Petruescu, după victoria sezonului obținută de ASU Politehnica cu Petrolul: „Îi felicit pe băieți. Au fost admirabili”. Meritul suporterilor și al handbaliștilor de la Poli

Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 11:50 Campionat

ASU Poli a reușit să îi încurce pe cei de la Petrolul în etapa a 26-a a Ligii 2, cu o victorie la scor de neprezentare, 3-0. După meci, Cosmin Petruescu a fost destul de calm, echilibrat și a îndemânat jucătorii să nu-și piardă capul după acest rezultat. Antrenorul timișorenilor a spus victoria a fost obținută și cu meritul suporterilor, dar și pentru că meciul s-a jucat pe „Dan Păltinișanu”, iar că trofeul echipei de handbal, prezentat pe teren, a adus mobilizarea necesară succesului.

Antrenorul Politehnicii a spus că a dorit să alcătuiască o echipă ofensivă în meciul cu Petrolul. „Îi felicit pe băieți. Au fost admirabili în seara aceasta. Este o victorie meritată, muncită. Este adevărat că am avut și puțină șansă. Au fost câteva momente psihologice ale partidei. Am avut și puțină șansă, ceea ce ne-a lipsit în primele patru jocuri. Știam că întâlnim un adversar redutabil, implicat în lupta pentru promovare. Am încercat prin atuurile noastre să tranșăm cele trei puncte. Am încercat să facem cea mai ofensivă echipă pe care am putut să o aliniem la momentul respectiv. Am avut mari probleme de efectiv. Felicitări băieților pentru modul în care au reușit să treacă peste patru jocuri în care nu am obținut decât două puncte”, a precizat Petruescu despre joc.

„Această victorie nu poate fi decât a suporterilor”

Cosmin Petruescu a vorbit despre echilibrul grupului, dar, mai ales, despre susținerea suporterilor, care au cântat admirabil pe toată durata meciului. „Chiar dacă avem mulți tineri, ei trebuie să compenseze prin entuziasm, dorință de afirmare, și, bineînțeles, liderii cu experiență, atâți câți au mai rămas în echipă, au avut un rol important în unitatea grupului. E clar că această victorie nu poate fi decât a suporterilor, care au fost și de această dată alături de noi, chiar în momentele mai grele ale partidei. Trebuie să recunoaștem că am avut și altfel de momente în jocul de astăzi. Petrolul rămâne o forță în campionatul Ligii a 2-a, în ciuda rezultatului de astăzi. Rămâne o forță și se va bate la promovare. Au fost alături de noi, ne-au susținut, ne-au încurajat și ne-au ajutat să câștigăm jocul de astăzi”, a explicat Petruescu.

Vineri, echipa joacă la Mioveni, iar tehnicianul speră ca jucătorii să nu își piardă concentrarea. „Este o victorie meritată, muncită, dar sunt doar trei puncte. Astăzi ne bucurăm. De mâine trebuie să ne gândim la meciul următor. Există entuziasm în cadrul echipei. Sfatul și mesajul meu este la calm. Cum nu am făcut o înmormântare după înfrângerile pe care le-am suferit, cu siguranță nu vom face nicio nuntă după această victorie. Este o victorie a băieților”, consideră „Conferențiarul”.

Handbaliștii au venit cu norocul

Înainte de joc, SCM Poli a prezentat publicului prezent pe „Dan Păltinișanu” trofeul Cupei României, iar acest lucru i-a motivat și pe fotbaliști. „Cei de la handbal merită felicitări. Îi felicit pentru trofeul pe care l-au câștigat. E clar că a fost un mesaj pozitiv din partea lor. Băieții l-au recepționat cum trebuie. I-a ajutat să se mobilizeze. Rezultatele nu au fost tocmai în favorea noastră în această etapă, pentru că echipele din subsolul clasamentului au reușit să câștige, mare parte din ele. La fel și cele din partea superioară a clasamentului. Presiunea a fost la fel de mare pe ambele echipe”, a precizat, despre acest aspect, Petruescu.

Acum, ASU Poli a urcat un loc, pe 14, iar Petruescu speră ca, în următoarele etape, echipa să urce mai mult în clasament. „Sperăm că mai este doar o chestiune de timp până mai reușim să mai urcăm în clasament. Suntem doar la două puncte de locul 9. E adevărat că există această presiune a rezultatului, dar cu calm, cu luciditate, cu încredere, și, nu în ultimul rând, cu unitate, putem să mai urcăm în clasament. Din punctul meu de vedere, nu a fost un meci decisiv, cum nu va fi nici următorul. Linia se va trage la final. Din punctul meu de vedere, se vor juca atât promovarea, cât și retrogradarea, se vor juca până în ultima etapă”, a mai spus Petruescu.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 11:50 Campionat
Pe aceeași temă