Pauza a fost un sfetnic bun pentru FC Bihor

10 Sep. 2012, 11:24 Campionat

Sâmbătă, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” elevii antrenorului Gheorghe Ghiț au învins cu scorul de 3-1 echipa Unirea Alba Iulia, după ce la pauză rezultatul era egal, 1-1. De altfel, cei care au deschis scorul în această partidă ce a contat pentru etapa a II-a a Ligii a II-a din seria vestică și care a adunat în tribune aproximativ 3.000 de spectatori, au fost oaspeții, în minutul 5, la prima acțiune a lor de atac. Atunci, după o centrare a lui Petrescu de pe stânga, Oară a înscris din 11 metri, profitând de o greșeală în defensiva gazdelor.

Prima acțiune a jocului s-a consemnat însă cu un minut mai devreme, când Hadăr de la FC Bihor a șutat de pe stânga, dar a reținut portarul Tiuț. După primirea golului, orădenii au revenit în atac, au pus presiune pe adversar, dar Hadăr, din 6 metri, în minutul 22, a reluat cu capul peste poartă. În minutul 28 Sorian a marcat totuși, dar arbitrul timișorean Flavius Roșu a anulat golul pe motiv de offside. Atunci a fost o lovitură liberă de pe dreapta, mingea a ajuns în careu la Sorian, care a șutat imparabil, dar Mărkuș era afară din joc.

Același Mărkuș, în minutul 42 a trimis peste poartă, iar în minutul 44, din 8 metri, a reluat foarte periculos, pe jos, dar și pe lângă stâlpul din stânga porți lui Tiuț. În minutul de prelungire al primului mitan a survenit și egalarea totuși. Atunci, Coroian a șutat de la 16 metri, pe jos, fără nicio șansă pentru portarul Tiuț. S-a intrat astfel la pauză cu scor egal, 1-1.

În partea a doua, mult mai dornică de a înscrie și de a cuceri toate cele trei puncte puse în joc, dar și pe fondul căderii fizice a echipei oaspete, FC Bihor a dominat cu autoritate și a marcat două goluri, irosind însă și alte ocazii clare. În minutul 49, Mădălin Popa a șutat de la marginea careului peste poartă. În minutul 53, Sorian a primit un balon la 14 metri de poartă, ușor lateral stânga, s-a întors și a șutat foarte periculos, dar puțin peste bara transversală. În minutul 59, Florean a executat o lovitură liberă periculoasă de la 22 de metri, portarul oaspeților a boxat în corner.

A venit însă minutul 66, când Mărkuș a scăpat cu un fundaș lângă el și a șutat din interiorul careului, pe lângă Tiuț, ducând scorul la 2-1 pentru FC Bihor. În minutul 71, Voiculeț, nou intrat în joc, l-a lansat pe Hadăr în careu, dar acesta nu a reușit să-l învingă pe portarul Unirii. Un minut mai târziu, același Hadăr a șutat de la 22 de metri, puțin alături de poartă.

În minutul 75, Selagea, intrat și el pe parcurs în angrenajul orădenilor, a fost găsit în careu pe partea stângă, a reluat periculos, dar portarul a respins în corner. Lovitura de colț ce a urmat de pe stânga s-a soldat cu golul al treilea pentru FC Bihor. În urma centrării, Voiculeț a înscris din plonjon cu o execuție superbă, mingea lovind bara sus și intrând apoi în poartă. După primirea golului al treilea, cei de la Unirea au ieșit la atac, dar la două ocazii mai clare pe care și le-au creat, în minutele 77 și 80, portarul Andrei Popescu și-a arătat din nou valoarea, demonstrând că nu întâmplător este titularul echipei orădene. De altfel, la final de joc, antrenorul Gheorghe Ghiț a apreciat faptul că FC Bihor are doi portari apropiați valoric, Popescu și Pogacsics, ceea ce este în beneficiul echipei.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, cu specificația că cei de la Unirea erau vizibil căzuți din punct de vedere fizic, gazdele pasând cu lejeritate între ele. După acest joc, coroborat și cu celelalte rezultate din etapa a II-a, FC Bihor a urcat pe locul II al clasamentului la zi, cu 4 puncte, la egalitate cu Corona Brașov, de pe primul loc. De altfel, orădenii vor juca în etapa a III-a tocmai pe terenul brașovenilor. Până atunci au însă marți joc în cupă, la Satu Mare, cu Olimpia.

FC BIHOR – UNIREA ALBA IULIA 3-1

Marcatori: Coroian (min. 45+1), Mărkuș (min. 66) și Voiculeț (min. 75) / Cl. Oară (min. 5)

FC Bihor: Popescu – Coroian, Tânc, Petrache, Diarra – Florean (cpt), Sorian, M. Popa (min. 63 Selagea), Fl. Pop – Mărkuș (min. 69 Voiculeț), Hadăr (min. 79 Sulea). Antrenor: Gheorghe Ghiț

Unirea: Tiut – Potopea, Schuller, Bumbac (min. 79 Rondak), Oprea (cpt) – Oară, Negruț, Istrate, M. Petrescu – Mândrușcă, Mureșan (min. 77 Cotolan). Antrenor: Stelian Gherman

Arbitri: Flavius Alin Roșu (Timișoara) – Raul Constantin Ghiciulescu și Calin Cimponeriu (ambii din Lugoj).

Sursa: EBihoreanul

10 Sep. 2012, 11:24 Campionat
Pe aceeași temă