuție cu domnul Chiriac, la Consiliul Județean. Am nevoie de oameni puternici, oameni care să mă susțină financiar, atât autoritățile locale, cât și oamenii de afaceri, pentru că în Brăila sunt copii buni, copii care nu vreau să se piardă așa ușor. Mi s-a promis că lucrurile se vor rezolva, că se va face un buget și cu siguranță că și echipa de fotbal va beneficia de banii promiși. Eu sunt un om de onoare și de câte ori am intrat la autoritățile locale, oriunde am fost, am încredere totată că lucrurile se vor rezolva în favoarea noastră. Eu sunt un om corect, un om care, atunci când vorbesc, mă țin de cuvânt și nu o să mă dau niciodată înapoi. Aștept același lucru din partea tururor. Atâta timp cât va fi stabilitate financiară, atunci pot să aduc și ceva jucători pe care mi doresc. Jucătorii sunt pe câteva categorii: foarte buni, cu experiență, pe care mi-i doresc, și cei care fac diferența. Eu merg până la capăt, jucătorii pe care îi am, conducătorii pe care îi am, vreau să fim o echipă, vreau să am, să simt, în primul rând, că oamenii își doresc lucrul ăsta. Dacă nu, ridic mâna și merg mai departe”, a mai spus Florentin Petre.

13 înfrângeri, 6 egaluri, 2 victorii și un golaveraj dezastruos (19-55) e linia de clasament a Daciei Unirea Brăila în prima parte a sezonului Ligii 2. Doar ACS Poli se află sub ea după 21 de etape, 10 față de 12 puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 10 Dec. 2018, 15:12 Campionat
Pe aceeași temă