Petrolul a bătut cu fundașii

10 May. 2009, 17:02 Campionat
Petrolul a bătut cu fundașii

Petrolul a revenit cu victorie pe „Ilie Oană”, după 3-0 cu FCM Bacău. Interesant este faptul că toate cele trei goluri au fost marcate de fundași, două de către Odoroabă (foto) și unul de către Bozga. Antrenorul Mihai Oancea i-a lăsat pe bancă pe Marinescu și Budescu, titularizându-l, în schimb, pe Muțiu, cel care înscrisese de două ori în etapa pecedentă, la Botoșani.  Putea fi 1-0 încă din minutul 13. Lazăr a trimis în plasă de la marginea careului mic, însă asistenta Țepușă Gomoescu a greșit flagrant semnalizând ofsaid, deși fundașul dreapta al Bacăului, Corneliu Codreanu, rămăsese țintuit în teren, la o jumătate de metru de stâlpul din dreapta porții.
Golul de 1-0 al Petrolului a venit după pauză: penalty clar pentru ploieșteni, după ce Taban aproape că i-a rupt tricoul lui Muțiu, și transformare ca la carte a lui Ștefan Odoroabă.
Din acest moment a fost mai simplu pentru lupii galbeni. Doar șapte minute până la golul al doilea: corner Coțan de pe partea stângă, Dinu a recentrat cu capul în fața porții, iar Bozga s-a înălțat imperial și a reluat în plasă. În sfârșit, 3-0 în minutul 68, după o pătrundere în viteză a lui Lazăr, pasă pe jos, în centru, pentru Odoroabă, iar fundașul Petrolului n-a iertat nici a doua oară.

 

 „Sunt adeptul jocului ofensiv, mă interesează să înscriem, chiar dacă ar da gol și portarul. Mă bucur pentru această primă victorie în Liga a doua ca antrenor principal, însă vreau să precizez că meritul este al lui Sebi Tudor. Traseele și așezările la faze sunt cele stabilite de el, nu puteam să schimb într-un timp scurt tactica”.

Mihai Oancea, antrenor Petrolul

 

 „Sunt surprins că Petrolul nu a promovat, pentru că are patru, cinci jucători care ar juca fără probleme la Divizia A. Poate nu la Steaua, Dinamo sau CFR Cluj, însă de la locul cinci în jos s-ar descurca. Noi ne-am îndeplinit obiectivul, ne-am salvat, iar acum nu ne mai concentrăm cum ar trebui”.

Gheorghe Poenaru, antrenor FCM Bacău

 

Articol scris de Ciprian Radu
 

10 May. 2009, 17:02 Campionat
Pe aceeași temă