Petruescu, după nebunia de meci cu CS Balotești: „Am anticipat acest lucru și mă bucur și îmi pare rău că am avut dreptate”. Antrenorul vrea o discuție cu galeria

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 May. 2019, 10:48 Campionat

ASU Politehnica s-a impus greu, cu 4-3 cu CS Balotești, după un meci care a înfuriat și unii fani prezenți pe stadionul Știința. Cosmin Petruescu și-a păstrat tonul împăciuitior după joc și nu și-a criticat fotbaliștii. „Conferențiarul” a spus că va discuta cu unii lideri de galerie despre nemulțumirile lor referitoare la anumiți jucători.

Mai degrabă un pesimist rezervat decât un optimist avântat, Petruescu a spus că era convins că meciul cu penultima clasată va fi dificil. „Un meci după un scenariu pe care îl anticipam. Știam că este o presiune a rezultatului foarte mare. Știam că, din punct de vedere fizic și mental, nu stăm foarte bine după ultimele zile. Mulți au zâmbit, chiar ironic, crezând că sunt vorbe spuse în vânt. Am anticipat acest lucru și mă bucur și îmi pare rău că am avut dreptate. Dar ceea, ce rămâne la finalul fiecărui joc este rezultatul. Din acest punct de vedere, consider că ne-am atins obiectivul pentru jocul de astăzi. Din punct de vedere al jocului, cred că nu s-a pus problema controlului, am avut posesie, control total asupra jocului. Păcat că am fost naivi în câteva situații, când am fost surprinși pe contraatac, pe teren propriu, când rezultatul nu este normal. Dar analiza jocului o voi face cu băieții săptămâna viitoare. Cu siguranță, și eu, și băieții și stafful avem multe de învățat după acest joc”, a precizat Petruescu.

Antrenorul e mulțumit că echipa a întors scorul în repriza a doua. „Noi, stafful, ne asumăm atât rezultatele pozitive, cât și cele negative. Mă bucur că, la pauză, jucătorii cu experiență au avut reacție, atitudine, pentru că și astăzi am avut în vestiar foarte mulți jucători tineri, nefiind obișnuiți să joace cu această presiune a rezultatului. E cu două tăișuri când toți sunt puși laolaltă în aceea echipă. Uneori, când jocul curge în favoarea ta, prind curaj, cum a fost meciul de la Arad – practic, am început cu același prim 11 de la Arad, pentru că a fost o partidă în care și tactic, și tehnic și fizic, am arătat bine – de aceea am folosit aceeași formulă de la Arad. Am încercat să rotim jucătorii pe posturi încât la acest ultim joc din punct de vedere fizic, să avem prospețime a necesară”, consideră „Conferențiarul”.

Nu consideră că e o problemă că fundașul Mera e golgheterul echipei

Întrebat dacă nu e o problemă că Ioan Mera e soluția de atac când echipa e condusă, Petruescu a spus că nu. „Mera este jucătorul nostru, că joacă în apărare sau atac, e bine că îl avem în echipă. Și pe el. E bine că a fost și Scutaru inspirat pe final. Îl avem și pe Ignea. Sunt jucători importanți, jucători cu experiență, care trebuie să facă diferența. Nu neapărat să se regăsească pe lista marcatorilor. Dacă o fac, cu atât mai bine. Ei mă bucur pentru modul în care au gestionat situația de la pauză, modul în care au știut să îi strângă în jurul lor pe cei tineri și au crezut în șansa lor până la final. Acesta este lotul, ni l-am asumat. Știam ce construim aici și mă bucur că am reușit să obșinem cele 3 puncte astăzi”, a explicat antrenorul Politehnicii.

Dialog cu ultrașii supărați

După meciuri, unii suporteri mai cătrăniți mai iau în colimator anumiți jucători, mai ales dintre cei împrumutați de la Viitorul. Cosmin Petruescu spune că va lămuri anumite probleme cu ei. „Voi sta de vorbă cu liderii de galerie. Pot să spun că toți băieții vor să câștige, doar că unii au trăiri mai diferite. Unii sunt mai introvertiți, au alte trăiri, și, din acest punct de vedere, lasă senzația că sunt indolenți. Dar eu la antrenamente nu-i simt așa. Dar, cu siguranță, voi sta de vorbă cu băieții să văd ceea ce s-a întâmplat. Apropo de suporteri, eu i-am simțit mereu aproape și pe cei din spatele băncii de rezerve, și pe cei de pe partea opusă, pentru că i-au încurajat pe băieți în permanență. E normal să aibă și ei trăti mai aparte, face parte din fotbal”, a precizat tehnicianul.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, ASU Politehnica are 45 de puncte și se află pe locul 11. În meciurile rămase le va întâlni pe Pandurii (d) și Metaloglobus (a).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 May. 2019, 10:48 Campionat
Pe aceeași temă