Piccioni s-a întors la locul „crimei” și a reușit primul gol la UTA. „Am așteptat acest gol în tăcere, muncind. Dacă o să ajungem la baraj, nu ne e frică de nimeni”

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 15:13 Campionat
Piccioni s-a întors la locul

Cu un derby se face primăvară ar spune Gianmarco Piccioni, cel care, până duminică, nu a cunoscut bucuria golului în tricoul „roș-alb” al UTA-ei. Intrat pe teren spre finalul confruntării de la Timișoara, atacantul italian a pus simplu latul la pasa lui Vîlceanu, care a scăpat de adversarul direct în careul „alb-violeților”, majorând scorul la 3-0 în al doilea minut al prelungirilor.

Interesant este că pe 29 mai 2016, „vârful” înscrisese tot pe „Dan Păltinișanu” și tot la aceeași poartă golul ce o ducea pe CSM Poli Iași, fosta sa echipă, în preliminariile Europa League. „A fost o atmosferă foarte frumoasă, iar apoi acest stadion îmi poartă noroc. Și anul trecut am marcat la aceeași poartă golul ce a calificat Iașiul în Europa. Chiar dacă golul de azi a fost mult mai simplu decât execuția din vara trecută, rămâne la fel de frumos și important, atâta timp este primul pentru mine la UTA și a venit într-un derby atât de important pentru clasament și suporterii noștri. Le mulțumim că ne-au încurajat în număr atât mare aici, dar vreau să-i felicit și pe fanii lui Poli, care au cântat până la capăt, chiar dacă echipa lor a pierdut și punctele s-au dus la Arad”, a spus Piccioni la finalul disputei de pe „Marele Oval”.

Nu e un secret faptul că italianul se aștepta să evolueze pentru arădeni, dar a rămas mereu concentrat pe ceea ce are de făcut „alb-roșu”. „Am așteptat acest gol în tăcere, muncind și acum sunt foarte, foarte fericit. Nu e ușor să stai pe margine, dar am tăcut și am continuat să mă pun la dispoziția echipei. Mergem înainte, mai avem încă doi pași până la finalul campionatului. Vrem să facem șase puncte și cu speranța că Sepsi se va mai încurca pe undeva. Dar, dacă va fi să ajungem la baraj, nu vom avea frică de nimeni”, a adăugat Gianmarco Piccioni, care, după gol, a făcut gestul împrumutat de alți fotbaliști, care urmează să devină părinți. „E pentru iubita și fetița mea care se va naște în iulie, am vrut să subliniez faptul că mă bucur atât de mult că voi deveni tată. Dar, golul i-l dedic și lui Adi Petre, cel care mi-a spus că voi marca azi, în momentul în care am intrat pe teren”, a mai spus italianul.

La conferința de presă de după meci, Laurențiu Roșu a ținut să marcheze și el deblocarea atacantului său. „Mă bucur mult și pentru Piccioni, pentru că se antrenează foarte bine. Merită acest gol, muncește foarte mult, e un jucător care a demonstrat că are valoare și ne poate ajuta. Sper să mai înscrie”, spunea antrenorul „Bătrânei Doamne”. „Îi mulțumesc lui Mister că a spus aceste cuvinte despre mine. Într-adevăr, până la urmă, am meritat acest gol la felul cum m-am pregătit și mi-am așteptat rândul”, a fost replica fotbalistului de 25 de ani.

Sursa: Sport Arad
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 15:13 Campionat
Pe aceeași temă