„Pandurii”, înecați de Argeș! Gorjenii au fost umiliți de o echipă care a evoluat o repriză cu doi jucători mai puțin

Prima etapă a returului a adus și cea mai drastică înfrângere a sezonului, pentru Pandurii Târgu Jiu, scor 1-5 cu FC Argeș.

La Motru, echipa pregătită de Adrian Bogoi s-a văzut condusă încă din secunda 12, când balonul șutat din 12 metri de atacantul Andrei Nilă a fost deviat de fundașul Grigore Turda și l-a păcălit pe portarul Daniel Popescu. În minutul 6, piteștenii aveau deja 2-0, după ce Robert Grecu, scăpat singur spre careul advers, a trimis mingea, la firul ierbii. Soarta jocului era deja pecetluită în minutul 33, când Andrei Nilă a izbutit dubla, cu un șut imparabil din 14 metri. La scurt timp, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, după ce Gabriel Stan l-a lovit, fără balon, cu cotul în față, pe fundașul Alexandru Vodă.

În finalul primei reprise, Raul Costin a fost și el eliminat, pentru fault, în postură de ultima apărător, asupra lui Gabriel Dodoi, iar gazdele sperau într-o revenire spectaculoasă, așa cum o făcuseră și etapa trecută, cu Dacia Unirea Brăila, când au smuls un  punct, după ce au fost conduse cu 3-0!

Gorjenii au mai primit două goluri și cu doi oameni în plus

Cu FC Argeș, Pandurii n-a avut aceeași replică. Din contra, deși a avut doi jucători în plus pe teren, echipa gorjeană a mai încasat, în repriza secundă, alte două goluri, de la Ionuț Năstăsie (54) și Robert Grecu (67). De-abia în minutul 88, Pandurii a marcat golul de onoare, prin Bogdan Dănăricu, care a înscris, cu noroc, din 6 metri, balonul fiind în prelabil respins cu piciorul de portar.

S-a încheiat 1-5 și fosta vicecampioană a României din 2013 a mai coborât două locuri în clasament, fiind acum tocmai pe 18 din 20. Mai mult, Pandurii a intrat în iarnă fără nicio victorie pe teren propriu, la Motru, unde a bifat patru remize și șase eșecuri!

„Când îți lipsesc 10 jucători și improvizezi, nu poți avea mari așteptări. Mai mult, am lua gol după câteva secunde, apoi ne-au prins pe contraatac și au făcut 2-0. În repriza secundă am mai luat două goluri, deși jucam 10 contra 8! Nu e firesc să ai superioritate numerică pe teren și să nu găsești soluții. Am avut o singură ocazie. Ce mai e de spus?!”, a declarat Bogoi.

Stanca a refuzat să joace

Acesta a explicat și absența portarului Răzvan Stanca, deși căpitanului îi expirase suspendarea: „Stanca nu a fost în lot și trebuie să-și rezolve problemele cu conducerea clubului. Restul au fost accidentați sau suspendați. Nu mă așteptam, totuși să pierdem așa drastic, desi ne-a lipsit portarul și linia de fund”.

Întrebat dacă, etapa viitoare, la Târgoviște, și-ar dori să joace pe un teren acoperit cu zăpadă, așa cum a făcut-o și Ripensia la Suceava, unde s-a impus cu 2-1 și a pus capăt seriei de 11 partide fără victorie, Bogoi a răspuns: „Ar fi bine să jucăm, în primul rând, fotbal, chiar dacă e zapadă sau ploaie. Problema e că toți antrenorii  care au venit sezonul acesta la Pandurii, și-au adus jucătorii lor, apoi au spus că nu e totuși echipa așa cum și-ar fi droit. Eu nu am adus niciun jucător, dar, chiar și așa, cred în continuare că putem face treabă, însă trebuie altă atitudine. Cred că în iarnă, clubul își va permite să-mi aducă și mie câțiva jucători. La Pandurii nu-s probleme așa mari, față de alte echipe, mă refer la restanțe față de jucători. La Târgu Jiu se poate face echipă foarte bună”.

Pandurii n-a mai câștigat de 13 etape, mai exact din 9 septembrie, când s-a impus cu 2-0 la Balotești. Seria negativa a dus echipa gorjeană tocmai pe 18 în clasament, la un singur punct de lanterna roșie Foresta Suceava. În etapa a 7-a, după victoria de la Balotești, Pandurii avea 10 puncte peste moldoveni.

PANDURII TÂRGU JIU – FC ARGEȘ   1-5
Bogdan Dănăricu 88′ / Andrei Nilă 1′, 33′, Robert Grecu 6′, 67′, Ionuț Năstăsie 55′

D. Popescu – Vodă, Turda, D. Drugă, Al. Vasilescu (D. Pîrvulescu 46′) – Șut, Raiciu, Dodoi (Maxin 63′), Dănăricu – Tudoran (Șendroiu 56′), Cip. Rus
Rezerve neutilizate: Jianu – Dănescu, Măicăneanu
Antrenor: Adrian Bogoi

Oct. Popescu – D. Oancea, Cotigă, Șerbănică, Ct. Stan – Andr. Panait, R. Costin, I. Năstăsie – A. Popa (Mihăescu 46′), Nilă (Buhăescu 76′), Rob. Grecu (Ant. Cruceru 80′)
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Ct. Barbu, D. Andrei, C-tin. Stoica
Antrenor: Augustin Eduard
Eliminați: Cătălin Stan 37′ (roșu direct), Raul Costin 43′ (roșu direct)

Stadion: Minerul (Motru – Gorj); Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă