Petra și Janos nu s-au prezentat la antrenamentul UTA-ei după ce Ionuț Popa i-a criticat la finalul meciului cu Petrolul. Ambii jucători se gândesc la rezilierea contractului

Marius ANGHEL 25 Nov. 2018, 13:36 Campionat

La finalul meciului cu Petrolul, desfășurat joi seară, la Ploiești, Ionuț Popa, antrenorul UTA-ei, sprinta pe gazon cu intenția de a-i aplica o corecție fizită lui Norbert Janos (foto principal, în dreapta), jucător căruia îi adresa cuvinte grele și la conferința de presă. Pe lângă atacant, și mijlocașul Mihai Petra (foto, în text) era dat ca exemplu negativ la capitolul efort fizic și implicare în joc. Popa anunța că nu mai poate lucra cu Janos și Petra.

„Este un jucător (n.r. – Norbert Janos) care zboară de la echipă imediat. Din acest moment, el nu mai face parte din lot, pentru că este un fotbalist problemă, care creează atmosferă. Astăzi venea la pas și în atac și în apărare, iar la ultima fază, la care orice spectator ar fi preluat mingea și ar fi dat la poartă, el a ratat cu indolența caracteristică. La temperamentul meu, cred că îl omoram. Asta e, scriam două cărți, am peste 60 de ani (n.r. – cu referire la o posibilă eliberare anticipată în cazul unei condamnări la închisoare). Nu se poate așa ceva, îmi crapă inima. La fiecare meci se întâmplă ceva. Nu se mai poate, am dat trei-patru afară până acum (n.r. – se referă la trimiterea la echipa secundă a lui Daniel Vădrariu, Alexandru Pop, Paul Cubleșan și Cristinel Matei, primii trei deja reziliindu-și contractele. Decizia a fost însă regretată de Popa, la fel și cererea jucătorilor de a pleca de la UTA). Sunt antrenor și dau șanse fiecăruia, de aceea l-am introdus pe Janos. Dar, nu a înțeles nimic, nu mai are ce căuta la echipă, să plece la Ferensvaros!

Ă‚sta sunt eu, e greu să mă calmez, m-au oprit jucătorii în vestiar. Ă‚sta sunt eu, la mine primează atitudinea și adevărul în față. E adevărat că am avut o ieșire nervoasă și, la vârsta mea și la calitatea de antrenor, nu stă bine, dar unii jucători te scot din pepeni. Le-am dat bani din buzunar. Să vină să își bată joc, nu se poate. Trebuia să le dăm trei-patru goluri. El și încă unul (n.r. – Mihai Petra, un alt jucător introdus pe final) au mimat fotbalul. Dacă și acum e de vină antrenorul, când ajungi în fața porții și nu reușești să te mobilizezi… Nu se poate. Acest jucător este atât de flegmatic și de indolent și l-am iertat de atâtea ori… Are probleme cu fiecare jucător din echipă, nu-i convine cum primește pasa, nu-i convine când îl ceartă cineva că a greșit, este atât de dificil încât nu mai are ce să caute la echipă. Poate să-și facă bagajele. Noi vrem să construim o echipă, dar cu genul ăsta de jucători pot să construiesc o echipă?”, a spus Ionuț Popa la finalul meciului cu Petrolul.

Norbert Janos și Mihai Petra au înțeles mesajului transmis de Ionuț Popa și, potrivit Sport Arad, nu au luat parte la antrenamentul de sâmbătă al echipei, primul după confruntarea cu Petrolul. Mai mult, ambii și-au manifestat dorința să-și rezilieze amiabil înțelegerile cu UTA, astfel că numărul fotbaliștilor plecați înainte de finalul anului s-ar ridica la cinci, după despărțirile de Daniel Vădrariu, Alexandru Pop și Paul Cubleșan, excluși din lot după jocul cu „U” Cluj.

Norbert Janos (20 de ani) a fost utilizat în 10 meciuri în acest sezon de Liga 2 și a înscris două goluri, ambele în derby-ul cu ASU Poli. Mihai Petra (24 de ani) a evoluat în 13 meciuri și a înscris un gol, cu SSC Farul.

Astăzi, utiștii au liber, iar de luni încep pregătirea pentru cele două meciuri din săptămâna care urmează: cu CS Mioveni (acasă, miercuri, de la ora 14:00) și Daco Getica (acasă, sâmbătă, de la ora 11:00).

UTA se află pe locul 10 după 18 etape, cu 24 de puncte.

Marius ANGHEL 25 Nov. 2018, 13:36 Campionat
Pe aceeași temă