Piteștenii vor să-și refacă moralul cu un succes la Brăila. „Va fi un meci dificil în compania unei echipe imprevizibile”

Marius ANGHEL 14 Sep. 2017, 17:48 Campionat
Piteștenii vor să-și refacă moralul cu un succes la Brăila.**

După înfrângerea din etapa trecută, 1-2 cu ASA Târgu Mureș, FC Argeș este obligată să obțină un rezultat bun în deplasarea de sâmbătă de la Brăila. Echipa pregătită de Iordan Eftimie vrea să facă uitat cât mai repede eșecul din runda precedentă, de pe propriul teren, și să obțină punct sau puncte în orașul de pe malul Dunării.

Gazdele ocupă locul 13 cu 8 puncte acumulate în șapte etape, în timp ce echipa argeșeană se situează pe locul 9, cu 11 puncte. Brăilenii au moralul destul de șifonat după eșecul surprinzător, de pe propriul teren, cu Sportul Snagov (0-1) și vor face tot posibilul să recupereze punctele pierdute.

Iordan Eftimie, antrenorul principal al FC Argeș este convins că jucătorii săi se pot întoarce cu un rezultat bun dacă vor reuși să elimine greșelile comise în ultimele runde. „Ne așteaptă un meci destul de dificil la Brăila. Gazdele vin și ele după un insucces, la fel ca și noi, suferit acasă. Își doresc foarte mult să câștige cele trei puncte puse în joc. Va fi un meci dificil în compania unei echipe imprevizibile. Dar am încredere în elevii mei. După dușul rece din etapa trecută, vom încerca să scoatem maximum din jocul de la Brăila. După eșecul cu Târgu Mureș, băieții au fost destul de apăsați, atmosfera din lot nu a fost așa bună, mă refer din punct de vedere moral. Este normal acest lucru, dar am trecut peste momentul acela greu. Băieții se gândesc deja la confruntarea de sâmbătă. Am făcut, împreună cu ei, analiza video a jocului precedent pentru a vedea fiecare dintre ei unde a greșit. Cred că au înțeles ce erori au comis și sper să nu le mai repete. Practic din cinci goluri pe care le-am primit în acest sezon, trei au fost cadouri oferite de noi adversarului. Mi-aș dori ca și adversari pe care-i avem să greșească în favoarea noastră, iar noi să profităm. Poate în anumite jocuri vom avea și șansa asta”, a spus Eftimie.

Frunză, considerat principalul pericol

Principalul echipei argeșene are toate datele despre adversarul de sâmbătă. „Am studiat echipa din Brăila. Are în componență câțiva jucători foarte buni. Până s-a încheiat perioada de transferări, pe 6 septembrie, cei de la Brăila au mai adus câțiva jucători. Din punct de vedere numeric sunt OK. Au o linie de fund omogenă, iar jucătorii din celelalte compartimente sunt tineri și își doresc să evolueaze cât mai bine ca să se afirme. Au și un jucător exponențial, Sorin Frunză, despre care am auzit că este nu doar jucător, ci și conducător. Le-a lipsit în ultimele meciuri”, a mai comentat Iordan Eftimie.

Regretă eșecul cu Târgu Mureș

Oficialul Argeșului regretă că nu i-a putut face fericiți pe spectatorii care au venit la meciul din etapa trecută cu ASA Târgu Mureș. „Îmi pare rău că nu am putut să-i mulțumim pe oamenii care au venit la stadion. Știu că au fost nemulțumiți de rezultatul final. Sunt conștient că dacă ai rezultate, oamenii din Pitești vor fi alături de echipă. Dacă nu vom avea, suporterii se vor îndepărta. Toată lumea și-ar fi dorit ca după ce a promovat în liga a doua, în acest sezon echipa să atace promovarea în Liga 1. Dar e foarte greu, trebuie să ai un anumit lot, să-ți faci o strategie pe câțiva ani, s-o poți continua, trebuie aduși jucători valoroși, știți că jucătorii valoroși vin pe bani mulți, iar la momentul acesta bugetul echipei nu e atât de roz încât să ne permitem să aducem cine știe ce jucători. Uitați-vă în ograda echipei UTA ce se întâmplă. Eu am afirmat că s-ar putea să meargă en fanfare, să aibă rezultate, dar pe pe cheltuieli costisitoare. Au jucători cu salarii de 3 mii de euro pe lună dar treaba nu merge”, a mai spus Iordan Eftimie.

Doi indisponibili

Pentru jocul de la Brăila, FC Argeș nu va putea alinia cea mai bună formulă de echipă. Alb-violeții se confruntă cu probleme medicale înaintea duelului cu brăilenii. „Avem doi jucători indisponibili, Raul Costin și Alin Popa, care nu s-au antrenat în ultimele zile. Cei care îi vor înlocui sper să facă față cu brio cerințelor și să demonstreze că merită să fie titulari. Vor fi ceva modificări în primul 11” a spus Iordan Eftimie înaintea partidei de sâmbătă.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 14 Sep. 2017, 17:48 Campionat
Pe aceeași temă