Pandurii a smuls un punct insuficient pentru salvare pe terenul unei ASU Politehnica blazate

Marius ANGHEL 29 Apr. 2018, 08:58 Campionat

ASU Politehnica și Pandurii au terminat la egalitate, scor 1-1, sâmbătă seară, după un meci în care diferența din clasament nu s-a văzut. Timișorenii au deschis scorul rapid, prin Ioan Mera, dar în repriza secundă, după ce au irosit câteva șanse importante de a marca, gorjenii au egalat prin Denis Brînzan. Un punct care aduce însă prea puțin oxigen pentru situația complicată a gorjenilor în ierarhia ligii secunde.

Echipa alb-violetă a deschis scorul la prima fază importantă a meciului. Ignea a bătut înalt o lovitură liberă, iar balonul a ajuns la Mera (10), care a înscris cu capul de la limita careului mic direct în poarta lui Moga. Giuricici (16) putea majora diferența, dar a fost oprit de Moga, iar, apoi, oltenii și-au încercat fără succes tirul prin Celea și Turda. Până la pauză, Lemac (40) a avut o tentativă de lob peste Dur-Bozoancă, dar Mera a reușit să salveze faza. ASU Poli a replicat printr-un șut al lui Sorescu (37) scos de Moga, după ce jucătorul luat de Dinamo a driblat doi adversari și printr-un balon reluat prost cu capul de Ignea, iar la pauză a intrat cu avantaj minim.

„Pandurii” au dominat repriza secundă

Oltenii au continuat să lupte pentru puncte și în repriza secundă. În minutul 48, Pîrvulescu a reluat periculos cu capul, dar Dur-Bozoancă a respins de sub transversală. Timișorenii au avut în replică doar șuturi de la distanță, încercate de Taub și Krausz. Până la urmă, gorjenii au reușit să egaleze în minutul 76, după un corner de pe dreapta bătut de Cenaj. Brînzan a reluat cu capul sub transversală, iar de data aceasta portarul bănățenilor nu a putut respinge.

Pe final, Lazea a avut o lansare pentru Sorescu, care a preluat pe piept. Jucătorul a intrat însă în unghi și Moga a putut reține reluare. Pandurii putea să și câștige dacă în minutul 85, Șut nu trimitea milimetric pe lângă poartă, din lateral dreapta.

ASU Poli rămâne pe locul 7, cu 48 depuncte, dar are șanse să mai piardă trei după ce a ieșit din teren la meciul cu UTA. Următorul joc al timișorenilor va fi tot acasă, cu Sportul Snagov. Pandurii e pe locul 16 momentan, cu 31 de puncte și urmeză să primească vizita Științei Miroslava.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – PANDURII TÂRGU JIU   1-1
Ioan Mera 10′ / Denis Brînzan 76′

Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru (Vas. Nicolae 90+1′), Taub (Ghinescu 71′) – Krausz, Lazea – Giuricici (Schieb 86′), A. Ignea, Sorescu – I. Plămadă
Rezerve neutilizate: Dascălu – Coadă, Poparadu, M. Ursu
Antrenor: Antonio Foale

Moga – Celea, Turda, Cr. Munteanu (cpt.), Al.  Vasilescu – Cenaj, Brînzan (Vodă 87′) – Maxin, B. Lemac (D. Pîrvulescu 46′), Șut – C. Ionică (Măicăneanu 90+2′)
Rezerve neutilizate: Rz. Stanca – Tudoran, Dănescu
Antrenor: Adrian Bogoi

Stadion: Știința (Timișoara); Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Asistenți: Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) și Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: LeckzI JOSZI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 29 Apr. 2018, 08:58 Campionat
Pe aceeași temă