Petre Grigoraș zâmbește din nou amar: „Nu-mi priește Timișoara deloc”. Antrenorul Farului a ironizat programările făcute de FRF, dar și autoritățile care lasă orașe mari fără infrastructură sportivă

Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 14:50 Campionat
  • Petre Grigoraș a găsit, din nou, puterea să fie spiritual după ce a pierdut a doua deplasare de la Timișoara din acest sezon, tot cu 1-0, acum cu Ripensia, în urma unui gol marcat în prelungiri. Antrenorul dat afară prin SMS de la ACS Poli de primarul Robu, a revenit în Banat cu SSC Farul, unde cedase la începutul lunii octombrie în fața celor de la ASU Politehnica. Grigoraș a fost însă jovial și a ironizat aglomerarea de meciuri acum, când iarna își intră în drepturi, și a punctat că e nepermis ca Timișoara sau Constanța să aibă o infrastructură sportivă atât de depășită.

 

Antrenorul Farului consideră că are și ghinion la Timișoara. „Nu îmi priește Timișoara deloc. Meciul trecut, cu ASU, am luat roșu din minutul 2, acum am luat gol în prelungiri, specialitatea Ripensiei. Nu e primul joc când scot un rezultat în prelungiri. Cred că ar fi fost mai echitabil un rezultat de egalitate, pentru că la 0-0 am avut ocazii mari să marcăm. Dar acesta este fotbalul, greșeala, neatenția și prostia se plătesc. Meciul se joacă până fluieră arbitrul. Noi nu am făcut lucrul acesta. E dezolant să primești gol la ultima fază, ne ia puțin moralul, mai ales că mai avem un meci. Zilele acestea vor fi mohorâte până sâmbătă. Era bine să îi ținem sub noi (n.r. – Ripensia a egalat la puncte Farul), a precizat Grigoraș.

Jucătorii nu au respectat indicațiile tactice

Petre Grigoraș a spus după joc că echipa sa nu a respectat tot planul tactic stabilit. „Am făcut un meci mai slab azi, am făcut pasul în spate prea repede și am făcut greșeli. Nu-mi convine că s-a făcut pasul în spate deliberat. Au respectat cam 25% din ce le-am zis. Trebuia să avem grijă la mingile aruncate, știam detenta lui Mansour din tinerețe, pe care nu și-a pierdut-o. Am luat măsuri la marcaj. Parcă era bine dacă luam gol mai devreme, nu am mai fi fost așa supărați”, a punctat antrenorului Farului.

„E plăcut așa, să vină 2,5 spectatori la meci”

La meciul dintre Ripensia și Farul au asistat mult sub 100 de spectatori. Întrebat cum i se pare programul aglomerat în această parte a anului, când în România deja ninge, Grigoraș a fost ironic. „Așa s-a întâmplat în ultimii ani. E plăcut așa, să joci pe frig, să vină 2,5 spectatori. De ce să vină vara, în nocturnă, maieu și șort. Nu sunt singurul care a spus că trebuie făcută o schimbare. Azi terenul a fost încă destul de bun, vom vedea ce se va întâmpla”, a punctat Grigoraș.

S-a mirat când a văzut că fosta sală de conferințe a dispărut: „Am înțeles că se va construi în următorii 244 de ani”

Stadionul „Dan Păltinișanu” avea lângă o sală de conferințe la standarde UEFA, demontată la cerera primăriei, care dorește să utilizeze mica bucată de teren în documentația trimisă Companiei Naționale de Investiții, pentru o sală polivalentă de 16.000 de locuri.

Grigoraș s-a mirat când a văzut terenul gol. „Sincer, m-am mirat când am văzut că era gol. Era sala de forță, sala de conferințe… Dar am înțeles că în următorii 244 de ani se va construi ceva sală de sport. E bine că sunt proiecte. Timișoara și Constanța sunt orașe frumoase, mari, dar la infrastructura sportivă suntem codașe. Dar speranța nu trebuie să dispară, mai dărâmăm ceva și așteptăm să se construiască”, a precizat Grigoraș.

După 19 etape, SSC Farul se află pe locul 15, primul deasupra locurilor retrogradabile, cu 19 puncte. Tot atâtea puncte are și Ripensia, cât și Aerostar, aflate sub ea în clasament. Sâmbătă, de la ora 14:00, constănțenii joacă din nou la Timișoara, de această dată cu ACS Poli, pe stadionul Electrica. Apoi, în ultima etapă din acest an, Farul joacă acasă, pe 8 decembrie, de la ora 11:30, cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leckzi JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 14:50 Campionat
Pe aceeași temă