Paradoxul Aerostar: are cele mai mari scoruri ale sezonului și golgheterul campionatului, dar e pe loc de retrogradare. Reacția lui Bratu după ce i-a mitraliat echipa lui Florentin Petre

Marius ANGHEL 26 Apr. 2019, 15:30 Campionat
  • Aerostar Bacău și-a doborât propriul record din acest sezon al Ligii 2 odată cu victoria de astăzi în fața ultimei clasate Dacia Unirea Brăila.
  • Echipa lui Florin Bratu câștigase în ultima etapă disputată în 2018 cu 9-1 pe Metaloglobus București, iar astăzi, tot pe teren propriu, a trecut cu 9-0 de formația antrenată de Florentin Petre, un alt simbol al lui Dinamo.
  • Interesant este că, în ciuda faptului că au cele mai clare victorii din acest sezon, cât și golgheterul campionatului, băcăuanii sunt pe loc retrogradabil.
  • Brăila, în schimb, încasează un 9-0 după ce runda trecută pierduse cu 8-0 cu „U” Cluj, e ca și retrogradată și are cea mai slabă defensivă din campionat, cu 93 de goluri primite în 32 de meciuri.

 

În tur, cele două echipe remizaseră spectaculos la Brăila, scor 3-3, însă acum, în retur, terenul a fost înclinat într-o singură direcție, la poarta Daciei Unirea. Încă din minutul 8, scorul era deja 3-0, după ce Valentin Buhăcianu (2′, 6′) și Ionuț Chirilă (8′) au marcat. Diferența de trei goluri s-a menținut până în partea secundă, când Rareș Băluță (54′ – autogol) a deviat în propria poartă, ca apoi echipa sa să pice din nou. Alexandru Ciocâlteu (56′), Valentin Buhăcianu (61′), Cătălin Vraciu (65′), Alexandru Pop (87′) și, din nou, Valentin Buhăcianu (89′) n-au avut milă de tânărul portar al Brăilei, Roberto Chirilă (17 ani), care la al treilea său meci în acest sezon a încasat nouă goluri și nu le va uita prea curând.

Cu cele patru goluri marcate astăzi, atacantul Valentin Buhăcianu a ajuns la 20 de reușite în acest sezon și a urcat pe primul loc în clasamentul golgheterilor Ligii 2, devansându-l cu un gol pe Cristian Gavra, jucătorul Universității Cluj. Al doilea golgheter al Aerostarului este Cătălin Vraciu, care cu cele 14 goluri e pe locul 9 în ierarhia campionatului.

„A fost un meci pe care trebuia să-l câștigăm cu orice preț, pentru că suntem cu un deficit de puncte, am întâlnit un adversar care nu prea mai avea motivație, un adversar rănit, dar știu că astfel de meciuri sunt extrem de dificile dacă nu le tratezi serios. Mă bucur și îmi felicit jucătorii, pentru că au fost constanți pe toată durata meciului. E o victorie care pentru următoarea săptămână ne mai dă și nouă răgaz să respirăm, să ne pregătim bine pentru meciul de la Timișoara, cu Ripensia”, a spus, pentru Liga2.ro, Florin Bratu, antrenorul Aerostarului, echipă care se află pe poziția a 17-a în clasament, retrogradabilă, la trei puncte sub Energeticianul, prima formație aflată deasupra zonei roșii.

„I-am urat să fie puternic și că se vede munca lui, pentru că are niște tineri interesanți”

Bratu și jucătorii săi n-au avut milă de echipa antrenată de un alt dinamovist, Florentin Petre. „Mitralieră” apreciază munca pe care o face „Piticul” la Brăila și crede că va fi răsplătită în viitor. Cei doi au vorbit înainte de meci și după, însă în timpul partidei au avut ochi doar pentru proprii jucători. Ironiile în privința scorului n-au existat.

„Eu îi respect foarte mult munca lui Florentin Petre, știu că are probleme de ordin financiar aici, la Brăila, dar este de apreciat că este un antrenor de caracter, un antrenor care a rămas alături de echipă, care muncește mult și care, cu siguranță, în viitor, lucrurile acestea se vor răsplăti. Acum, că s-a nimerit să joc împotriva lui… asta a fost situația, dar, sincer, mă gândesc la echipa mea și la lucrurile pe care trebuie să le fac în continuare, pentru că avem mult de muncă. De aproape cinci ani de când antrenez am învățat să am un echilibru și atunci când câștig și atunci când pierd, pentru că astfel e foarte greu să progresezi. Florentin este un antrenor profesionist și era concentrat la echipa lui, a avut jucători tineri, care au ce învăța de la el, cu siguranță, și cred că poate redresa pe viitor această echipă, care, la un momentat dat, a avut tradiție în Liga 1. Am vorbit și înainte și după. I-am urat să fie puternic și că se vede munca lui, pentru că are niște tineri interesanți, care sigur în viitor vor ieși la rampă”, a mai declarat Bratu, care și după această victorie la nouă goluri ale golaveraj negativ cu Aerostarul: 51-59.

Scuze brăilene față de sportivi, familiile acestora și, îndeosebi, suporteri cu o oră înainte de meci!?

Interesant este și faptul că înaintea meciului cu Aerostar Bacău, cu aproximativ o oră înainte de startul său, Consiliul Director al Daciei Unirea Brăila a publicat un comunicat pe pagina de Facebook a echipei în care anunța că își cere scuze sportivilor, familiilor acestora și, îndeosebi, suporterilor. Oficialii se așteptau la un astfel de scor, având în vedere decizia pe care au luat-o, de a utiliza foarte mulți jucători tineri.

„În ședința Consiliului Director de ieri 25.04.2019, analizând situația actuală din clasament a echipei de seniori, rezultatele din ultima perioadă (mai ales prestația rușinoasă din ultima etapă) precum și perspectiva pe termen mediu și lung, s-a decis, împreună cu banca tehnică, continuarea campionatului actual punându-se baza pe juniorii de perspectivă ai clubului, componenți ai loturilor de juniori A și B, în vederea acomodării acestora cu un nivel de competiție superior și implicit ca antrenorii să-și formeze o primă părere despre potențialul acestora.
Ne cerem scuze sportivilor, familiilor acestora, și îndeosebi suporterilor noștri pentru eventualele neplăceri provocate, fără intenție, în acest an competițional deosebit de greu și asigurăm pe toată lumea că vom lua decizii numai spre binele fotbalului brăilean!
Mulțumim pentru sprijin și înțelegere tuturor!”
, a sunat comunicatul, postat însă destul de târziu.

Cu Aerostar, Florentin Petre a început în formula: Roberto Chirilă (17 ani) – Claudiu Popa (19 ani), Claudiu Țapu (19 ani), Lamine Diakite (23 ani), Rareș Băluță (16 ani) – Valentin Robu (17 ani), Daniel Mihalcea (17 ani), Adreano Van den Driest (26 ani), Dragoș Cheleș (16 ani) – Onyeka Konyeha (26 ani), Mamadow Jallow (22 ani). Iar pe banca tehnică i-a avut pe Alin Mihai (16 ani) – Silviu Robu (19 ani), Emanuel Ion (17 ani), Andrei Gurău (16 ani), Alexandru Duțu (16 ani), Silviu Sloată (17 ani), Răzvan Băcanu (18 ani).

Într-adevăr, în echipa de start s-au aflat mulți jucători tineri, însă majoritatea au mai evoluat până acum în campionat. Au dispărut din lot jucători ca Iulian Moldoveanu, Mușea, Prunescu, Moroianu, Niță, Pleșa, Izmană, Ciucureanu, Sahru, Rogers, Subțirică, Coteț sau Căruță, toți prezenți în lot în eșecul de runda trecută cu „U” Cluj (scor 0-8), însă în primul „11” s-au regăsit totuși jucători străini, ca Diakite, Van den Driest, Konyeha și Jallow. 

Cu șase etape înainte de finalul sezonului, Dacia Unirea Brăila ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2, cu doar 19 puncte acumulate în 32 de puncte, fiind la 16 puncte în spatele primei echipe clasate deasupra locurilor care duc în Liga 3. În runda următoare, Brăila joacă pe teren propriu, sâmbătă, 4 mai, de la ora 11:00,cu FC Argeș, când, va consemna retrogradarea matematică în Liga 3.

Umilințe trăite de Dacia Unirea Brăila în acest sezon:

Academica Clinceni – Dacia Unirea Brăila 7-0 (etapa 4)
Dacia Unirea Brăila – Sportul Snagov 0-3 (etapa 5)
Dacia Unirea Brăila – Pandurii Târgu Jiu 0-4 (etapa 7)
Energeticianul – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 10)
Universitatea Cluj – Dacia Unirea Brăila 6-1 (etapa 12)
FC Argeș – Dacia Unirea Brăila 4-1 (etapa 14)
CS Mioveni – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 16)
UTA Arad – Dacia Unirea Brăila 3-0 (etapa 22)
Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila 5-2 (etapa 26)
Chindia Târgoviște – Dacia Unirea Brăila 3-0 (etapa 28)
ASU Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila 4-0 (etapa 30)
Dacia Unirea Brăila – Universitatea Cluj 0-8 (etapa 31)
Aerostar Bacău – Dacia Unirea Brăila 9-0 (etapa 32)

Cele mai drastice rezultate înregistrate în acest sezon în Liga 2:

Academica Clinceni – Daco Getica București 5-0 (etapa 2)
Academica Clinceni – Dacia Unirea Brăila 7-0 (etapa 4)
CS Mioveni – Metaloglobus 5-0 (etapa 5)
Petrolul – Aerostar Bacău 5-0 (etapa 9)
Petrolul – Luceafărul Oradea 6-2 (etapa 11)
UTA Arad – Metaloglobus 6-1 (etapa 11)
Universitatea Cluj – Dacia Unirea Brăila 6-1 (etapa 12)
FC Argeș – ACS Poli Timișoara 5-0 (etapa 16)
SSC Farul – Luceafărul Oradea 5-0 (etapa 17)
Aerostar Bacău – Metaloglobus București 9-1 (etapa 21)
Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila 5-2 (etapa 26)
Academica Clinceni – Luceafărul Oradea    5-0 (etapa 27)
Daco-Getica București – Universitatea Cluj 2-6 (etapa 29)
Dacia Unirea Brăila – Universitatea Cluj 0-8 (etapa 31)
Aerostar Bacău – Dacia Unirea Brăila 9-0 (etapa 32)

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 26 Apr. 2019, 15:30 Campionat
Pe aceeași temă