Eliminați pentru gesturi stupide! Cum s-a ajuns ca în meciul Pandurii – Daco Getica arbitrul să arate „roșu” ambilor portari

Eliminați pentru gesturi stupide!** Cum s-a ajuns ca în meciul Pandurii - Daco Getica arbitrul să arate

Partida de sâmbătă la Târgu Jiu, dintre Pandurii și Daco Getica București (scor 0-2), a fost presărată și cu două cartonașe roșii, ambele văzute de portari.

Primul care a fost trimis la cabine a fost goalkeeperul celor de la Pandurii, Mihai Cotolan, din postura de rezervă, în minutul 27! În momentul în care fratele său geamăn, Nicolae Cotolan, care joacă pe postul de fundaș dreapta, s-a ciocnit violent cu Eugen Nica, Mihai Cotolan s-a ridicat de pe banca de rezerve și a pătruns pe gazon, traversând, în fugă, tot terenul, pe diagonală, spre locul în care s-a produs faza respectivă.

Mihai Cotolan nu s-a rezumat doar în a vedea dacă fratele său nu este grav accidentat, situație în care ar fi primit doar cartonaș galben pentru pătrunderea pe teren, ci s-a apucat să-l și înjure și amenințe pe adversarul care-l faultase, involuntar, pe fratele său, moment în care arbitrul Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu) i-a acordat cartonaș roșu.

Astfel, în situația în care portarul titular Alexandru Costache s-ar fi accidentat ulterior sau ar fi primit și el cartonaș roșu pentru fault, Pandurii n-ar mai fi avut variantă viabilă între buturi.

Cartonaș roșu, la fel de bizar, a văzut și portarul titular al echipei bucureștene, George Gavrilaș, care, imediat după ce a fost faultat în săritură de Andrei Blejdea, l-a îmbrâncit efectiv pe adversar, motiv pentru care a fost eliminat. 

Oficialii echipei Pandurii au solicitat și lovitură de la 11 metri la acea fază, dar arbitrul dictase în prelabil fault la portar și i-a acordat cartonaș galben lui Blejdea pentru intrarea sa imprudentă. 

„O să fie amendat. Trebuie să plătească pentru prostiile pe care le face”, a spus antrenorul Adrian Bogoi, despre gestul elevului său Mihai Cotolan.

„Nu se face așa ceva! E lipsă de minte! Avea mingea în mână. S-a descalificat singur prin acea fază. A procedat bine arbitrul că l-a eliminat. E inacceptabil gestul său. Nu poți să îți lași echipa în inferioritate numerică pentru așa ceva. O să luăm măsuri, conform regulamentului nostru de ordine interioară”, a afirmat și Marius Baciu, referitor la eliminarea lui George Gavrilaș.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă