Pandurii e ca și retrogradată în Liga 3, Pedro Mingote vrea echipa gorjeană în Liga 1: „Îmi pare foarte rău de ce se întâmplă acum. Mi-aș dori din tot sufletul să-și poată reveni”

Pandurii e ca și retrogradată în Liga 3, Pedro Mingote vrea echipa gorjeană în Liga 1:**

Pandurii Târgu Jiu se află într-o situație foarte dificilă din punct de vedere sportiv. Este pe ultimul loc în Liga 2 și doar o minune va face ca la finalul sezonului să nu retrogradeze. Pedro Mingote (39 de ani), fost portar al echipei gorjene timp de opt sezoane de Liga 1, speră ca formația alături de care a înregistrat cele mai mari performanțe din cariera sa să își revină.

Deși este conștient de faptul că evitarea retrogradării în Liga 3 este dificilă, portughezul mutat la Târgu Jiu speră ca în câțiva ani Pandurii să primească sprijin financiar și să ajungă din nou în prima ligă.

„În general, în România, a scăzut foarte mult nivelul echipelor de când am venit eu și până acum. Îmi pare foarte rău de ce se întâmplă acum cu Pandurii, este o echipă care mi-a rămas în suflet. Am venit în România datorită acestei formații. Am petrecut opt ani din viața mea în acel tricou și mi-aș dori din tot sufletul să-și poată reveni. Chiar dacă retrogradează, sper să-și revină financiar, și să se întoarcă la același nivel. Pentru asta trebuie și sprijin, iar, din păcate, nu mai este”, a declarat Pedro Mingote, citat de gorjeanul.ro.

Pedro Mingote a ajuns în România în 2008, când a semnat cu Pandurii. A petrecut la Târgu Jiu opt ani, după care s-a transferat la ASA Târgu Mureș. În România a mai evoluat pentru Universitatea Craiova și Juventus București, după care a stat doi ani în afara fotbalului. De la începutul lui 2018 și până la începutul lunii martie a acestui an, Mingote nu a avut angajament. Acum, a semnat tot cu un club din România, cu Internațional Bălești, din Liga a 4-a Gorj.

Până să vină la Pandurii, Mingote evoluase numai în țara natală, în Portugalia. A trecut pe la echipele de juniori ale FC Porto, după care a făcut pasul la seniori. Și-a trecut în C.V. formațiile Leiria, Naval, Ovarense, Dragoes, Moreirense și AD Lousada.

În Liga 1 a bifat 163 de meciuri.

Pandurii, cu un pas în Liga 3

După 24 de etape disputate în Liga 2, Pandurii Târgu Jiu se clasează pe locul 19, ultimul, cu numai 8 puncte. Distanța față de prima poziție care asigură salvarea de la retrogradare, 15, este de 16 puncte. Ultimul și singurul succes în acest sezon a fost înregistrat în septembrie 2019, 1-0 în deplasare la Metaloglobus.

În partidele jucate în acest an, Pandurii a pierdut la scor: 1-4 cu CSM Reșița, 0-4 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 0-4 cu Campionii FC Argeș.

Foto: Remus BADEA / Mediafax Foto

Pe aceeași temă