Pandurii s-a despărțit de Adrian Bogoi, Tiberiu Bălan e noul antrenor. Fostul internațional debutează pe banca gorjenilor odată cu inaugurarea stadionului de la Târgu Jiu

• Înfrângerea de la Buftea, 2-3 cu ultima clasată Sportul Snagov, i-a fost fatală antrenorului Adrian Bogoi (46 de ani), care, luni, s-a despărțit de Pandurii Târgu Jiu.
• Conducerea clubului gorjean i-a oferit acestuia postul de coordonator al Centrului de Copii și Juniori, dar Bogoi a declinat oferta.
• Pandurii, penultima în clasamentul Ligii 2, n-a stat prea mult pe gânduri și s-a înțeles cu Tiberiu Bălan (38 de ani). Acesta va conduce astăzi, de la ora 17:00, primul antrenament al noii sale echipe, pe a cărei bancă va debuta oficial vineri, de la ora 18:00, cu Universitatea Cluj, prilej cu care va fi inaugurat oficial și noul stadion Municipal din Târgu Jiu.

Adrian Bogoi se desparte, astfel, de Pandurii Târgu Jiu după aproape doi ani, după ce preluase echipa în noiembrie 2017, când îl înlocuise pe Marcel Ploae.

Adrian Bodoi se desparte de Pandurii după doi ani. Tiberiu Bălan, noul antrenor

Principalul creditor al clubului Pandurii, Marin Condescu, a infirmat varianta conform căreia s-ar fi purtat negocieri și cu Emil Săndoi, antrenor care promovase echipa, în premieră, pe prima scenă, în 2005. Săndoi va fi, totuși, prezent vineri la Târgu Jiu, urmând să fie antrenorul fostelor glorii ale clubului gorjean, care, de la ora 15:00, vor disputa un meci demonstrativ împotriva fostelor glorii ale fotbalului românesc. Adrian Ilie, Florin Prunea, Marius Niculae sau Augustin Chiriță vor fi coordonați de Sorin Cârțu și vor juca împotriva lui Pedro Mingote, Răzvan Stanca, Mihai Pintilii, Eric de Oliveira sau Romulus Buia, o parte dintre jucătorii care au scris istoria clubului Pandurii.

Deși, până în anii 2000, era o echipă care se perinda între Liga 2 și 3, Pandurii a ajuns, în 2013, vicecampioană a României și a evoluat în grupele Europa League.

„Ne-am despărțit pe cale amiabilă de Adrian Bogoi. El și-a făcut datoria față de club, în cei doi ani, perioadă în care a trebuit să formeze vreo trei echipe. A făcut o treabă bună în acest timp, dar lucrurile nu au mai mers așa bine în debutul actualului sezon. Nu aveam voie să pierdem la Snagov. Oricum, eu îi mulțumesc că a acceptat să lucreze la noi în condiții vitrege, cu numeroase restanțe salariale. Își va primii banii de îndată ce în conturile clubului vor intra sumele datorate de acționari. Noi i-am oferit lui Bogoi postul de șef al Centrului de Copii și Juniori de la Pandurii, dar el a refuzat și a zis că preferă să meargă acasă, la Târgoviște. Îi mulțumim pentru tot.

Acum începe o nouă etapă pentru noi, cu Tibi Bălan. Va fi un nou început pentru Pandurii, chiar dacă noul antrenor va avea o misiune dificilă. Trebuie să ne salvăm de la retrogradare, iar, până în iarnă, până când trebuie să mizăm pe același lot, sper să aducem ceva puncte. E adevărat că m-am întâlnit și cu Emil Săndoi, dar pentru a stabili detaliile legate de meciul demonstrativ de vineri. Săndoi va conduce echipa fostelor glorii de la Pandurii”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Liga2.ro, Marin Condescu.

Cu Adrian Bogoi pe banca tehnică, Pandurii s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă a sezonului 2017/2018, când a remizat la Brăila, scor 1-1, iar ambele echipe s-au clasat fix deasupra locurilor care duceau în Liga 3. Pandurii a terminat pe locul 14. Apoi, în ediția 2018/2019 a Ligii 2, formația gorjeană s-a salvat de la retrogradare tot după ce a terminat imediat deasupra zonei roșii, de pe locul 15. Acum, în sezonul 2019/2020, Pandurii se situează pe antepenultima poziție în clasament după 13 etape. Doar 7 puncte are acumulate formația gorjeană.

Noul antrenor al echipei Pandurii, Tiberiu Bălan, originar din Ocna Mureș, va fi la a treia experiență ca antrenor, după ce până acum le-a mai condus pe FC Voluntari 2 și Axiopolis Sport Cernavodă, ambele din Liga 3. În cariera de jucător, Bălan a evoluat pentru „U” Cluj, Rapid, Gaz Metan, Rapid II, Sportul Studențesc, Poli Timișoara, Unirea Urziceni, FCSB, FC Voluntari și Farul, acesta având și șapte meciuri pentru naționala României.

Vrea „casa” plină cu „U” Cluj și o inaugurare cu o victorie

Marin Condescu așteaptă un stadion plin la meciul cu Universitatea Cluj și, totodată, prima victorie a echipei Pandurii în calitate de gazdă, în acest sezon. Pe terenul sintetic amenajat lângă noul stadion, gorjenii n-au obținut decât trei remize în actuala stagiune (0-0 cu Viitorul Pandurii, SCM Gloria Buzău și Ripensia).

„Ieri, în câteva ore, s-au vândut 2000 de bilete. Sunt convins că, până vineri, se vor epuiza toate cele 10.000 de bilete puse în vânzare. Am mai dat 1000 de invitații pentru toți copiii până-n 14 ani, legitimati la toate cluburile din județ. 500 de bilete au rezervate și suporterii de la Cluj. Sunt convins că va fi un spectacol, atât în tribune, cât și pe teren. Sper să debutăm cu dreptul pentru stadion”, a precizat Condescu.

Răzvan Burleanu, Iustin Stefan, Mitică Dragomir sau Sandu Boc au confirmat prezența la meciul de inaugurare a stadionului de 12.300 de locuri, care a costat 27 de milioane de euro. Invitat și el, Mircea Lucescu e la un simpozion în Cipru și are șanse mici să mai ajungă la Târgu Jiu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă