Petrolul continuă să creadă în promovare după victoria cu Farul. Mulțescu: „Dacă mă întreba cineva dacă va fi 2-0 la pauză, râdeam. A fost nesperat”

Marius ANGHEL 04 May. 2019, 18:48 Campionat
  • Petrolul s-a impus lejer în meciul din deplasare cu SSC Farul, scor 3-0, după ce în minutul 9 avea deja dublu avantaj pe tabela de marcaj. Echipa ploieșteană continuă să creadă în promovare, cu cinci etape rămase de disputat până la finalul sezonului.

 

Petrolul a început excelent meciul de la Constanța, cu SSC Farul, iar după doar nouă minute de joc avea deja 2-0. Cristian Pușcaș (2) și Alexandru Tudor Șaim (9) au înscris pentru echipa ploieșteană și adversarii au acuzat șocul până la finalul partidei. Moldovan (17), Marinescu (20) și Șaim Tudor (34) au irosit alte situații bune de a marca până la pauză, în timp ce coechipierii din defensivă le-au făcut față cu ușurință fariștilor.

În partea secundă, petroliștii s-au mulțumit să contraatace pe greșelile adversarilor și ar fi putut specula prin Marinescu (77), dar căpitanul s-a grăbit la 14 metri și a tras peste poartă. Replica constănțenilor a venit târziu și nu atât de periculos. Celestino (79) a șutat de puțin peste transversală de la 22 de metri central și tot el a centrat dintr-un corner, iar Ispas (82) a deviat către nimeni la colțul lung. Fotescu (85) a cerut penalty la un presupus henț al lui Ghinga, însă arbitrul a văzut bine și a dat doar corner la o respingere cu spatele. Diferența s-a majorat însă în minutul 89, atunci când Stoica a întors în careu cu călcâiul, iar Florin Borța a marcat cu latul în dreapta lui Avram pentru un sec 3-0.

La final, antrenorul Gheorghe Mulțescu a spus că nu se aștepta la un astfel de început de meci și la o partidă câștigată atât de ușor. „E clar că orice antrenor și-ar dori să aibă un asemenea scor în minutul 9. Noi am pregătit o partitură în care să avem ocazii prin primele minute. S-a văzut că am avut o poziție ofensivă. Cred că în prima repriză, în afara celor două goluri, am mai avut patru-cinci ocazii clare de gol. Acum îl mâniem pe cel de sus dacă spun că puteam să intrăm la pauză cu un scor mai mare. A fost foarte bine și așa, nesperat, să fiu sincer. Înainte de meci, dacă mă întreba cineva dacă va fi 2-0 la pauză, râdeam. Eram avizați de forța de joc a Farului din ultima perioadă. Ultimul meci, câștigat la Pitești, chiar ne-a pus pe gânduri. În această idee, toată săptămâna ne-am lins rănile, am făcut față criticilor, unele fondate, altele nu, ne-am văzut de treaba noastră, ne-am pregătit foarte bine și ne-am dorit această victorie foarte importantă și prețioasă”, a spus Mulțescu la microfonul DigiSport.

Întrebat ce a schimbat la jucătorii săi după ce în ultimul meci pierdeau pe teren propriu cu Daco-Getica, antrenorul Petrolul a spus că acea partidă a fost influențată de arbitraj și că a reușit cu greu să-și motiveze elevii în această săptămână.

„Ultimul meci poate fi discutat în foarte mult timp, pentru că noi am atacat încontinuu. Nu am avut luciditate în fața porții, nu am avut inspirație, precizie la ultima execuție, fiindcă am ratat șapte-opt ocazii de gol. În același timp, la 1-1, la acel 11 metri, dacă am fi avut un arbitru din Anglia cred că râdea în hohote de ce s-a petrecut acolo. Dar, mă rog, a trecut. E păcat, acum spre final, ca rezultatul să fie influențat și de alți factori. Deci, n-a fost chiar așa dracul de negru. Am avut un program foarte greu, la două zile am jucat, a fost și oboseală și am primit și niște goluri pe greșeli în apărare. Dar să anulezi totul, chiar nu se poate, dacă stai să te uiți câte ocazii am avut, câte situații de gol… Am analizat foarte echilibrat, am păstrat ceea ce s-a făcut bine și atunci când câștigăm facem și critica jucătorilor, pentru că sunt și lucruri care trebuie puse la punct. Am fost echilibrați toată săptămâna, am încercat să readuc încredere jucătorilor, să îi readuc în forțe, ceea ce a fost foarte important ca și moral. A fost foarte greu. Le-am spus să intrăm cu încredere, să intrăm să jucăm din primul minut și până la final, să dăm câte goluri putem. Ne-am apărat și foarte bine, deci a fost, una peste alta, în regulă”, a mai transmis „SMURD”.

Cu această victorie, Petrolul s-a apropia la un punct de „U” Cluj (65 față de 66), care joacă însă mâine la Timișoara, cu ACS Poli, echipa antrenată de Vivi Răchită. Lupta pentru participarea la barajul pentru promovare rămâne, deocamdată, singura variantă accesibilă pentru ploieșteni. Runda viitoare au un meci ușor, pe teren propriu cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 04 May. 2019, 18:48 Campionat
Pe aceeași temă