Pană despre egalul cu Viitorul de pe teren propriu: „e un punct câștigat”

27 Aug. 2011, 17:18 Campionat
Pană despre egalul cu Viitorul de pe teren propriu:** „e un punct câștigat

Farul Constanța a reușit, aseară, în cea de-a doua etapă a Ligii a II-a, să fie egala Viitorului. La finalul meciului, antrenorul principal al „marinarilor”, Marian Pană, era mulțumit de jocul echipei sale și de punctul luat rivalilor din județ.

„A fost așa cum m-am așteptat. Am întâlnit o echipă cu jucători rapizi, tehnici, cu multă personalitate. Cred că ce mi-am propus eu ca antrenor și după ce le-am spus săptămâna aceasta pot să spun că mi-am atins scopul pe jumătate. Eu zic că dacă jucam puțin cu liniile mai sus cred că cei de la Viitorul ne puneau în mare dificultate. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, e foarte important că n-am pierdut, ne-am fi dorit să câștigăm, asta este clar.”, a spus Pană.

Puteam să câștigăm

Totuși, tehnicianul este convins că deși a fost dominat, Farul ar fi putut câștiga toate punctele pentru că ocaziile cele mai clare de gol i-a aparținut. Pană spune că odată cu trecerea campionatului, jocul echipei sale se va îmbunătăți.

„E un punct muncit, pentru mine e un punct câștigat. Trebuie să recunoaștem că am întâlnit o echipă foarte bună. Și dacă analizăm așa mai în profunzime, ocaziile mai clare le-am avut noi. Puteam să câștigăm dacă intra bara lui Pătulea sau situațiile în care a rămas cu mingea, dar nu a găsit soluția cea mai corectă de a continua și a marca. Bineînțeles am fost dominați, dar am fost dominați pentru că noi așa ne-am propus să jucăm, să stăm foarte bine în terenul nostru și să speculăm o eventuală greșeală a lor. Am fost aproape, nu suntem mulțumiți, dar am scos ceva, exact așa cum am spus când am venit la Constanța. Încerc să fac o echipă care să se bată pentru orice minge, orice punct. Odată cu trecerea jocurilor echipa se va exprima din ce în ce mai bine și va putea să controleze și jocul.”, a mai spus antrenorul Farului.

Buzea, paznic la Cristocea

Pană a dezvăluit că cel mai mult din echipa Viitorului s-a temut de fostul jucător al „rechinilor”, Vasilică Cristocea, adversar pentru care a dat sarcini speciale. „Sarcina principală a lui Buzea a fost de a-l marca pe Cristocea, care sigur că nu a jucat la valoare lui, asta și datorită evoluției bune a lui Buzea. Fiecare jucător a avut câte o sarcină, dar asta a fost mai specială.”

În final, antrenorul a mai spus că în meciul din retur vor emite alte pretenții: „Cu siguranță meciul din retur va arăta altfel.”

Farul Constanța a terminat la egalitate, scor 0-0, derby-ul județului, cu echipa lui Gheorghe Hagi, Viitorul Constanța.

Articol și foto de Marius ANGHEL

27 Aug. 2011, 17:18 Campionat
Pe aceeași temă