Petruescu, după ce ASU Poli a obținut cea mai categorică victorie în acest sezon: „Primordial este grupul, nu individul”. Cum a comentat debutul lui Borbei, portarul de 15 ani

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 12:51 Campionat

ASU Politehnica și-a mai „primenit” punctajul, dar și golaverajul, după succesul cu 4-0 cu Dacia Unirea Brăila, „lanterna roșie” a ligii secunde. A fost o victorie facilă pentru timișoreni, iar Cosmin Petruescu, pe fondul rezultatul stabilit încă de la pauză, a putut face ce schimbări a dorit. Astfel, Coadă a fost trimis pe teren după o perioadă în care a fost accidentat, iar tinerii Trip și Borbei, ultimul la debut, au primit șanse de joc.

Petruescu spune că e mulțumit că echipa a înțeles ce i s-a transmis. „Mă bucur că am posibilitatea să-mi încep discursul prin a-i felicita pe băieți. Cu altă ocazie am început altfel discuția. Îi felicit pentru joc, pentru atitudine, dar mai ales pentru modul în care au ales să-și respecte adversarul, în special în prima repriză. Mă bucur că am făcut o partidă, zic eu, ținând cont că este a treia într-o perioadă relativ scurtă de timp, cu deplasări de sute de kilometri. Nu a fost deloc ușor, știam că întâlnim o echipă care poate pune probleme oricărui adversar. Rezultatele din primele două-trei etape au fost mincinoase. În condițiile în care ei nu s-au bazat pe tot lotul de jucători. Mare parte din jucătorii care au fost astăzi pe teren și dintre cei care au absentat astăzi au venit din etapa a treia. Mă bucur că mesajul pe care l-am transmis după jocul cu Farul Constanța a fost perceput corect de către jucători”, a declarat antrenorul Cosmin Petruescu.

La 4-0, antrenorul a putut schimba în voie

Tehnicianul alb-violeților a explicat că își stabilise și alte obiective pentru acest meci. „Am gestionat bine jocul, zic eu. Chiar dacă nu am înscris, am avut control permanent asupra jocului. Ne-am creat și alte situații bune de a marca. Pe lângă cele trei puncte, aveam și alte obiective în partida de astăzi. Unul dintre ele a fost de acorda minute celor care au bifat mai puțin în aceste etape. Cazul lui Coadă, care venea după o accidentare și era foarte important pentru el să intre în ritmul de joc. Al doilea era Trip, care, la fel, nu a bifat foarte multe minute, dar atunci când a făcut-o, a făcut-o foarte bine. Și nu în ultimul rând să continuăm proiectul pe care l-am început. Și anume, acela de a promova jucători tineri, din propria pepinieră”, a precizat Petruescu despre acest aspect.

În acest context a venit și momentul pentru Borbei. „Dacă în turul campionatului a fost cazul altor jucători din generația 2003, astăzi a venit rândul lui Borbei. Și mă bucur că a debutat fără să primească gol. Un portar de perspectivă și chiar aș fi și eu curios să aflu câte echipe din cele 19 sau 20 din Liga a 2-a au reușit să debuteze în acest sezon sau au avut în teren mai mulți sau mai puțini jucători născuți în 2003. Îi felicit încă o dată pe cei de la Centrul de copii și juniori al Politehnicii. Fac o treabă foarte bună. Cu siguranță vor fi și alții care vor debuta sau vor avea minute mai multe. Din acest punct de vedere, consider că proiectul este în grafic, doar că trebuie să avem răbdare și să alegem momentul potrivit pentru a le acorda minute și mai ales debuturi”, a spus antrenorul despre portarul Borbei, care a debutat la prima echipă și, totodată, în Liga 2, la 15 ani.

Cristian Ene, la primul gol pentru ASU Poli

În acest meci, Cristian Ene a marcat primul său gol în tricoul lui ASU Poli. „Chiar dacă nu a marcat până la aprtida de astăzi, în toate celelalte jocuri a avut partide foarte bune. S-a pus în slujba echipei, a înțeles atât el, cât și ceilalți din compartimentul ofensiv, că important e să câștige echipa, să câștige echipa și mai puțin cine marchează. Dacă reușsesc ei să înscrie, foarte bine, dacă nu, cred că au înțeles și ei mesajul pe care l-am transmis de când au semnat cu Politehnica Timișoara, că aici primordiale sunt punctele, primordial este grupul și nu individul”, a precizat Petruescu despre atacantul împrumutat la Timișoara de la Viitorul.

După 30 de etape, ASU Politehnica se află pe locul 12 în Liga 2, cu 35 de puncte, la cinci lungimi de Daco-Getica, ultima clasată pe locurile retrogradabile. Runda viitorul, ASU Poli joacă împotriva Ripensiei.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 12:51 Campionat
Pe aceeași temă