Paul Codrea se teme de ultima clasată: „Poziția din clasament o transformă într-un adversar redutabil”. Motivul pentru care crede că jucătorii săi se vor simți acasă ca în deplasare

Marius ANGHEL 09 Mar. 2018, 17:50 Campionat
Paul Codrea se teme de ultima clasată:

Ripensia joacă, în sfârșit, primul meci în fața propriilor suporteri, duminică, împotriva Daciei Unirea Brăila, „lanterna roșie” a eșalonului secund. Este un duel important pentru puncte și un prim meci în Ciarda Roșie pentru antrenorul Paul Codrea, cu un adversar care a transferat nu mai puțin de zece jucători în pauza competițională.

Problema Ripensiei este că nu a făcut antrenamente deloc în Ciarda Roșie în 2018, pentru a nu strica terenul. „Ne așteaptă un meci dificil. Le-am spus și jucătorilor, pentru noi e cel mai important meci din acest sezon, pentru că poziția din clasament a Brăilei o transformă într-un adversar redutabil. O victorie în fața celor de la Dacia Unirea ne-ar liniști pe noi și i-ar ține pe ei la distanță mare. De aceea, cred că partida e una atât de importantă pentru noi. Sper ca băieții să ajungă la ora jocului super-motivați și concentrați. În altă ordine de idei, din păcate, din pricina condițiilor meteorologice, nu am apucat să facem niciun antrenament pe terenul nostru. Jucătorii noi nu au apucat să simtă terenul de acasă. Probabil că va fi pentru ei precum un meci în deplasare, dar sperăm ca suporterii noștri să-i facă se simtă repede acasă”, a precizat Codrea.

Adrian Ungureanu nu se lasă păcălit de locul Brăilei în clasament

Mijlocașul Adrian Ungureanu a dat două goluri în tur la Brăila, în meciul terminat 2-2. Jucătorul e de părere că va fi un meci greu. „Nu trebuie să fim naivi și să ne luăm după locul din clasament. Brăila este o echipă solidă, puternică a Ligii a 2-a. Nu cred că este o echipă resemnată cu locul din clasament. Sincer să fiu, în tur i-am simțit o echipă cu idei bune de joc, preocupată de joc. Am văzut că au transferat zece jucători, iar antrenorul este același, deci principiile de joc sunt aceleași. Cu siguranță va fi un meci foarte greu. La prima vedere, suntem favoriți, dar meciul nu este câștigat dinainte. Trebuie să fim concentrați, iar cei care vor intra duminică din primul minut trebuie să fie pregătiți mental și psihic pentru acest meci”, consideră fotbalistul.

Ripensia e pe locul 11, dar în clasamentul oficial încă mai figurează retrasa ASA Târgu Mureș, cu 26 de puncte. Brăila are 18 puncte și e pe ultimul loc, 19, retrogradabil.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 09 Mar. 2018, 17:50 Campionat
Pe aceeași temă