UTA s-a descătușat cu Progresul Pecica în ultima jumătate de oră, după ce liderul Ligii 2 a fost condus la pauză. Oroian a avut poftă de goluri, Tomozei de bătaie

Marius ANGHEL 25 Jan. 2020, 20:22 Pregătiri, amicale

Cel puțin cât au ținut-o balamalele, divizionara terță Progresul Pecica a fost, sâmbătă, un adversar redutabil pentru UTA în cel de-al doilea amical al iernii pentru liderul ligii secunde. Chiar dacă nu au dus lipsă de ocazii de poartă, „roș-albii” au fost conduși mai mult de o jumătate de oră pe tabelă și au avut ceva treabă inclusiv în defensivă. În cele din urmă, însă, calitatea superioară a utiștilor și-a spus cuvântul, pentru un succes rotund, scor 5-1.

Pecica a deschis scorul și a rămas în avantaj până după pauză

În prima repriză a meciului desfășurat pe arena Motorul, cel mai activ fotbalist de pe teren a fost noua achiziție a „Bătrânei Doamne”, Soufiane Jebari. Ibericul și-a început seria ocaziilor cu o bară transversală lovită de la 20 de metri, după care l-a luat la țintă pe Gârlea după o combinație frumoasă cu Vulturar, dar a și trimis puțin alături din poziție bună, scrie Sport Arad. Pecica a fost pragmatică și, la prima situație de poartă, a și deschis scorul. Puie a controlat un balon pe linia de fund, a întors perfect în 7 metri, de unde Sergiu Popa a înscris la semi-înălțime în dreapta lui Bolboașă.

Bineînțeles, UTA nu se putea mulțumi cu situația de pe tabelă și a atacat în valuri mai ales în ultimul sfert al primei părți. Dar, Bustea a întârziat o finalizare din poziție bună și a fost blocat, pentru ca mai apoi să trimită doar în bara din stânga lui Gârlea. Portarul Progresului a fost decisiv în fața lui Ilie (cap din 6 metri), în timp ce Ioniță a executat puțin peste poartă o lovitură liberă de la 21 de metri, ușor lateral stânga.

Oroian a întors rezultatul cu o „dublă”, Gabor și Tomozei au fost eliminați

Utilizând o cu totul altă „garnitură” în repriza a doua, UTA fost ceva mai concretă în atac și a întors meciul până în minutul 60. Mai întâi, Tomozei a mângâiat transversala cu un șut puternic din 12 metri, după o acțiune prelungită a echipei sale, însă și Capătă a avut prima șansă în tricoul Progresului cu o lovitură de cap ce a trecut puțin peste poartă. În minutul 57, Buhăcianu a scăpat pe stânga, a așteptat incursiunea în viteză a lui Alexandru Oroian, care a marcat simplu, cu latul din mijlocul careului. Tot Oroian a adus-o pe UTA pentru prima oară în avantaj după 60 de minute de joc, cu un șut în cros din 15 metri lateral dreapta după pasa lui Isac.

Gabor a plătit cu eliminarea de pe teren jocul puțin mai dur, dar mai ales încăierarea ce a urmat cu adversarii, Tomozei înaintea tuturor. Nervos și dispus la o dispută corp la corp și fundașul lateral al UTA-ei a fost trimis și el mai repede la vestiaare, dar colegii săi au continuat să joace fotbal și să marcheze.

Descătușare pentru UTA în ultimele 20 de minute

În minutul 68, Valentin Buhăcianu a făcut 3-1 cu un lob elegant după pasa lui Gavrilă, iar Oroian a realizat hat-trick-ul cu un șut cu efect, cu stângul, direct în vinclul lui Iosub. Show-ul nu s-a încheiat aici și, cu trei minute înainte de final, a înscris și Cristian Melinte. Moise a centrat din dreapta, iar fundașul arădean i-a luat fața lui Capătă și a împins balonul în plasă din numai 5 metri. Ursu a ratat ultima fază a disputei cu un șut din alergare ce s-a dus de puțin pe lângă bara din stânga lui Iosub.

Una peste alta, „Bătrâna Doamnă” a lăsat o impresie bună și în al doilea amical al iernii în fața unui adversar evident mai solid decât puștii de la U19, pe care i-a întrecut cu 7-0 în urmă cu o săptămână.

UTA, prima repriză: Bolboașă – A. Rus, R. Crișan, Fl. Ilie, Roumpoulaku – Miculescu, Vulturar, Lorenzi, Bustea – Jebari, Al. Ioniță
UTA, repriza a doua: Fl. Iacob – Tomozei (A. Gavrilă 62′), Melinte, E. Pașcu, Ciucur – Oroian, Hrezdac, Moise, Oct. Ursu – Isac, Buhăcianu

Progresul Pecica: Gârlea (Iosub 70′) – Ilan (N. Stupar 73′), Gabor (Wild 62′), Wild (Țugulescu 46′), Aldan – A. Iuga (D. Dancă 62′), Arsene, S. Popa (Moraru 46′, N. Brad 72′), Bozian – Puie (Capătă 46′), Szekely (Puie 70′)

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 25 Jan. 2020, 20:22 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă