Panduri doar o oră! „Grădinița” lui Cojocaru a dat impresia că poate produce surpriza cu Reșița, însă a clacat lamentabil pe final. Antrenorul gorjenilor dă vina pe arbitraj

Pandurii Târgu Jiu a pierdut la scor meciul de pe teren propriu cu CSM Reșița, scor 1-4, desfășurat sâmbătă seară, în etapa a 22-a a Ligii 2. Gorjenii s-au autodepășit o oră, ca apoi să dezamăgească.

Deși părea victimă sigură în partida cu CSM Reșița, lucru confirmat și de casele de pariuri, care dădeau o cotă de 11 la victorie pentru gazde, Pandurii Târgu Jiu a surprins prin evoluția din prima repriză. După un prim sfert de oră anost, primul șut pe poartă al partidei a aparținut bănățenilor, în minutul 20, prin Laurențiu Buș, care l-a întins pe debutantul Alexandru Krupenschi. Portarul de nici 17 ani a reținut, în doi timpi, balonul expediat, de la 15 metri, de mijlocașul reșițenilor. În minutul 42, Laurențiu Rus l-a faultat, din spate, pe Adrian Tănăsoiu și arbitrul Elena Demetrescu a dictat, fără ezitare, penalty. Lovitura de la punctul cu var a fost executată tot de Tănăsoiu, care a deschis, astfel, scorul. În prelungirile primei reprize, juniorul Horațiu Peia a fost faultat dur de Yvan Erichot, iar mijlocașul de 18 ani a avut nevoie chiar și de interveția medicilor de pe Salvarea prezentă la stadion. În cele din urmă, repriza s-a încheiat, iar Pandurii a intrat, surprinzător, cu 1-0, la cabine.

Așa cum anticipau majoriattea pariorilor, scorul a fost întors de oaspeți, după pauză. În minutul 60, când CSM Reșița a egalat prin Emanuel Dat, după care, Laurențiu Breșneni (71) a punctat și și-a adus echipa în avantaj. Nicolae Cotolan (88) a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, iar, în superioritate, Laurențiu Breșneni (89) și Victoraș Astafei (90) au speculat spațiile libere și au stabilit rezultatul final.

S-a încheiat 4-1 pentru CSM Reșița. În pofida scorului, bănățenii antrenați de Dorin Munteanu au arătat, cel puțin în prima repriză, ca o echipă fără șanse să evite retrogradarea. Adversara Pandurii a avut pe teren doi juniori născuți în anul 2003, unu în 2002, iar pe parcurs a mai intrat încă unul de 2002.

Călin Cojocaru: „După ce că suntem mici, mai intervin și alte aspecte”

Evoluția acestora, dar și a echipei, per ansamblu, l-a mulțumit pe antrenorul Călin Cojocaru. Acesta crede că merita cel puțin un punct și a dat vina pe arbitraj, în două momente cheie: Erichot nu a primit roșu, iar Cotolon a fost eliminat prea ușor.

„Cred că în prima repriză am jucat de la egal la egal. Să nu uităm ca adversarul nostru a fost în două cantonamente, a făcut 13 transferui, în timp ce noi ne-am pregătit doar pe plan local, nu am avut voie să aducem nici măcar juniori U19,  iar în unele week-end-uri poate nici nu am avut masă. Acum am înțeles de ce nu a fost Reșița de acord să facem transferuri. După ce că suntem mici, mai intervin și alte aspecte: adversarii trebuiau să primească cartonaș roșu în finalul primei reprize, iar Cotolan a fost eliminat pe nedrept, după două galbene. La ultimul primit, nici nu cred că a fost fault. E adevărat, pe final am picat fizic, dar eu sunt mulțumit. Acești copii trebuie felicitați. Au calitate. Pare un scor lejer, dar adversarii s-au chinuit pentru această victorie. Să nu-mi spuneți că diferența de scor e cea de pe tabela?! E zic că nu meritam să pierdem! Ar fi fost un punct de moral pentru noi. Nu am înțeles reacția publicului, care ne cerea să facem schimbari și să aducem jucători! M-a bufnit râsul. Chiar nu se știe situația de la club?!”, a declarat Cojocaru.

Fără portar de rezervă, Pandurii speră să scape de faliment cu juniorul de 17 ani

Antrenorul echipei Pandurii n-a avut nici măcar portar de rezervă pentru primul meci din 2020. Alexandru Oprița, care în tur nu jucase nici măcar un minut, era suspendat după ce a luat roșu la finalul partidei de la ASU Politehnica, ultima din 2019, din postura de rezervă.

Antrenorul Călin Cojocaru spera să-i legitimeze în această iarnă pe Alexandru Achiriloaei (Rapid) și Cătălin Iovicin (Bega Timișoara), după ce portarii Mihai Cotolan și Iulian Dinu au părăsit echipa în iarnă. „Nu știu ce se întâmpla dacă se accidenta Krupenschi, sau dacă lua roșu. Îl băgam pe Eugen Cățel (n.r. – fost portar în anii 2000, în prezent prepapator fizic). Nu pot da un răspuns clar. Acționam spontan. Dar știam că Alex Krupenschi e un băiat inteligent. A avut curaj și cred că are un viitor frumos, dacă va fi serios. Poate în vindem și noi cu 400.000 de euro, cum a făcut Craiova cu Andrei Vlad, la FCSB!”, a mai spus Cojocaru.

Pentru Pandurii, aflată în continuare pe ultimul loc, cu doar 8 puncte, urmează derby-ul orgoliilor, cu Viitorul Pandurii, care sâmbătă a bătut cu 2-0 a doua clasată CS Mioveni.

PANDURII TÂRGU JIU – CSM REȘIȚA 1-4
Adrian Tănăsoiu 43′ – penalty / Emanuel Dat 60′, Laurențiu Breșneni 71′, 89′, Victoraș Astafei 90′

Krupenschi – Cuțitoiu, Nic. Cotolan, D. Ciobanu (cpt.), Vasilescu – Takahashi, Trancă – Peia (Cornicioiu 46′), Șendroiu, Tănăsoiu (Dinu-Ivănescu 70′) – P. Popescu
Rezerve neutilizate: Licuriceanu – Leo. Gheorghe, Rob. Lică, R. Filip, Erhard
Antrenor: Călin Cojocaru
Eliminat: Nicolae Cotolan 88′ (cumul de cartonașe galbene)

Cobrea – Laur. Rus (cpt.), Dudea, Erichot, R. Ispas – C. Cristea, Breșneni, Dat – Dodoi (Luboya 53′), Laur. Buș (Astafei 63′) – D. Ene (F. Dobre 90+1′)
Rezerve neutilizate: Zimmermann – Danci, Caragea, Vasiu
Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); Arbitru: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Petruța Iugulescu (Târgoviște) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria); Rezervă: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Fevronia Ion și Horațiu Stănescu (ambii din Craiova).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Bogdan CRAIOVEANU

Pe aceeași temă