Pandurii continuă să impresioneze! Fără bani în cont, echipa gorjeană a ajuns la trei puncte de primul loc. Ripensia, umilită la Târgu Jiu

Salvată, sezonul trecut, în ultima etapă de la retrogradare, Pandurii a ajuns în prezent să lupte pentru promovarea în Liga 1. În etapa a 8-a, echipa antrenată de Adrian Bogoi a dispus cu 5-2 de Ripensia Timișoara și a bifat a treia victorie consecutivă. Dacă runda trecută se impuse cu 4-0 la Brăila, în precedetul joc de acasă Pandurii trecuse cu 5-3 de SSC Farul Constanța. A fost, astfel, al doilea meci la rând când tânăra echipă gorjeană a marcat cinci goluri pe terenul sintetic amenajat lângă stadionul Municipal din Târgu Jiu!

Sâmbătă, gazdele au deschis scorul în minutul 19, când George Tudoran a înscris cu o execuție de efect, din colțul suprafeței de pedeapsă.  În minutul 34, Marian Anghelina a egalat, din lovitură liberă de la 20 de metri, balonul lovind tranversala înainte să intre în poartă. Pandurii a intrat la cabine în avantaj, după ce atacantul francez Phillpie Nsiah a pătruns în interiorul careului și, ușor din unghi, a trimis balonul la colțul lung. Vârful de 23 de ani, adus în vară în Oltenia, de la echipa de Liga 5 a Franței, Racind Club Flechois, a izbutit dubla, în minutul 56, cu un șut, din 10 metri, pe lângă portar. În minutul 59, ambele combatante ale partidei de sâmbătă au rămas în inferioritate numerică, Denis Brânzan și Marius Toma fiind eliminați pentru lovire reciprocă.

Scorul a căpătat apoi proporții, nou-intratul Andrei Blejdea, servit de George Tudoran, reușind să înscrie cu un șut din unghi. Cu un sfert de oră înainte de finalul jocului, Călin Toma a centrat, Cristian Raiciu a avut o poziție nefirească a mâinii la contactul cu balonul, iar arbitru a indicat punctul cu var. Tot Călin Toma a transformat, elegant, de la 11 metri.

Rezultatul final a fost stabilit, în minutul 87, de Daniel Pîrvulescu, care a recuperat balonul din picioarele portarului și a îndeplinit apoi o simplă formalitate. După acest succes categoric, Pandurii s-a apropiat la doar trei puncte pe primul loc, pe care a urcat Sportul Snagov.  

Bogoi evită să vorbească de promovare

Chiar dacă echipa sa a ajuns să practice un fotbal frumos, antrenorul Adrian Bogoi evită vorbească de Liga 1. „Vedem în iarnă dacă avem șanse, în funcție și de locul pe care vom încheia turul. Principalul obiectiv e să construim o echipă. Noi ne vom lupta pentru fiecare punct. Avem un lot tânăr, avem perspective. În ultimele 10 etape din sezonul trecut, am pierdut un singur meci și ne-am salvat pe forțele proprii.  Sper să se rezolve o dată și problemele financiare. Nu știu de ce acționarii nu-și achită cotizațiile, mai ales că  decizia istanței e una executorie”, a spus Bogoi.

Acesta e mulțumit că echipa sa a ajuns să aibă al doilea atac din Liga 2, însă îl deranjează faptul că s-au încasat 10 goluri în primele opt etape. „Știam că Ripensia are o echipă foarte bună. Venea după 2 rezultate pozitive, am văzut și DVD-urile cu jocurile lor din deplasare, dar, astăzi (n.r. – sâmbătă), diferența a făcut-o faptul că echipa noastră a fost mai motivată. După aspectul jocului, rezultatul e concludent. Echipa mai bună am fost noi. Ne dorim să marcăm în continuare goluri, dar aș vrea să nu mai primim. Acum am luat două goluri din faze fixe”, a precizat Bogoi

Suciu dă vina pe greșelile individuale

De partea cealaltă, antrenorul interimar Radu Suciu, care nu deține licența A, crede că greșelile echipei sale au făcut ca diferența de scor să fie de trei goluri. „Diferența a făcut-o greșelile personale ale echipei mele. Nu pot să reproșez jucătorilor alte lucruri. În general, au respectat ceea ce am discutat înainte de meci. Raportat la numărul de ocazii, scorul e just, însă ținând cont de jocul în ansamblu, rezultatul e exagerat.  Nu e un capăt de țară această înfrângere, chiar dacă ne doream un rezultat poztiv la Târgu Jiu. Obiectivul e menținerea în liga secundă, dar vrem o clasare cât mai bună”, a declarat Suciu.

Pandurii e pe locul 3, cu 17 puncte, iar Ripensia e pe 13, cu 8 puncte.

PANDURII TÂRGU JIU – RIPENSIA TIMIȘOARA   5-2
George Tudoran 19′, Philippe Nsiah 45′, 56′, Andrei Blejdea 67′, Daniel Pîrvulescu 87′ / Marian Anghelina 34′, Călin Toma 75′ – pen.

Mih. Cotolan – N. Cotolan, D. Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu, Brînzan (cpt.), Trancă – Tudoran (P. Popescu 78′), D. Pîrvulescu (Rașoveanu 89′) – Nsiah (Blejdea 62′)
Rezerve neutilizate: Sălăjan – Dănescu, Măicăneanu, Rob. Gheorghe
Antrenor: Adrian Bogoi
Eliminat: Denis Brînzan 59′ (roșu direct)

Iul. Rădulescu – M. Toma, Burdeț, Apro (Bărîcă 89′), C. Toma (cpt.) – Ad. Popa (M. Gueye 82′), Monea, Zaluschi, Anghelina, Bădăuță (Al. Popovici 77′) – Dumiter
Rezerve neutilizate: Păduraru – Hecsko, Cluci, Stoi
Director sportiv: Radu Suciu
Eliminat: Marius Toma 59′ (roșu direct)

Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu – Gorj); Arbitru: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Petruța Iugulescu (Târgoviște) și Mihaela Țepușă (București).

Etapa viitoare, Pandurii joacă la Timișoara, cu ACS Poli, iar Ripensia o întâlnește pe teren propriu pe Metaloglobus. Atât gorjenii, cât și timișorenii nu vor juca în Cupa României la mijlocul acestei săptămâni, fiindcă au fost deja eliminați.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă