Ripensia a câștigat fără probleme al doilea amical, contra echipei Universității de Vest. Pelici nu se teme de vremea din Antalya

  • Ripensia Timișoara s-a impus cu 5-1 în amicalul contra echipei Universității de Vest, din Liga a V-a, după un meci în care roș-galbenii au folosit două formule de joc diferite. A fost ultimul test înainte de plecarea de luni în Antalya, iar antrenorul Alexandru Pelici spune că e mulțumit de aproape toți jucătorii pe care i-a avut în pregătire.

 

Ripensia a deschis scorul în minutul 15, după o lovitură cu capul a lui Hecsko. UVT putea să egaleze după ce Ionuț Vucea, fost jucător al ASU Poli, a scos un penalty. Horațiu Moldovan a apărat însă, iar Pîrjol a reluat în bara laterală. Până la pauză, Andrei Tînc a marcat în minutul 40, iar, chiar înainte de pauză, Vucea a redus diferența la 2-1.

Imediat după reluarea meciului, Dumiter a mărit avansul la 3-1. Adversarul a mai avut o bară, prin același Pîrjol, dar tot Dumiter a majorat diferența la 4-1 în minutul 70. Diferența finală s-a stabilit în ultimele minute, după un penalty dictat pentru henț și transformat de Călin Toma.

Ripensia Timișoara: H. Moldovan – Străuț, Tînc, Hecsko, Ardelean, Anghelina, Burdeț, Chera, Șter, Șimian, Bădăuță.
Au mai intrat în repriza a doua: Păduraru, Popa, Țiereanu, Apro, Toma, Dobie, Zaluschi, Monea, Istrătescu, Cluci, Dumiter.

Universitatea de Vest: Rusu – Grunță, Costesc, C. Popa, F. Olariu, Pătrașcu, Băban, Ciobanu, Pîrjol, Vucea.
Au mai intrat: Vlasici, Imbrescu, Stănilă, M. Olariu, Meșter, Totic, Brănișteanu, Muj, Ștreango

Alexandru Pelici e mulțumit de cum a decurs prima parte a pregătirilor. „Astăzi am încheiat prima etapă a pregătirilor de iarnă, cea a acumulărilor fizice, cu acest joc, pe un teren bun, pe care s-a putut pasa. Am întâlnit o echipă bună, un adversar care ne-a pus în destule situații probleme. Mă bucur că am reușit să terminăm acest cantonament fără evenimente neplaăcute. Toți băieți sunt sănătoși, s-au pregătit bine, îi felicit pentru asta. Urmează a doua etapa, cea a jocurilor de pregătire, în care ne axăm mai mult pe factorul tehnico-tactic și încercăm să reglăm problemele de joc care există în acest moment. De când am început pregătirile apare concurență în ceea ce privește lotul de jucători, stabilirea primului „11” cu care să abordăm primul joc de campionat”, a declarat antrenorul ripensiei.

Pelici speră să nu mai fie vijelii în Antalya

De luni, Ripensia merge în Antalya. Mansour a lipsit de la amical, deoarece avea de rezolvat probleme cu viza, iar Ștefan Dobre a făcut doar antrenament. Gabrile Stoi a fost accidentat la umăr, dar va reveni, în timp ce Ungureanu mai lipsește jumătate de an. Pelici are de ales dintre jucătorii testați: Vlad Chera, Adrian Șter, Raul Șimian și Tiberiu Istrătescu.

Pelici e mulțumit de noile variante de jucători U21. „Cred că se va îndrepta, sperăm să se îndrepte vremea și să nu mergem degeaba acolo, să fie la fel ca la noi. Vom vedea acolo ce va fi. În mare parte lotul este stabilit. Sunt 24 de jucători, astăzi au fost 25 de jucători. Nu sunt mari probleme vizavi de lot, nu sunt mulți jucători care ar trebui să cadă. Vom vedea și în funcție de situația lor contractuală. De modul în care se va înțelege clubul cu ei și cu cluburile la care aparțin, și aici mă refer la Vlad Chera, care aparține de Viitorul. În funcție de ce se va întțmpla vom stabili cine va rămâne acasă. Din punctul meu de vedere, sunt mulțumit de absolut toți jucătorii. Sunt jucători care se pot integra la noi, mă refer la cei sub vârstă, care au adus un plus la acest capitol. O surpriză plăcută este și Dobie, juniorul Ripensiei”, a precizat Pelici.

În Turcia, nu vor veni transferuri noi. „Nu așteptăm întăriri în Antalya. În Antalya ne dorim să ne cristalizăm asupra unui 11 cu care să abordăm returul și vedem dacă într-adevăr, va mai fi nevoie de un jucător, pe ce poziție va fi nevoie. Sper să ne ajute și vremea. Adversarii sunt adversari puternici. Sperăm să ne ajute să ne edificăm dacă mai avem nevoie de jucători la întoarcere din țară”, a mai spus Alexandru Pelici.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă