Pandurii pregătește deja strategia pentru sezonul viitor. Vrea să revină în Liga 2 cu jucători străini aduși încă de acum, dar care nu pot fi legitimați. „Acesta este planul B”

Deși a primit interdicție să legitimeze chiar și juniori U19, Pandurii n-a renunțat la jucători străini aduși în iarnă. O parte dintre ei au acceptat să rămână în continuare la Târgu Jiu, chiar dacă vor semna de-abia în vară cu echipa gorjeană, când aceasta va fi, mai mult ca sigur, în Liga 3. În prezent, Pandurii ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2, la 14 puncte sub linia care asigură menținerea, iar salvarea ține de un miracol.

Pentru a oferi mai multe detalii în privința stragediei din 2020, clubul gorjean a susținut marți o conferință de presă, la care au participat atacantul Rick Steven Goma (Franța), fundașul Emmanuel Okeke (Nigeria), precum și nou-sosiții Alex Balisani (Anglia) și Levi Opdam (Olanda). Cei patru străini au fost prezentați de directorul sportiv Camilian Floroiu ca viitori componenți ai echipei Pandurii Târgu Jiu.

Pandurii și-a adus de acum jucători străini pe care sa-i folosească de la vară încolo

Pe lângă cei patru jucători prezenți la conferința de presă, de câteva zile au mai sosit în la Târgu Jiu și câțiva jucători străini U17, care vor fi legitimați tot din vară.

Aceștia au și fost în tribună, la meciul Viitorul Pandurii – Pandurii, scor 4-0, din etapa trecută. Toți au fost aduși prin intermediul impresarului Jean-Willy Ngoma, devenit de scurt timp directorului de scouting al clubului gorjean. De altfel, oficialii de la Târgu Jiu s-au resemnat cu retrogradarea în eșalonul terț și au apelat la ,,planul B”.

,,Sunt jucători impresariați de Will (n.r. – Jean-Willy Ngoma), care fac parte din acest proiect de relansare a fotbalului din Târgu Jiu. Vom încerca în această perioadă să îi facem să se acomodeze cu Pandurii, pentru a fi pregătiți de drum, începând din vara anului 2020, la un nou proiect, care să revitalizeze această echipă, să readucă spectatorii la stadion și să încercăm promovarea în Liga 2. Acum, o să ne pregătim pentru ce înseamnă Liga 3. Nu suntem ipocriți, știam situația echipei mai ales după palma primită de FRF în iarnă. Acesta este planul B. Nu suntem nici prima, nici ultima echipă care retrogradează în Liga 3. Au fost echipe de tradiție în fotbalul european care au reușit să revină în prim-plan, chiar dacă au fost retrogradate în ligile cinci sau șase. Asta înseamnă să ai un proiect sportiv bun și un proiect managerial bun, în care să fie implicate autoritățile locale și oamenii de afaceri care iubesc sportul în Gorj”, a declarat directorul sportiv al clubului, Camilian Floroiu.

,,Trebuie să gândim pe termen lung. Atunci când construiești o echipă, te gândești la cel puțin trei sezoane. După trei ani, poți să tragi linie, să vezi ce ai câștigat și ce ai pierdut. Planul se pliază pe jucătorii tineri pe care îi aducem aici, majoritatea de 17, 18 sau 19 ani. Nu poți să aduci astfel de fotbaliști pe termen scurt”, a spus și Jean-Willy Ngoma.

Călin Cojocaru rămâne și în Liga 3: „Asta este viața, câteodată ajungem în posturi care nu ne convin”

De altfel, unii dintre jucători s-au pregătit și în iarnă cu Pandurii, dar nu au putut fi legitimați din cauza restanțelor, de peste 1 milion de euro, către ANAF și foști jucători.

Și antrenorul Călin Cojocaru va continua din vară la echipa gorjeană. ,,Pandurii este un club mare. În România, dacă o echipă retrogradează din Liga 1 sau din Liga 2 în Liga 3, parcă e un deces. Asta este viața, câteodată ajungem în posturi care nu ne convin. Mie îmi place foarte mult la Târgu Jiu, chiar dacă este o muncă enormă și trebuie să lucrez și la alte aspecte decât antrenamentele. Vreau să creăm aici o emulație, iar acest club să ajungă din nou ce a fost. Tinerii sunt de viitor”, a spus Cojocaru.

Iată ce au declarat jucători prezenți la conferința de marti:

Alex Balisani (17 ani): ,,Îmi place optimismul clubului și viziunea de aici. Clubul se gândește deja la viitor. Este echipa perfectă, care mă poate lansa în fotbalul mare”.

Levi Opdam (23 de ani): ,,Vreau să-mi demonstrez calitățile, să arăt ce pot. Am fost atras de acest proiect”.

Emmanuel Okeke (19 ani): ,,Este un privilegiu și o mare oportunitate să fiu aici. Pandurii este un pas important pentru mine și am venit aici pentru a evolua în cât mai multe partide. Am șansa să demonstrez ce pot. Voi da totul pentru acest club și pentru acest oraș. Sper să ne realizăm obiectivele împreună”.

În următoarea etapă a Ligii 2, a 24-a, Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 17:00, la Târgu Jiu, cu Campionii FC Argeș.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii Târgu Jiu

Pe aceeași temă