Petrolul rămâne în cursa pentru baraj! „Găzarii” s-au apropiat la două puncte de „U” Cluj după succesul cu Ripensia

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 May. 2019, 23:55 Campionat
Petrolul rămâne în cursa pentru baraj!**
  • Petrolul mai poate visa la locul de baraj după ce s-a impus cu 2-0 pe un „Dan Păltinișanu” aproape pustiu, cu Ripensia. „Lupii galbeni” și-au făcut meciul ușor din prima repriză, când au marcat de două ori, prin Pușcaș și Rusu. Jocul s-a mai echilibrat în partea secundă, când și ripensiștii au început să pună presiune. Elevii lui Alexandru Pelici au ratat însă și, astfel, echipa lui Gigi Mulțescu se apropie de pozițiile cu miză de promovare.

 

Partida a început cum nu se putea mai bine pentru Petrolul. Din minutul 10, oaspeții au deschis scorul după o lovitură liberă bătută de Marinescu. Mingea a fost deviată, iar Cristian Pușcaș a marcat cu capul, peste Moldovan, după un plonjeu în careu. Prahovenii puteau să își mărească diferența peste șase minute, după ce Moldoveanu și Marinescu au scăpat spre poarta gazdelor. Căpitanul „lupilor” a tras foarte prost cu latul, iar căpitanul roș-galbenilor, Călin Toma, a respins cu piciorul din fața porții goale. Ripensiști au avut și ei o ocazie bună, dar tânărul Dumiter nu a prins spațiul porții.

Marinescu schimbat după jumătate de ceas. Căpitanul a mers nervos la vestiar

Până la urmă, în minutul 29, Gigi Mulțescu l-a scos de pe teren pe Laurențiu Marinescu, care s-a uitat urât la bancă și a mers nervos la vestiare. Prahoveniii au avut o ratare incredibilă și în minutul 37, după ce Moldoveanu nu a putut înscrie din 2 metri. Până la urmă, în minutul 45, prahovenii au reușit să înscrie din nou. Borța a centrat, iar, din 6 metri, Bogdan Rusu a marcat cu capul, iar oaspeții au intrat cu 2-0 avantaj la pauză.

Ripensia s-a mai trezit în repriza secundă

Mulțescu a fost nevoit să îl scoată de pe teren în minutul 48 pe Ștefănescu, accidentat din prima repriză de Burdeț, fază la care arbitrul i-a dat doar galben ripensistului. Rămași cu o singură schimbare, ploieștenii au fost aproape să marcheze pentru 3-0. Moldoveanu a trimis pe lângă portar, dar mingea a lovit bara laterală în minutul 53, spre disperarea celor patru suporteri ai „lupilor galbeni”.

Replica Ripensiei a fost o ratare a lui Mansour, care a reluat din câțiva metri cu capul, pe lângă buturi.

Final cu emoții la poarta lui Lungu

În ultima jumătate de oră a meciului, ripensiștii, care au făcut două schimbări de la pauză, au început să miște. În minutul 69, după un atac prelungit, Dumiter a tras din 10 metri puțin peste poartă. Peste șase minute, la presiunea gazdelor, tot cu Dumiter în prim-plan, Ghinga a fost aproape de autogol, dar l-a salvat bara.

Timișorenii au primit o lovitură liberă din poziție bună, dar Drăghici a trimis mult peste. Tot Drăghici a trimis cu capul mult pe lângă poartă în minutul 79. În prelungiri, Enache, aflat la debutul în Liga 2 și în prima echipă a Petrolului, a mai avut un șut în transversală.

RIPENSIA TIMIȘOARA – PETROLUL PLOIEȘTI 0-2
Cristian Pușcaș 10′, Bogdan Rusu 45′

H. Moldovan – Ad. Popa, Hecsko, Tînc, C. Toma (cpt.) – Burdeț (Chera 46′), Stoi (C-tin. Stoica 83′) – Al. Popovici (Mansour 46′), Zaluschi, Dumiter – Oct. Drăghici
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Anghelina, Țieranu, Bg. Străuț
Antrenor: Alexandru Pelici

C. Lungu – Borța, L. Cazan (D. Enache 63′), Ghinga, Țicu – M. Chindriș, Cr. Pușcaș – Rob. Moldoveanu, Laur. Marinescu (cpt.)(Ștefănescu 29′, Bucșa 48′), Bg. Rusu – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Bolboașă – M. Bratu, Alb. Olaru, Țigănașu
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș); Rezervă: Răzvan Lădar (Zalău); Observatori: Marcel Savaniu (Brașov) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Grație egalului dintre Academica și „U” Cluj (scor 0-0), Petrolul s-a apropiat la două puncte de locul de baraj, ocupat de clujeni. Prahovenii sunt pe 4, cu 71 de puncte. Luni, de la ora 18:00, primește vizita deja retrogradatei ACS Poli, antrenată de petrolistul Vivi Răchită. Ripensia rămâne cu 45 de puncte și cade pe locul 11. Duminică, de la ora 11:00, va juca la Mioveni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

 

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 May. 2019, 23:55 Campionat
Pe aceeași temă